Autor Tema: Check engine lampica  (Pročitano 1203 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže emtexzgZapočeo temu

Check engine lampica
« poslato: 07. Maj, 2020. 13:43 »
Pozdrav svima,

Imam pitanje dijagnostika mi izbacuje P2196 02 Sensor Signal stuck rich to je ako se ne varam lambda senzor koji se nalazi na auspuhu na sredini na fabiji mk2 ? Bio sam kod mehanicara i rekao je da ga je ocistio,ali lampica mi se opet drugi dan upalila i bacio sam ga na dijagnostiku i opet istu gresku izbacuje.

Ako je to to, da li je ok ovaj https://www.autokreso.hr/autodijelovi/Bez%20kategorije/maxgear-lambda-sonda-10193116/
  • Vozi: Skoda Fabia 1.9TDI 2007

Na mreži AcoSk

Odg: Check engine lampica
« Odgovor #1 poslato: 07. Maj, 2020. 21:24 »
Koji auto, motor?
Kako motor radi na leru, kako vuce i da li je povecana potrosnja??

Van mreže emtexzgZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 09. Maj, 2020. 15:41 »
Koji auto, motor?
Kako motor radi na leru, kako vuce i da li je povecana potrosnja??

Skoda fabia obicna nije produzena. 1.9tdi
Motor radi ok u leru se zna nekad zatrest malo. Pa mogu rec da nekako kao da je mozda u leru mi 0.8-0.9 pokazuje, a ovako kad vozim zavisi koliko sam jak na papucici. Vuce dobro auto. Makar sam ga da check engine kupio tako da ne znam kak vuce bez toga haha
  • Vozi: Skoda Fabia 1.9TDI 2007

Na mreži AcoSk

« Odgovor #3 poslato: 09. Maj, 2020. 16:55 »
To je greska prednje sonde (pre katalizatora).
Pokazuje da je prebogata smesa (mnogo goriva, a manjak vazduha (poremecen odnos gorivo-vazduh)).
E sad, moze da bude do dosta stvari (negde gubi boost (neko crevo interkulera, negde na usisu), dizna neka ne valja itd.

Ono sto znam sigurno je da cesto kada prijavi gresku sonde ne bude do nje, nego je problem nesto drugo.
Tako da, dok se ne ispita ostalo ne bi trebalo da bacas novac na novu sondu.