Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Octavia
»
OCTAVIA 2013-2020
»
Kupovina Oktavie 2019 Style 2.0 TDI DSG sa lagera
Dole
Autor
Tema: Kupovina Oktavie 2019 Style 2.0 TDI DSG sa lagera (Pročitano 2683 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Mitas
Registrovan
L&K ugled:
0
Kupovina Oktavie 2019 Style 2.0 TDI DSG sa lagera
«
poslato:
16. Jun, 2020. 13:55 »
Poznavaoci i ljubitelji škodilaka pomagajte!!! Trenutno sam u fazi kupovine gore pomenute nove Oktavije 2019 Style 2.0 TDI sa DSG menjačem. Auto mi se poprilično svidja i mislim da će itekako moći da ispuni moje potrebe svakodnevne šarene voženje po autoputu, gradu, magistrali, terenu itd. Medjutim, kako mi se bliži kraj prikupljanja papirologije neophodne za kredit, hvata me panika zbog čitanja raznoraznih foruma o "nepouzdanom" DSG menjaču sa 7 brzina ( q200 ). U salonu su mi rekli da je u pitanju menjač sa suvim kvačilom, ali da mi ne mogu garantovati da li se radi ili ne radi promena ulja dok ne stigne konkretan auto. Da li neko ima sličnih iskustava i da li neko može da mi objasni kako je moguće staviti DGS menjač koji pokriva 250nm u auto koji razvija 340nm? HVALA
Vozi: Škoda Octavia 2019 2.0 TDI DSG
Filip BG
Laurin&Klement
L&K ugled:
17
Odg: Kupovina Oktavie 2019 Style 2.0 TDI DSG sa lagera
«
Odgovor #1 poslato:
16. Jun, 2020. 14:30 »
Dobar dan Mitas i dobrodošli na forum. Nadam se da ćete kupiti ovaj sjajan automobil koji pominjete i da ćete biti aktivan član.
Izražavam sumnju u podatke koje ste izneli. Uz 2.0 tdi 2019. trebalo bi da ide „mokri“ DSG menjač, ne taj stari suvi. Da biste se uverili u to najbolje je da uslikate nalepnicu u gepeku vozila na kojoj je, između ostalog, upisan i tip menjača. Trebalo bi da je DQ38x (x je 0 ili 1).
Nalepnica izgleda otprilike ovako:
Vozi: Superb mk3 1.5 TSI
djurkash
Test Drive
L&K ugled:
1
«
Odgovor #2 poslato:
16. Jun, 2020. 14:34 »
Evo nekih mojih iskustava posle 3K pređenih sa 1.5 TSI I istim tim 7 brzina DSG automatikom. Auto je kupljen nov, isto sam imao dilemu da li 2.0 TDI ili 1.5 TSI, na kraju se odlučih za benzinca (imaš i temu o tome).
Elem, moja prethodna iskustva sa automaticima su bazirana na Hondi CRV 2017.god i BMW serije 5 2014.god koje sam relativno često vozio, i iskreno DSG u škodi nije na nivou pobrojanih. Za sada nemam neke velike zamerke (ne daj bože i da je bilo kvarova posle svega 3000 km), ali mi smetaju neki zvuci koji se čuju iz menjača pri niskim obrtajima ili prilikom kretanja uzbrdo uz pomoć hill assista. Ovo se ne dešava uvek, ali opet dovoljno često da zasmeta, i nema pravila, ponekad se čuje relativno tih zvuk, a ponekad bude glasan kao kada se kod klasičnog menjača ne pritisne kvačilo. Svakako, ovakve zvuke nikada nisam čuo kod Honde ili BMWa, odatle i poređenje.
Sem tih "problema" sa menjačem, nemam neke zamerke, auto je veoma udoban i ima dovoljno snage (nema neke velike razlike između 1.5tsi i 2.0tdi motora po pitanju performansi)
Vozi: Octavia uskoro
(1 Like)
vojkan85
Laurin&Klement
L&K ugled:
-7
«
Odgovor #3 poslato:
16. Jun, 2020. 14:42 »
Zar 2.0TDI nema sa DSG 7 menjačem 400 njutna u odnosu na 250 kod 1.5 TSI? Ili je to samo kod Superba?
Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4
Filip BG
Laurin&Klement
L&K ugled:
17
«
Odgovor #4 poslato:
16. Jun, 2020. 14:59 »
Trebalo bi da uz 2.0 tdi i u Superb i u Oktaviju ide isti menjač. Mislim da mu je limit prvo bio 380Nm, zato su ga i nazvali 380. Kasnije je podignut na 420-430 Nm. 380 bi trebalo da ide na prednju vuču, a 381 na 4x4.
U Superbu koji ima član djurkash bi trebalo da je stari "suvi" DSG7. Ali da se on ne uplaši, čitao sam na stranim forumima da je problem bio do vrste ulja u menjaču i da je sada mnogo manje problema nego na početku proizvodnje.
Vozi: Superb mk3 1.5 TSI
kod
Ambition
L&K ugled:
3
«
Odgovor #5 poslato:
16. Jun, 2020. 15:05 »
Ne bih ti znao reci bilo sta sto se tice same mehanike menjaca jer sam i ja kupio nov auto - 2.0 TDI DSG isto sa 7 brzina koji i ti planiras kupiti. Sve sto si naveo u opis da treba je isto bilo i kod men - grad, autoput,. magistralni, svakodnevno koriscenje itd. funkcionalnost vozila je odlicna, to je zaista najveci adut. auto se lepo vozi, lepo se ponasa i generalno nemam zamerki, izuzev sedista koja bi mogla biti udobnija, duzi sedalni deo. auto je u premium paketu opreme ali je to zapravo style sa nekim dodacima, odnosno moja varijanta ima lumbalnu podrsku itd. ne mogu reci da ne nalazim polozaj za sedenje i da izadjem iscrpljen - jednostavno je bolje u prethodni auto koji sam vozio a bio je niza klasa je imao znacajno bolja u udobnija sedita.
moam priznati da se i ja nekad malo iznenadim reagovanjem i radom menjaca, ne nesto posebno negativno ali ume u nekim fazama da odreaguje neocekivano. inace lepo salta, ide, potrosnja je bas korektna i mogu preporuciti auto na osnovu predjenih 5.000 km. sve se vise vozimo, vise odgovaramo jedna drugom sto se tice menjaca tako da koristim i sve druge date opcije menjaca kada vozim pa se zadovoljstvo povecava i izvlaci dati maksimum - koriscenje S-moda prilikom preticanja itd.
Vozi: Skoda Octavia 2.0 TDI DSG Premium
(2 Like)
Mitas
Registrovan
L&K ugled:
0
«
Odgovor #6 poslato:
16. Jun, 2020. 15:21 »
Potpuno mi je razumljivo da DSG ponekada štucne, posebno prilikom laganog polaska na uzbrdici, mada mislim da bi 2.0 TDI trebalo laganije da izvuče bilo koju uzbrdicu u odnosu na benzinca ( mislim na sporo kretanje uzbrdo). Ja sam do sada samo vozio Toyote i sve su benzinci. Trenutno se vozi Rav4 sa 2.0 benzinskim motorom i CVT menjačem, koji je med i mleko što se tiče udobnosti i linearnosti. Da li je moguće izbeći kvarove na DSG menjaču ako se vozi tipa: 1. Uvek pri polasku sa semafora pustiti koćnicu, sačekati pola sekunde i dati lagani gas; 2. Nikada koristiti launch control; 3. Izbegavati gužve stani-kreni.
Maksimus
Laurin&Klement
L&K ugled:
32
«
Odgovor #7 poslato:
16. Jun, 2020. 18:10 »
Ta oktavija ima "mokri" dsg sa 7 brzina.
Mislim da je do 2018 mokri bio 6 brzina a suvi 7,sada oba imaju po 7 brzina.
Ulje se menja u intervalu od 60k km.
Ne moras ga nista posebno maziti,sa semafora podjes kao i u bilo kom drugom automatiku,nema nikakvog razloga da se plasis guzve(izmedju ostalog to je i jedna od glavnih prednosti automatika). Upalis auto hold i uzivas,pritegnes kocnicu i otpustis,auto drzi stegnutu kocnicu i razdvojena kvacila dok ne dodirnes gas.
Jedino sto launch control ne treba praktikovati ni na jednom autu,a pogotovo ne na porodicnoj dizel limuzini. Pritom nisam siguran da ga klasicna fwd oktavija i ima,mislim da ne 4x4 preduslov,mada mozda gresim. Beskoristan sistem u svakom slucaju.
(1 Like)
Sima-Koya
Ambition
L&K ugled:
5
VAG online kodiranje - MIB1/2 popravka,kodiranje
«
Odgovor #8 poslato:
19. Jun, 2020. 00:17 »
Pozdrav,
Oznaka menjaca je DQ381 ili DQ381-7A ako je pogon na sva cetiri tocka
Ima kvacilo koje se hladi uljem.
Kodna oznaka delova 0GC.
Vozi: Seat Leon 5F FR
sp800
Test Drive
L&K ugled:
0
«
Odgovor #9 poslato:
27. Jun, 2020. 18:11 »
Pozdrav,
Poznajem više ljudi koji voze Oktaviju i Superb sa DSG menjačem. Niko se nije žalio na nepouzdanost. Vozim i ja, ali sam prešao manje od 10k kilometara, pa ne mogu još ništa da kažem po tom pitanju.
Mogu da kažem da je malo lenjiji u odnosu na mehanički menjač, pa ko voli žustriju vožnju i ne smeta mu često šaltanje, biće verovatno zadovoljniji mehaničkim.
Vozi: Škoda
Mitas
Registrovan
L&K ugled:
0
«
Odgovor #10 poslato:
06. Avg, 2020. 14:54 »
И ево је, лепа као лутка, иде ко ракета и троши као упаљач. Све у свему јако лепо упаковано и практично. Међутим
....возим се ја тако лепим планинским пределима Гоча, када се у једном тренутку ( након поприлично стрмог успона ) зачу клапарање мењача. Глуп метални звук, нешто попут кросерице ( мотора ) или неког старог аутомобила који је на минимуму са уљем. Наравно, након пар секунди вожње у том стању зауставим ауто покрај пута. Узимам телефон да снимим клапарање, палим ауто и ништа. Нема глупог звука
полудео сам. Нити ми је ауто избацио неку грешку, нити је почео другачије да се понаша, ништа. Оно што сам приметио пар дана касније, могуће и да претерујем, НЕ ЗНАМ, је то што се приликом пребацивања из P у R чује "кланк". Е сад, није то увек, некада, а некада је све као путер. Елем, одвезем ауто у сервис да га прегледају, објасним проблематику и НИШТА. Каже брат мајстор да је све уреду. Како да буде све уреду, када дате толике паре на нов ауто и чујете тако глуп звук,како?!!! Ено га стари вози РАВ 4 са CVT мењачем, разваљује јадни ауто, не стане пребаци у рикверц, пун гас свуда, нема загревања, ма као да вози службени. И ево га на 130 хиљада без иједне грешчице. А ја као по јајима да возим овај ДСГ, пазим на гас, пазим на узбрдо низбрдо. Е да, једно глупо питање, па се можда и нађе неко паметан да одговори. Да ли је могуће, да ауто не отпусти квачило до краја при 3. брзини ( мислим на моменат када се вози 40 на сат на узбрдици )?
fobia24
Laurin&Klement
L&K ugled:
41
«
Odgovor #11 poslato:
06. Avg, 2020. 15:40 »
Menjac ako ima neki fail, pokazace se to vrlo brzo. U garanciji je tako da vozi i osmatraj. DSG nisam cuo da ima problema. Ford muku muci sa menjacima. Koliko je stajao auto na lageru, datum proizvodnje. Otvori garazu i da vidimo.
Maksimus
Laurin&Klement
L&K ugled:
32
«
Odgovor #12 poslato:
06. Avg, 2020. 16:34 »
Ako primetis problem snimi bez gasenja auta,cisto kao dokaz.
Ali ja bih vozio opusteno,ako postoji problem brzo ce se javiti i garancija ce pokriti.
Gore