Autor Tema: Upaljena lampica za sijalice na instrument tabli?!  (Pročitano 5333 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže LjoksimoZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 1
Upaljena lampica za sijalice na instrument tabli?!
« poslato: 16. Jul, 2020. 21:20 »
Postovanje drugari, imam jedan problem, povremeno mi se upali lampica za sijalice na tabli, u pitanju je levo svetlo za maglu pozadi, medjuti zamenim sijalicu ona opet ne radi, pa pitao bih vas da nije mozda osigurac i trazio sam ga al neznam gde je, a lampica na tabli se cas ugasi cas upali pa me nervira. Unapred hvala!!!
  • Vozi: Skoda octavia 1.9 tdi 4x4 2009 god.

Na mreži Buca Skoda Mladenovac

• Laurin&Klement
  • Ugled: 32
Odg: Upaljena lampica za sijalice na instrument tabli?!
« Odgovor #1 poslato: 16. Jul, 2020. 22:17 »
Imaju te oktavije problema u samom kucistu sijalica , probaj da pomeras malo sijalicu u kucistu mozda napravi kontakt , ako ne onda mora da se menja kuciste .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

• Ambition
« Odgovor #2 poslato: 17. Jul, 2020. 06:28 »
Hvala na odg, probacu s tim mada misli da je to ok, da li mozda znate koji je osigurac za to, posto sam ja trazio i nemogu nigde da vidim, nadjem?!

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #3 poslato: 17. Jul, 2020. 08:08 »
https://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/sr/Octavia_1Z/11-2012/Manual/Octavia/A5_Octavia_OwnersManual.pdf
Pa jeste malo neobicno...izgleda da je kod tebe cela svetlosna grupa stavljena pod jedan osigurac..pod brojem 49...Tako lici. Ali, kao sto kaze i Buca, nije kod tebe problem u osiguracu, vec to sijalica gubi kontakt u fasungu i time se treba pozabaviti. Treba obezbediti bolje prijanjanje sijalice....
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže ugi85

• Laurin&Klement
  • Ugled: 53
« Odgovor #4 poslato: 17. Jul, 2020. 10:10 »
Proveri multimetrom da li na kontaktima uopste ima napona.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

• Ambition
« Odgovor #5 poslato: 17. Jul, 2020. 20:45 »
Ok, hvala puno drugari videcu sta mogu ako ne kod majstora, evo vozim je par dana i ne pali se lampica...

Van mreže miodrag84

• Active
  • **
  • Ugled: 0
« Odgovor #6 poslato: 14. Sep, 2020. 19:13 »
Ja sam imao te gremline sa lampicom na tabli na mojoj octaviji , prvo su se gasile dve male sijalice na poziciji na levoj strani, pa sad, kad ubacim u rikverc, gasi rikverc svetlo na levoj strani. Ovo prvo mi je sredio električar (ne znam sta i kako), a ovo drugo je samo od sebe prestalo da pravi problem, mada vrlo retko i danas hoce da se ugasi.
  • Vozi: Skoda Octavia A5 2.0tdi 2007 Elegance

Na mreži MAKS

• Laurin&Klement
  • Ugled: 8
« Odgovor #7 poslato: 14. Sep, 2020. 20:52 »
Imao sam isti problem sa sijalicom za dnevno svetlo. Menjao menjao sijalice i sad radi kako treba.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Na mreži dixon

• Laurin&Klement
  • Ugled: 7
« Odgovor #8 poslato: 15. Sep, 2020. 00:02 »
@Ljoksimo  ајд ако решиш пиши мајке ти. Исти проблем имам на суперб мк2 2008, и кад расклопим и дођем до сијалице не ради, шта год пробао, мењао сијалицу, чистио контакте, стезао контакте... Само проради на кратко кад је мало лупим или размрдам цело кућиште сијалица и опет престане да ради чим мрднем ауто или отворим гепек. Логично ми је да је неки контакт, али нисам успео да нађем који. Док нпр магленка у левом фару (на гепеку) ради скроз нормално..

@Buca Skoda Mladenovac где може да се узме то комплет кућиште за сијалице?