0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
... Pri tom pokušaju ubrzanja se čuje zvuk kako da udara metal o metal i što se jače potisne gas zvuk je jači. Posle 4-5 km (čini mi se kad motor zagreje), prestane i rad postane normalan. Ovo je bilo jako izraženo tokom niskih jutarnjih temp,
Normalno, da mi svi mislimo i komentarisemo na nivou teorije...Meni ovaj metalni zvuk lici na pojavu "kliktanja" u motoru. Ako je to, uzrok tome je pogresno paljenje tj. pogresan moment paljenja. A uzrok tome moze biti kvar senzora kliktanja tj. "knock" senzora preko koga komp regulise moment paljenja. I lampica sto ti gori je razlog tome, losi gasovi zbog loseg paljenja...
Odkud dizelu knock senzor ?
Ovaj senzor imaju benzinci, pre svega turbobenzinci.
Ja bih te zamolio da ne dajes vise savete i pokusavas da pomognes ako se ne razumes u nesto . Samo ako si potpuno siguran napisi u protivnom samo odmazes . Knock senzor imaju svi benzinci bez obzira na turbo ili ne .
Jeste bas sam te nepristojno zamolio . Samo kazem ovo nije mesto da se pise sve i svasta i kome sta padne na pamet samo da bi se pisalo . Otvori garazu za promenu , raspisi se tamo o svom autu i sta si radio , to se tamo ceni .