Autor Tema: Felicia 1.6 tesko pali hladan  (Pročitano 701 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BrunoZapočeo temu

Felicia 1.6 tesko pali hladan
« poslato: 24. Jul, 2020. 17:43 »
Pozdrav,
Felicia 1.6 + gas
Potrebna mi je pomoc drugari. Obicno kada je motor hladan tesko pali i obrtaji motora padaju ispod 800, trese se i na kraju ugasi. Kada dodajem gas, nekada uopste ne reaguje ili trokira. Menjane su svecice, bobina, kapa, kablovi. Kao i sezor temp I jedna dizna (mislim da je to bilo suvisno). Kada se motor zagreje ide dosta bolje i normalnije radi. Ali i dalje ponekada proguta gas. Inace bolje radi na gas, na benzinu nekada ne prima gas kada radi na leru iako je motor vruc.
Hvala
  • Vozi: Felicia 1.6 MPI

Van mreže mar_cog

Odg: Felicia 1.6 tesko pali hladan
« Odgovor #1 poslato: 25. Jul, 2020. 16:07 »
Na forumu vec postoji jedna slicna tema samo sto je 1.3 mpi u pitanju. Obzirom d ima razlike u ponasanju auta kad je hladan i zagrejan, obratio bih paznju na neki od senzora, tipa senzor teperature, lambda sondu i slicno. Mislim da ti moze pomoci ako svratis do nekog tehnickog pregleda i izmeris izduvne gasove, bar da znas da li je problem sa smesom ili sa necim drugim.
  • Vozi: Skoda Fabia Combi 1.9TDI

Van mreže pajapop

Odg: Felicia 1.6 tesko pali hladan
« Odgovor #2 poslato: 25. Jul, 2020. 19:38 »
Pozdrav,
Felicia 1.6 + gas
Potrebna mi je pomoc drugari. Obicno kada je motor hladan tesko pali i obrtaji motora padaju ispod 800, trese se i na kraju ugasi. Kada dodajem gas, nekada uopste ne reaguje ili trokira. Menjane su svecice, bobina, kapa, kablovi. Kao i sezor temp I jedna dizna (mislim da je to bilo suvisno). Kada se motor zagreje ide dosta bolje i normalnije radi. Ali i dalje ponekada proguta gas. Inace bolje radi na gas, na benzinu nekada ne prima gas kada radi na leru iako je motor vruc.
Hvala

Pa promenio si pogresne stvari...Sve ovo kako opisujes moze da ima samo veze sa sastavom smese (gorivo-vazduh) ili sa dopremanjem goriva...Znaci, neki senzor za regulaciju vazduha (maf)...ili senzor pozicije leptira gasa...ili mozda cak i sama benzinska pumpa...Ova zadnja recenica ide u prilog tome...mozda treba proveriti i filter goriva...Znaci, nije veliki kvar samo regulacija sastava smese ili dopremanje.....Sitnica..ali auto slabo ide.... :-[ :-[ :-[
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.