Autor Tema: Zamena soferke  (Pročitano 1226 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže OggyZapočeo temu

Zamena soferke
« poslato: 18. Jul, 2020. 09:54 »
Dragi forumasi, treba mi savet za zamenu soferke na oktaviji 2015 god. Imam kasko osiguranje ss ucescem 150e. U glass servisu je 23000 zamenska pinkilton soferka. U skodi na Nbgd 44000. Jel imate iskustva sa skodinim servisom po pitanju stakala i da li su uopste to original soferke ili isto neke zamenske, kao i da li kvalitetno rade. Hvala
  • Vozi: Octavia 1.6

Van mreže dexterslab011

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 9
  • Da sam Sejn...
Odg: Zamena soferke
« Odgovor #1 poslato: 18. Jul, 2020. 12:47 »
Ja sam preko kaska menjao zadnju soferku sa grejacima, tj. staklo na gepek vratima. U Alprosu sam odradio zamenu, generalno ok odradjeno, mada se na par mesta vidi visak onog crnog lepka, ili dta je to vec. A staklo je skodino, ima iste simbole kao i fabricka.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
« Odgovor #2 poslato: 18. Jul, 2020. 15:01 »
Dragi forumasi, treba mi savet za zamenu soferke na oktaviji 2015 god. Imam kasko osiguranje ss ucescem 150e. U glass servisu je 23000 zamenska pinkilton soferka. U skodi na Nbgd 44000. Jel imate iskustva sa skodinim servisom po pitanju stakala i da li su uopste to original soferke ili isto neke zamenske, kao i da li kvalitetno rade. Hvala

S obzirom da ti je auto 2015 godiste, cak i da je prestao da se proizvodi (a verovatno nije?), fabrika je duzna da bar do 2025 snabdeva bar ovlascene servise originalnim delovima. Znaci soferka u ovlascenom servisu je originalna (sa Skodinim logom...). E sad...to kosta. Sve druge, po mnogim serisima su zamenske, ispunjavaju neke osnovne kriterijume al' nemaju kvalitet originalnog stakla...prozirnost, stepen brisanja tragova, zatamnjenje i neke druge karakteristike koje propisuje prozvodjac originala...E sad, da li kvalitetno rade u ovascenom servisu? Pa to zavisi od majstora.... (na koga se natrci). Ja sm prosle godine, na dvoja kola menjao soferke  (zamenske) u Glass servisu. Pa, nemam nikakvog problema u smislu da negde propustaju i sl. Mada, prvi put kad su mi jednu namestali, eto iskusnim majstorima se desilo da im soferka pri montazi pukne...Normalno, zamenili su je "o svom trosku" samo sam morao sutradan ponovo da dolazim jer je nisu imali na lageru pa su je porucivali iz magacina a ja sam taj da vozio onako sa puknutom soferkom... :)). Heeeeh, otisao sam kod njih sa manjom pukotinom nego sto sam izasao.... =))
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #3 poslato: 18. Jul, 2020. 15:19 »
S obzirom da ti je auto 2015 godiste, cak i da je prestao da se proizvodi (a verovatno nije?), fabrika je duzna da bar do 2025 snabdeva bar ovlascene servise originalnim delovima.

Odakle ti ove informacije ? Originalni deo mozes uvek da uzmes u auto cacku cak i za felicije , ako nema na stanju stigne za par dana .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
« Odgovor #4 poslato: 18. Jul, 2020. 15:48 »
Odakle ti ove informacije ? Originalni deo mozes uvek da uzmes u auto cacku cak i za felicije , ako nema na stanju stigne za par dana .

Iskreno...tada,pa i sada, Auto Cacak mi nije ni "pao na pamet"... :)). Sto se tice "originalnih delova" za matore automobile (starije od 10 godina), verovatno je moguce naci pravi originalni deo (u ovlascenim servisima), ali su to verovatno neki restlovi, ostaci, ne prodatih i ne ugradjenih delova...jednostavno su zaostali. Ali, ne verujem da se proizvode kao za prvu ugradnju. U svakom slucaju, takav deo je visestruko skuplji nego neki "zamenski". E, posto meni nije toliko vazan taj kvalitet, za "penzos" voznju i ovo mi je sasvim dobro. Jedino, sto mi malo smeta (ali trpim) je to sto dok sam imao originalne soferke (dok nisu pukle), brisac mi ni jednom nije zadrcao dok brise. Sad malo, malo...moram da ga naprskam silikon sprejom, pa dok ima dejstva ne skripi po staklu...pa onda opet. I tu se vidi taj kvalitet stakla....
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.