Autor Tema: Felicia 1.6 - nakon točenja seckanje i gašenje  (Pročitano 646 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ValpurgijanZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 1
Felicia 1.6 - nakon točenja seckanje i gašenje
« poslato: 19. Avg, 2020. 06:37 »
Pozdrav drugari, problem sa Felicia 1.6...čist benzinac nema plin...
desilo mi se već drugi put kada sam točio na istoj pumpi potpuno isti problem... Naime bio sam na rezervi i na jednoj maloj NIS pumpi natočim 10 litara.. krenem sa pumpe i nakon 500 metara krene trokiranje, seckanje u vožnji, ler pobrljavi diže spušta i ugasi se.... verglam verglam i neće da upali... ostavim ga da prenoći tu gde je stao, dodjem sutra ujutru i upali bez ikakve greške i normalno ide...

Juče opet ista situacija ista NIS pumpa, isto sam bio skroz na rezervi na dnu... i nakon točenja odmaknem malo dalje i u srednjoj traci krene seckanje i cimanje i ugasi se...
Verglam i upali ali ler krene da igra gore dole gore dole.. i ugasi se...
Inače sam u medjuvremenu točio i na drugim pumpama i nikada se nije desilo ovako nešto...
Šta uraditi...sumnjam na vodu u benzinu, možda su malo obogatili benzin vodom...
  • Vozi: Felicia 1.6mpi - 1997

Na mreži mar_cog

• RallyeSport
  • Ugled: 5
Odg: Felicia 1.6 - nakon točenja seckanje i gašenje
« Odgovor #1 poslato: 19. Avg, 2020. 08:21 »
Druze, prvo ne bih sipao na NIS pumpi jer je problem ocigledno vezan za to, a drugo...probaj nekad da sipas goriva i kad nisi na rezervi.. pitanje je da li ima neke prljavstine u rezervoaru koja mozda utice na dotok/kvalitet benzina.
  • Vozi: Skoda Fabia Combi 1.9TDI

Na mreži vlado985

• Laurin&Klement
  • Ugled: 4
« Odgovor #2 poslato: 19. Avg, 2020. 10:38 »
Ali covjek je napisao da je sipao u tim situacijama kad je na rezervi i na drugim pumpama, pa mu se to nije desavalo :)  Mozda ti se tako zalomilo kad sipas na nisu da tad i povuce neki mulj  ;) :))
  • Vozi: Škoda Fabia 1.6 tdi,66kw,CAYC

Van mreže Super 20

• Laurin&Klement
  • Ugled: 3
« Odgovor #3 poslato: 19. Avg, 2020. 12:27 »
Sa obzirom da je felicija stari model i verovatno rezervoar nikas nije ciscen, nista cudno da ima dosta talog na istog. Moj savet kako sto su ti rekli,zobidji benziske koja ti pravi problem (NIS) i izbegavaj da auto dovodis na rezerve vec ranije sipaj gorivo. Zameni i filter goriva to je bilo secam se na nase felicije mnogo jeftino tipa 2eu.
  • Vozi: Superb