Autor Tema: Bluetooth sistem u vozilu  (Pročitano 1523 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže VladapetrZapočeo temu

Bluetooth sistem u vozilu
« poslato: 05. Avg, 2020. 18:32 »
Pre neki dan mi ovo padne na pamet, pa pošto kratka online pretraga nije urodila plodom možda neko od Škodaša pomogne sa ličnim iskustvom.

Elem, godinama izbegavam korišćenje fabričkog BT sistema u kolima, već sam u vožnji koristio BT slušalicu. Pre nekih mesec dana sam nešto čačkao i povežem telefon sa multimedijom u autu (Columbus) i od tad se sam poveže čim užem u auto. Obavim tako par razgovora i nekako se i naviknem  :)
Multimedija mi registruje standardne pozive i WA pozive, obavljam razgovore bez problema. Ali, pozive preko Vibera ne registruje.

No, danas skapiram da mi se drugar iz Zagreba, sa kojim često pričam preko Vibera, već godinama javlja preko BT sistema u svojim kolima. Do nedavno je vozio BMW, sada Mercedesa, njegovi fabrički sistemi očigledno registruju i Viber pozive. Šta je sa Škodom, može li da se podesi i za Viber ili je ćorak?
Ima li neko lično iskustvo u ovoj priči?
  • Vozi: Škoda Kodiag RS 2.0 TSI

Van mreže Nenad78

Odg: Bluetooth sistem u vozilu
« Odgovor #1 poslato: 05. Avg, 2020. 19:22 »
Ne znam može linse podesiti ali primjetio sam istu stvar.
Jedino se desilo da sam već se javio na viber poziv i kako sam sjeo u auto,dao kontakt,prebacilo poziv preko bt auta i nastavio razgovor.
Znači moraš se "ručno" javiti na telefon da bi preuzeo dalje poziv,jer inače samo zvoni i pojave se ikonice koje ne reaguju kad se hoćeš javiti.
  • Vozi: Škoda Kodiaq 1.5TSI DSG 2022

Na mreži Baltazar

Odg: Bluetooth sistem u vozilu
« Odgovor #2 poslato: 07. Avg, 2020. 10:14 »
Probao sinoc, dolazni poziv na viber, zvoni preko zvucnika auta ali sam morao da se javim uz pomoc telefona. Onda razgovor normalno preko blututa. Uredjaj je Amundesen RNS 315.
  • Vozi: Škoda Rapid 1.2 tsi 2014