Dragi forumasi,
Zar je moguce da danas vise ne ume niko da sipa i do vozi kola bez svih pomagala i sokocala koje nas okruzuju...
auto trosi pa trosi svu kolicinu goriva koju mi sipamo na pumpi u rezervoar...
sad je samo pitanje za koji period na kojoj deonici puta i u kojim uslovima eksploatacije...
neretko mi se jave korisnici, doduse malko starijih skoda koji mi izlazu sledecu pricu: nisam zadovoljan sa autom, vozillo mi trosi 15litara plina ili benzina.. i onda krece prica... da nije ovo da nije ono... i onda shvatim da vlasnik tog vozila dnevno predje 2x po 4km od kuce do posla i da je to to... i da je to relacija na kojoj se navedena potrosnja plina/benzina ili cega vec potrosi...
no da ovu naizgled nezanimljivu temu, obogatimo jos jednim pogledom:
svaki vozac ima neki svoj stil voznje... i dva identicna vozila na istoj deonici puta u istim vremenskim uslovima, pa ne moraju da prikazu istu potrosnju goriva...
smisao uredjaja na BC je da pre svega da OKVIRNE I RELATIVNE podatke o srednjoj prosecnoj brzini vozila, potrosnji goriva u datom trenutku eksploatacije vozila, srednjoj prosecnoj potrosnji i okvirnoj kilometrazi koju vozilo u trenutnim rezimima voznje moze da prodje sa zalihama goriva koje se nalaze u rezervoaru...
da, skratimo pricu, mislim da caps slova sve objasnjavaju i da sad nema potrebe ulaziti u pricu i siriti ovu temu sa aspekta upotreba razlicitih vrsta goriva (super 95 i euro super 100 ili super maxx), razlicitih benzinskih pumpi , razlicitih drzava, razlicitih prednjih ili zadnjih pneunematika, broja osoba u kolima utrenutku voznje ... i svega ostalog sto realno moze da utice na potrosnju...
kao sto sam rekao na pocetku...
ne postoji auto koji stedi gorivo, svakom vozilu, gorivo koje sipas @ispari@ na auspuh a od nas zavisi na kojoj kilometrazi ili koliko cesto u vremenskoj osi idemo na pumpu