Autor Tema: "LEPA" kilometraza na audiju B7  (Pročitano 4976 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže bugarinZapočeo temu

"LEPA" kilometraza na audiju B7
« poslato: 12. Jul, 2020. 10:36 »
Drugar pre par nedelja pazario Audi A4/B7 karavan, doteran iz svajcarske.

Ucinilo mu se da dimi malo, pa mu neko rekao da mozda ima siemens-ove dizne koje znaju da prave problem, te me nazvao da ga pretresemo VCDS-om.

Povezemo laptop, pokrenemo VCDS da skenira greske i izmedju svega ostalog dobijemo sledeca ocitavanja:

Chassis Type: 8E - Audi A4 B6/B7
Scan: 01 02 03 08 09 0F 11 15 16 17 18 36 37 45 46 55 56 57 65 67
          69 75 76 77

VIN: WAUXXXXXXXXXXXXXX   Mileage: 237470km/147557miles

prva greska:

1 Fault Found:
005522 - Altitude Sensor / Boost Pressure Sensor
               P1592 - 000 - Implausible Correlation - Intermittent
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 00100000
                    Fault Priority: 0
                    Fault Frequency: 1
                    Mileage: 237376 km
                    Time Indication: 0

I to se nekako uklapa u km na satu.

A onda TRAS

1 Fault Found:
00532 - Supply Voltage B+
            002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 00100010
                    Fault Priority: 2
                    Fault Frequency: 16
                    Reset counter: 39
                    Mileage: 1048575 km
                    Time Indication: 0

Auto utegnut, i spolja i iznutra sjajno ocuvan. Na prvi pogled nebo izgleda previse dobro za tu starost i to je to.
Radjena turbina, pod garancijom je. Malo je lenj na startu, ortak misli da mozda turbina nije uradjena kako treba.
Zadnje pozicije i stop svetla su bili dimovani na 13% i 19%, standard je 32%. To smo vratili na standard.

Ali kilometraza koju pokazuje na drugoj gresci ga ubila u pojam.

Pritom, na laptopu sa kojim sam radio je vcds 11.11, i ne vidi sve kontrolere na kolima. iz nekog razloga ne mogu da instaliram 12-icu koja je max za moj kabl.
ostaje da pokrenem stari laptop na kojem vcds v.12 radi bez problema pa da probam sa njim detaljnije da procackam po kolima. (na tom laptopu je mrtva baterija, pa nije koriscen pri prvom pokusaju).

Sta mislite o iscitanoj kilometrazi?

Zet ga zeza da ne mora da brine, jer auto je tek na 200tinak hiljada i to sto ce da se desi na milion km i nije neki kvar, i pitanje je dal ce auto tada biti jos kod njega  =))
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 39
Odg: "LEPA" kilometraza na audiju B7
« Odgovor #1 poslato: 12. Jul, 2020. 10:44 »
Neka vrati originalnu kilometrazu i tera u Audi, mozda ga caste novim kao i onog sto je sa Oktaviom presao milionce
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #2 poslato: 12. Jul, 2020. 14:10 »
Po meni nije realna kilometraza 1mil za a4 i da je auto u super stanju , jedino ako je promenjeno sve zivo da se ne vide znakovi habanja . Tu oktaviju od milion sa njom je bio covek kod mene kad je imala 820k i bila je poprilicno ubijena . Mnogo sam audija video sa oko 400 500 i bili su u haos stanju . Zasto ne proverite po broju sasije kad je imao servise u audiju ?
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže DonKihot

« Odgovor #3 poslato: 12. Jul, 2020. 14:46 »
Zet sa pasatom 5.5 prešao 750.000km, izgledao kao da je prešao 200.000 max. I to je kupljen kao polovan pa je pitanje da nije više prešao. Vratio kilometražu i prodao ga za 15 minuta.
  • Vozi: Škoda Octavia III 1.8 TSI

Van mreže m@c|-|oR

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 5
« Odgovor #4 poslato: 12. Jul, 2020. 15:04 »
Dva modula da prikazuju tako veliku razliku malo mi ne deluje realno.
Ko zna o čemu se radi, možda su čak i sami moduli menjani.
  • Vozi: Octavia 1.5 TSI DSG

Na mreži 2 Busy

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
« Odgovor #5 poslato: 12. Jul, 2020. 15:44 »
Možda mu je crkao ECU,pa su stavili zamenski sa pokojnog koji je prešao milion?

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 42
« Odgovor #6 poslato: 12. Jul, 2020. 15:56 »
Neka zaboravi sta je video jer da nije ne bi znao. Neka sredi sta ne valja i tera kao da je 200hkm. Vazno je stanje auta. Ima i kod mene u komsiluku jedna O3 rs sa ogromnom km? a izgleda kao i one sa 30.000km. Dok sa druge strane ima auta sa 30.000km koji su pohabani ko da su pregurali 2 miliona.

Na mreži petarp031

« Odgovor #7 poslato: 12. Jul, 2020. 16:30 »
Ko zna, mozda je neko prckao sa racunarom kao sto rekose kolege. Malo je verovatno da B7 sa 1.000.000 km nema znakova upotrebe, jer 90 posto tih audija na dosta manjoj km ne izgleda bas idealno, barem ja nisam video dizela kome branici i plastike po dnu vrata stoje kako treba, nebo nije menjano, volan i sediste presvlaceno.
Ne znam da li sam pisao, pre neki dan sam bio u servisu kada je drugar radio mercedes E Class iz 2015/16 god. Kaze covek idi snimi koliko km ima auto, pogledam sve ekstra, nema znakova osim naslona za ruku gde koza pocela da puca. Reko mozda oko 220k, on kaze 780.000km. Covek je kupio merca na placu sa 215.000km, upalio mu gresku, otisao u ovlasceni servis i ljudi se izvinuli sto moraju da mu kazu, ali mercedes je u Frankfurtu vozen u taxi-u i da je imao isti problem sa egr kada je posetio servis gde je zabelezena km cini mi se oko 650.000km, a to bilo pre godinu dana. Covek se vrati na plac, stisne ih, pripreti i vrate mu 5.000 eura, a on zadrzi auto i vozi se bez problema, a stvarno merc izgleda ekstra, crne boje, lepa oprema, sve top.
To ti dodje ko sa zenama, retko koja ce ti reci da ih je imala barem 20 komada pre tebe, dzaba je da razmisljas, vozi i uzivaj

Van mreže Neba

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 30
« Odgovor #8 poslato: 12. Jul, 2020. 19:54 »
To ti dodje ko sa zenama, retko koja ce ti reci da ih je imala barem 20 komada pre tebe, dzaba je da razmisljas, vozi i uzivaj

=)) =)) =))
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže bugarinZapočeo temu

« Odgovor #9 poslato: 12. Jul, 2020. 21:13 »
da ne quotujem sad ljude pojedinacno.

i mene je zbunila tolika razlika u km izmedju dva modula. a jos vise me zbunilo to da bi neko podmladio ceo auto, uklonio sve tragove kilometraze, a zaboravio da resetuje gresku. inace greska je vezana za airbag.
bio zaludan pa malo guglah i nadjoh identican problem koji je covek postavio 2012-e.
interesatno da je km identicna, cak i reset counter broj se slaze: 39.
ili ovaj modul zakuca pa pokazuje tu kilometrazu ili su dva razlicita audia u razmaku od 8 godina na ISTOJ kilometrazi imali ISTU gresku, i ISTI broj puta je resetovan modul?????????????? nema sanse da je ovo drugo. garant je bag u modulu.
evo screenshota tog modula iz 2012-e.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #10 poslato: 12. Jul, 2020. 21:52 »
Izgleda je bag onda . Ja do sada nisam video autote klase od 1mil+ da izgleda kao 200k moze da prica ko sta hoce tvrdim i dalje da je to nemoguce . Reci mu da se opusti i uziva u voznji , bitno je stanje auta svakako  :)
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže MAKS

« Odgovor #11 poslato: 13. Jul, 2020. 07:01 »
Pa i da jeste ta kilometraza.Ako je odrzavan kako treba sta je tu je.
Po mom sto ja znam . Niko od tih likova neskida ili nemoze i ostaje kilometraza u podacima na ABS-u.
iscitaj to ako mozes nadji negde u kompu i mislim da je to prava.
A i idi u AUDI ako hoce da ti daju istoriju servisa po broju sasije.
Sve zavisi koliko si ti zadovoljan autom. E sad cifra pa...  sam si birao.
Ja sam i dalje za dovoz automobila iz nemacke.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže nemilose

« Odgovor #12 poslato: 26. Jul, 2020. 13:50 »
@bugarin Tih cca milion kilometara je tačno  2^20 - 1. Izgleda da je u tom modulu odvojeno 20 bita za memorisanje broja kilometara. Verovatno se desi neka greška, pa se tu upiše max vrednost.
  • Vozi: Škoda Superb III FL Ambition+ 1.5 TSI MT6

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 42
« Odgovor #13 poslato: 21. Avg, 2025. 09:09 »
Evo jedne slike gde se po datumima vidi koliko se vozi turan 2020 od drugara sa kojim cesto putujem. On ga je kupio polovnog pre malo manje od 2 godine. On sa njim taksira po Ljubljani, tada se ne gasi celu smenu. Radi nekad u leru i po sat vremena. Ali malo vise predje na otvorenim turama. Juce sam ga vozio do Budimpeste i natrag, dnevna km je od juce.
I da napomenem da se je auto zadnja dva meseca jako malo vozio.
Sada ce ga prodati jer krecu problemi. Dpf je za zamenu, egr isto. Gubi antifriz kako kazu u servisu zbog egr.
DSG nije pipan do sada. Mislim da je odradjen jedan servis kod njega. Motor je 2.0 tdi 150ks.

Van mreže Warlock

« Odgovor #14 poslato: 21. Avg, 2025. 13:18 »
Sada ce ga kupi neka beda s nasih krajeva i da ga potopi, onda ce bude prica kako vw los auto itd itd :))
A to sto kolega radi od DSG je ravno zlocinu. Ali dobro vi taksisti ste grobari za vozila, ne svi ali velika vecina. Gazi do zadnje i krpi. :)
  • Vozi: Fabia