Autor Tema: PT: potrošnja na BC. O2, 2011g. (bord comp.)  (Pročitano 4667 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže dusko zemun

Odg: PT: potrošnja na BC. O2, 2011g. (bord comp.)
« Odgovor #15 poslato: 24. Nov, 2013. 07:13 »
Dragi forumasi,
Zar je moguce da danas vise ne ume niko da sipa i do vozi kola bez svih pomagala i sokocala koje nas okruzuju...
auto trosi pa trosi svu kolicinu goriva koju mi sipamo na pumpi u rezervoar...
sad je samo pitanje za koji period na kojoj deonici puta i u kojim uslovima eksploatacije...

neretko mi se jave korisnici, doduse malko starijih skoda koji mi izlazu sledecu pricu: nisam zadovoljan sa autom, vozillo mi trosi 15litara plina ili benzina.. i onda krece prica... da nije ovo da nije ono... i onda shvatim da vlasnik tog vozila dnevno predje 2x po 4km od kuce do posla i da je to to... i da je to relacija na kojoj se navedena potrosnja plina/benzina ili cega vec potrosi...

no da ovu naizgled nezanimljivu temu, obogatimo jos jednim pogledom:
svaki vozac ima neki svoj stil voznje... i dva identicna vozila na istoj deonici puta u istim vremenskim uslovima, pa ne moraju da prikazu istu potrosnju goriva...

smisao uredjaja na BC je da pre svega da OKVIRNE I RELATIVNE podatke o srednjoj prosecnoj brzini vozila, potrosnji goriva u datom trenutku eksploatacije vozila, srednjoj prosecnoj potrosnji i okvirnoj kilometrazi koju vozilo u trenutnim rezimima voznje moze da prodje sa zalihama goriva koje se nalaze u rezervoaru...

da, skratimo pricu, mislim da caps slova sve objasnjavaju i da sad nema potrebe ulaziti u pricu i siriti ovu temu sa aspekta upotreba razlicitih vrsta goriva (super 95 i euro super 100 ili super maxx), razlicitih benzinskih pumpi , razlicitih drzava, razlicitih prednjih ili zadnjih pneunematika, broja osoba u kolima utrenutku voznje ... i svega ostalog sto realno moze da utice na potrosnju...
kao sto sam rekao na pocetku...
ne postoji auto koji stedi gorivo, svakom vozilu, gorivo koje sipas @ispari@ na auspuh a od nas zavisi na kojoj kilometrazi  ili koliko cesto u vremenskoj osi idemo na pumpu
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže bugarin

« Odgovor #16 poslato: 24. Nov, 2013. 13:03 »
a covek je samo pitao kako da izracuna prosecnu potrosnju....................... :(
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže robocoprs

• RallyeSport
  • Like ukupno: 1
  • L&K ugled: -8
  • Ако хоћеш победити, не смеш изгубити!
« Odgovor #17 poslato: 24. Nov, 2013. 20:48 »
Ne, nego:" koliko km treba da predjem da bi video koliko trosi  kroz grad?". Nije isto!  :(

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #18 poslato: 01. Dec, 2013. 09:08 »
Pa ako je pitanje bilo koliko km treba da prodjem kroz grad da bih ... ?
Pa tu je sad poimanje pojma grada veoma diskutabilno,takodje,nije ista potorsnja ako zivite u zemunu a radite na Medakovicu u odnosu na one koji zive na Medakovicu i rade na NBGD... Neko kroz grad ima stalno zeleni talas a neko provede jos pola smene na Gazeli u koloni... Bilo ujutro bilo poslepodne,da ne kazem uvece u vreme spica...

Jos jedan pojam je udaljenost posla ili potreba za voznjom... Eto, moj Drugar Mica koji btw je opet ofarbao svog favorita(favorit trula visnja parkiran ispred auto kuce KOLE Zemun Galenika)... TRosi 18lit na 100km benzina... Od kuce do posla ima ispod 2km i to je to ...
Nego... Ispada na kraju da tablicne vrednosti proizvodjacu su najpribliznije normalnim uslovima eksploatacije vozila i sto je najvaznije... A pitanje kako izracunati potrosnju benzina ili ostalog goriva. Proporcija je vazda ista
X:100=potrosena kolicina goriva:predjenoj kilometrazi.  (simbol : citati kao PREMA a ne kao dve tacke nabrajanje), daljom matematickom gimnastikom dobijate trazenu vrednost za X ( secate se...spoljasnji puta spoljasnji = unutrasnji prema unutrasnji)) i onda ostaje samo X da se ostavi sa jedne strane sam...

Van mreže DUTJA ZP

« Odgovor #19 poslato: 01. Dec, 2013. 09:42 »
Dusko,obzirom da na cele 2 strane nismo uspeli da postavimo univerzalni standard (iako decenijama postoji) oko izracunavanja potrosnje goriva,molim te da zavrsis formulu prebacivanja X sa leve strane,jer cemo stici do 102. strane sa ko zna cime  ;D

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #20 poslato: 01. Dec, 2013. 10:06 »
Dutja... A sta mislis da ostavim odgovore pod A, B, C pa ko kako voli neka racuna...

Van mreže DUTJA ZP

« Odgovor #21 poslato: 01. Dec, 2013. 10:09 »
Anketa, bravo  O:-)