Autor Tema: Pitanje u vezi startovanja pri niskim temperaturama 74 kW TDI PD (ATD)  (Pročitano 1206 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže 2 BusyZapočeo temu

Zamolio bih iskusno društvo sa foruma da mi odgovori na ovo pitanje koje ću postaviti uz pomoć ovog video klipa.Naime,radi se o zvuku koji se čuje na ovomklipu na 1min:10s (u pitanju je ovo kratko "odmotavanje") .To se  ponovo čuje i kod mene od kako se temperatura ustalila na 1 iznad nule,a dešava se i na nižim temperaturama.Na višim temperaturama (+10 i više) se ovaj zvuk ne čuje.
http://www.youtube.com/watch?v=R8ReJfN0qAc
Hvala unapred.Svaki savet dobrodošao.

Van mreže BALKANIJA

Alnaser !  To je sigurno, e sad za dalje nisam siguran. U alnaseru ima neki teflon po kome klizi valjda rotor. Kada je taj teflon pri kraju i hladno je rotor teze klizi, tj., glavi i tako nastaje zvuk koji spominjes.

Da li to podrazumeva kompletan remont anlasera?

Sent from my ST23i  

Van mreže BALKANIJA

Verovatno neko to sve puno bolje poznaje. Ja sam uradio remont alnasera ali mi se taj zvuk javljao redovno leto-zima. Ja mislim ako je sad pocelo moze to jos da radi !!!

Van mreže djordje cacak

Nebih rekao da je anlaser pre neka remenica ili spaner.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Anlaser je bio u pitanju,tačnije neki točkići i malo je bio suv.Odrađeno i sada je sve OK.30 evropskih.

Sent from my ST23i  

Van mreže djordje cacak

Lezajevi?
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Da,šolje,kako mi reče majstor.I podmazao ga je.

Van mreže BALKANIJA

Kazem ti ja  da je alnaser, ima tu i neki tefloni pa valjda oni ostanu suvi ....