Autor Tema: Škoda Octavia 1.9TDI dimi  (Pročitano 1812 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bog_daaanZapočeo temu

Škoda Octavia 1.9TDI dimi
« poslato: 16. Avg, 2020. 03:46 »
Pozdrav ekipo, nov sam na forumu, ali posmatram teme dugo vremena, evo i razloga zašto sam konačno napravio nalog na forumu. Nadam se da nisam promašio temu, moja Octavia je 2011.godište, 1.9TDI, sve fabrika, 250k km na satu, prvi sam vlasnik, od pre recimo 1mesec(ne znam tačan početak ali okvirno) kada na primer krećem iz mesta pod jakim gasom, ili na primer u toku vožnje kada prebacim u manju brzinu kako bih obišao nekoga izbaci pozadi mali oblačić dima koji je onako beličast ili siv i tu se završava, iako nastavim da je pritiskam ne izlazi dim, da li je ovo normalno i ako ne šta može biti uzrok problema? Jednom-dva puta godišnje sipam aditiv na pun rezervoar kada znam da ću u danu potrošiti pun rezervoar jer putujem negde, prošle godine sam radio dekarbonizaciju motora...
Auto vuče kao i inače, sve normalno, nikakvih problema samo što se kaže bolje dok je na vreme..
I da ne otvaram još jednu novu temu, još jedno kratko pitanje, imam bolero multimediju u svojoj Oktaviji, kada podešavam klimu pojavljuje se ilustracija na boleru, medjutim veceras se nije pojavljivala ilustracija, do cega moze biti i sta mi je ciniti ako je nestala ilustracija?
  • Vozi: Škoda Octavia Mk3 facelift, 2.0TDI 150hp DSG

Van mreže t.salai

Odg: Škoda Octavia 1.9TDI dimi
« Odgovor #1 poslato: 16. Avg, 2020. 11:56 »
Bjelicast ili svijetlo siv dim moze biti kada pocne ulaziti voda u cilindar ( sto mislim da nije kod tebe slucaj ) a te boje moze biti i ne spaljen dizel. Mislim da su malko dizne van tvornicke tolerancije s obzirom na kilometre, kad ga poklopis vjerovatno hrakne puno goriva koje ne uspije spaliti nikako. Pogledaj na dijagnostici protok i odstupanje dizna pa javi kakvo je stanje.
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

« Odgovor #2 poslato: 16. Avg, 2020. 12:02 »
Bjelicast ili svijetlo siv dim moze biti kada pocne ulaziti voda u cilindar ( sto mislim da nije kod tebe slucaj ) a te boje moze biti i ne spaljen dizel. Mislim da su malko dizne van tvornicke tolerancije s obzirom na kilometre, kad ga poklopis vjerovatno hrakne puno goriva koje ne uspije spaliti nikako. Pogledaj na dijagnostici protok i odstupanje dizna pa javi kakvo je stanje.
Hvala na odgovoru, proveriću na dijagnostici uskoro, pa javljam baš kakvo je stanje, uglavnom ne bi trebalo da je nešto alarmantno?

Na mreži Markkoni

« Odgovor #3 poslato: 16. Avg, 2020. 12:30 »
Meni je svaki 1.9 TDI na prvom potapanju gasa posle duze lagane voznje izbacivao dim. Ako ne purnja u drugim slučajevima deluje mi da je sve OK.

« Odgovor #4 poslato: 16. Avg, 2020. 12:47 »
Meni je svaki 1.9 TDI na prvom potapanju gasa posle duze lagane voznje izbacivao dim. Ako ne purnja u drugim slučajevima deluje mi da je sve OK.
Ne dimi u drugim slucajevima, samo kada ga pritisnem do kraja katkad izbaci malo dima i prestane iako nastavim da ga pritiskam, nego mi je cudno sto je od recimo pre mesec dana mozda to pocelo...

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #5 poslato: 16. Avg, 2020. 14:58 »
Kao sto kolega Salai rece moze da bude do malog odstupanja dizni . Svakako ako auto ne trosi vodu i ulje van propisane granice nema tu nikakvih problema . Vozi i ne brini

Svaki tdi baca odredjenu kolicinu dima kada se vozi duze kontinuirano pa se odjednom zgazi , to je normalno .

Za ilustraciju za bolero prvo probaj u podesavanjima da ukljucis to desi se ponekad da se izgubi , ako ne onda da se stavi na dijagnostiku i da se odradi test
  • Vozi: Octavia vRS mk1