Autor Tema: Koje diskove i pločice staviti?  (Pročitano 6987 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže KizaZapočeo temu

Koje diskove i pločice staviti?
« poslato: 24. Nov, 2013. 15:46 »
Planiram da menjam diskove i pločice, barem prednje, jer trese volan pri kočenju, pri velikim brzinama, a oseti se i pri nižim da nije sve idealno... Bio juče na servisu, sve je ok ostalo, što navodi na zaključak da su diskovi loši, krivi... Moje pitanje je šta staviti?
Originalni diskovi i pločice za prednji kraj su oko 17000, po BG ovl. servisima još i više(proveravao sam). U servisu mi nude Pagid, kažu da ide na VW, prilično povoljno. Po prodavnicama mi nudili i hvalili Ferodo diskove, po ok ceni(par 7000), a čitao sam da je ATE dobar, on je oko 4300 komad. Šta činiti?
  • Vozi: FABIA 1.4 16V 2008.

Na mreži 2 Busy

Odg: Koje diskove i pločice staviti?
« Odgovor #1 poslato: 24. Nov, 2013. 18:07 »
ATE je pukao dečku na Passatu B 5,5.Oba prednja.

Van mreže Nesas

« Odgovor #2 poslato: 24. Nov, 2013. 18:30 »
U ABCtestu u Valjevu ATE diskove prodaju kao orginal za skodu, kod prosle zamene u alprosu su mi ugradili ferodo plocice i presao sam oko 25 000 km sa njima stim da su zadnjih 5-6000km skripale. Sada sam ugradio TRW plocice , koristim ih oko 10000km i za sada su ok. Nisam se setio da vidim ciji su mi diskovi sada na autu pa da kazem kako su se pokazali.
Mozda diskove iz orginala a plocice zamenske . Imam utisak da je ferodo malo tvrdji pa vise trosi disk u odnosu na wag.

Na mreži hakkler

« Odgovor #3 poslato: 24. Nov, 2013. 19:00 »
pagid mi je bio oem na autu..sve pet s njima prošao.
sad imam ate power komplet.
i za klasu i pol su bolje od oem pagida.

Sent from my GT-D   2

Van mreže KizaZapočeo temu

« Odgovor #4 poslato: 24. Nov, 2013. 19:30 »
Verujem, ali to je neka specijalna serija "power", sigurno je bolja od standarnog ATE. Šta znam, da stavim onda taj Pagid, valjda je ok... Orig. mislim da je preskup...
  • Vozi: FABIA 1.4 16V 2008.

Na mreži hakkler

« Odgovor #5 poslato: 24. Nov, 2013. 22:35 »
power diskovi su tvornički narezani tako da bolje odvode toplinu i omogučuju više uzastopnih jačih kočenja.
ekipa koja ide na "track day" ih dosta hvali

mana im je da dosta "režu" po pločicama pa vjerojatno imaju i krači radni vijek...a i pločice kraće traju i dosta "crne" sa svojom prašinom po felgama. U drugoj seriji kad ove daju svoje..stavljam ate ceramic verziju pločica.

nisam siguran al mislim da je običan ATE oem na G7 modelima.

Van mreže djordje48

« Odgovor #6 poslato: 29. Dec, 2013. 18:08 »
ferodo plocice sam sam stavio na 30 000, sad sam na 55 000 i strasno skripe, mislim da su mi diskovi poprilicno pojedeni. kupio sam originalne skodine plocice i diskove (5000 su bile plocice i 5000 diskovi po komadu), pa planiram na oko 65-70 hiljada da sve zamenim ::)

Van mreže bushido

« Odgovor #7 poslato: 29. Dec, 2013. 19:02 »
takodjer na ATE powerdisku u kombinaciji sa ate plocicama, nikakvih problema... da pokucam o drvo...
Na autu su cca 60tkm, jedan set plocica su "pojele", drugi je nedavno stavljen...
Taman dok njega potrosim, onda ce i diskovi biti za zamjenu...

Inace, nedavno kupovao takodjer ATE "obicne" diskove i plocice za drugu Skodu, bas iz razloga sto sam zadovoljan ATE-om i zasad sve ok, nikakvo cviljenje niti tresnja..