Autor Tema: vergla duze prvo paljenje skoda karoq  (Pročitano 2834 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nneennii123Započeo temu

vergla duze prvo paljenje skoda karoq
« poslato: 03. Jul, 2020. 20:16 »
Auto mi pali super nekad mi se desava da posle duzeg vozenja kae se motor zagreje vergla 1 sekundu duze posle toga okey pali ne desava se to cesto ali primetim kad se desi inace auto ima 7000 predjenih 2020 je godiste
Pa ako neko zna da mi kaze o cemu se tu radi inace auto je pod garancijom
  • Vozi: Skoda Karoq 1.6 tdi 2020

Van mreže sale.kriminale

Odg: vergla duze prvo paljenje skoda karoq
« Odgovor #1 poslato: 03. Jul, 2020. 21:32 »
Ne pravi problem tamo gde ga nema.  bravo2  Vozi i strpljivo čekaj druge probleme.
  • Vozi: Dacia Logan

« Odgovor #2 poslato: 03. Jul, 2020. 22:51 »
Danas sam ga bas vozio bio je zagrejan znaci cim ga ostavim 20 min on vergla malo duzee a kad upalim i onda ugasim i probam opet bez problema  a tako nije radio do pre 2 dana

« Odgovor #3 poslato: 03. Jul, 2020. 22:52 »
A danas je uradio dva puta tako

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #4 poslato: 03. Jul, 2020. 23:45 »
Auto mi pali super nekad mi se desava da posle duzeg vozenja kae se motor zagreje vergla 1 sekundu duze posle toga okey pali ne desava se to cesto ali primetim kad se desi inace auto ima 7000 predjenih 2020 je godiste
Pa ako neko zna da mi kaze o cemu se tu radi inace auto je pod garancijom

Nije potrebno (i nije u redu) da u 4 teme pišeš o istom problemu, ostale poruke su obrisane. Pozdrav.
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Van mreže sale.kriminale

« Odgovor #5 poslato: 04. Jul, 2020. 00:53 »
Ne mora da znači da je to neki problem. Evo meni je pre neku godinu auto radio na tri cilindra iz nepoznatog razloga. Tresao mi se motor kao pomahnitali magarac i to je trajalo neko kraće vreme dok se nije ugrejao i tako u više navrata. Odem kod majstora i sve bude OK. Kaže mi da pratim to pa ako se ponovi da dođem. Nikada se više nije ponovilo. Vlaga, kablovi, jedna svećica možda zezala ... zimsko vreme je bilo ... nikada se nije ponovilo.

Može biti do goriva ili ko zna čega a može da prođe samo od sebe. Nov ti je auto i po kilometraži je blizu mali servis pa posle servisa možda prođe.

Na Renoima i Dačijama benzincima ljudima se javljao problem povećane potrošnje bez vidljivog razloga. Meni je trošio preko 10l na 100km i majstori su mislili da je boga pitaj šta, a samo je trebalo zameniti filter vazduha. Isprljao se pre vremena. Nisam mogao da verujem kakva je glupost u pitanju, a toliko je glupo da to ni majstori nisu razmatrali.

Lošije gorivo i prerano isprljani filteri ili ko zna. Dok ti se ne javi neki "dizelaš" veruj samo meni i nikome više.  =))
  • Vozi: Dacia Logan

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #6 poslato: 04. Jul, 2020. 03:29 »
Uzivaj covece , pravis problem gde problema nema  ;) . Ako ipak mislis da ima , auto ti je pod garancijom , auto kuca tj ovlasceni servis je tu da ti resi problem .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

« Odgovor #7 poslato: 04. Jul, 2020. 21:06 »
Sad je poceo da mi radi to stalno znaci ugreje se odstoji 20 min i vergla malo duze posle toga pali lepo ali cim odstoji stalno to ponavlja 

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #8 poslato: 04. Jul, 2020. 21:56 »
Moze da bude mozda pocetak hot start problema koji su imali tdi ranije , doduse ni jedan nije na toj km pravio problma . Oteraj auto u servis kad ima garanciju , nemoj se ustrucavati u obavezi su da ti poprave sta god , nisu ti poklonili auto vec si ga kupio . I da je taj hot start problem to se resava za 10 min remapiranjem racunara .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

« Odgovor #9 poslato: 30. Nov, 2020. 03:40 »
Ljudi vozim Skodu Karoq 2020 godiste 1.6 tdi kad je krenulo.ovo hladnije vreme primetio sam dva dana za redom mad palim ono prvo paljenje da mi malo onako usporenije zavergla ali uvek upali a posle toga pali sve normalno nikakvog problema nema ali taj prvi start je samo problem
Pa ako neko zna o cemu se radi ili je imao takav problem nek mi kaze o cemu se radi.Znaci ne vergla dugo vec malo usporenije onako kao da se muci malo

Van mreže pajapop

« Odgovor #10 poslato: 30. Nov, 2020. 08:18 »

Pa pazi....hladnije vreme...usporenije verglanje...svako pomisli na los akumulator. Takodje, los kontakt cetkica alnasera na kolektoru usled njihovog podglavljivanja u cetkodrzacu dace isti simnptom usled pada napona...E sad....al' tebi je auto 2020 godiste, prakticno nov...Sta sad tu moze da bude???....Pa moze da bude, na primer lose punjenje od strane alternatora...prakticno nedovoljno pa akumulator postepeno gubi svoj kapacitet. To treba proveriti!...Al' mi pada na pamet i jedna glupost...Tebi je alnaser nov...jos i ne rezradjen...bikisne pasent....I sad, od hladnoce one se malo skupe...poveca se otpor rotacije osovine rotora..i eto usporenja....Mozda???....Znas sta...vozi ti tako, al' proveri punjenje alternatora...bez neke panike..pa vremenom ce se situacija "kristalizovati" i najlakse je nesto popraviti kad je kvar evidentan... :-X. A ako je do biksni, one ce se vremenom "razlokati" pa nece biti otpora...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

« Odgovor #11 poslato: 30. Apr, 2021. 16:16 »
Dobar dan vozim Skodu Karoq 2020 1.6 tdi 115 ks naime kupio sam ga 2020 godine februara meseca prvi problem mi se javlja pocetkom maja sa paljenjem kad je napolju bas toplo i kada ga vozim malo duze i onda ostavim ga 30 do 40 minuta prvo paljenje mi zavergla malo duze posle tofa pali sve normalno medjutim kad je dosla zima nista od toga sve je bilo super palio je skroz normalno znaci zimi nema nikakvih problema cim pocnu temperature iznas 25 stepeni se javi taj problem dok je hladan i tad pali normalno ali kad se zagreje taj prvi start je problem
Ako je neko imao iskustva s tim nek mi pomogne
U servisu kazu da ne mogu da urade nista jer nema nikakva lampica i sad ne znam kako da resim ovo

Van mreže vojkan85

« Odgovor #12 poslato: 30. Apr, 2021. 18:44 »
To njihovo ne mogu ništa ne uzimaj u obzir uopšte. Neka pogledaju software da li ima noviji, pa neka ga upišu, ako nema, traži da se pregleda elektronika, ili im ostavi auto kod njih. Srpska posla, ništa ne mogu, kako da ne. Obični menjači delova u tim ovlašćenim servisima, nikakvi oni majstori nisu. Moraš da budeš uporan, a ako ti to ne urodi plodom, mail u Češku direktno.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

« Odgovor #13 poslato: 30. Apr, 2021. 19:21 »
Ovo nisu srpska posla ovo su Albanci kupio sam ga u Pristinu oterao sam ga dva pita kazu da skidaju dizne da salju da vide da nije zbog goriva pa da su dizne uvek bi bio problem a ne samo iznad 25 stepeni

Van mreže vojkan85

« Odgovor #14 poslato: 30. Apr, 2021. 19:29 »
Nema veze gde si ga kupio, auto je svakako u garanciji? Dizne nisam siguran da mogu biti problem jer pre ce se javiti treskanje i knedle kada je zima nego leto. Vise mi vice na elektroniku neku ili neki filter. Eventualno starter ali mlad je to auto.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI