Autor Tema: Pukao zupcasti  (Pročitano 2110 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže buzaldZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 2
Pukao zupcasti
« poslato: 23. Avg, 2020. 22:40 »
Pukao zupcasti kad je najmanje trebalo. Skoda oktavija 1.9TDI 77 kw, 2010. godiste, presla 400.000 km. Kod mene vec 2 godine. Pre puta zamenili set gumica na diznama i nastelovali dizne u Skodinom servisu na Vozdovcu. Set zupcastog zamenjen pre 40.000 km. Na putu, ba bugarskoj obali, samo stade motor. Probao 2 puta da startujem nista, samo zvekece elektronika kao prazan akumulator. Probao jos jednom da prespojim kablovima, nista. Na slep i u servis. Tamo majstor probao jednom da startuje, kad je video da nece, pravo na zupcasti. A zupcasti u fronclama. Kad je otvorio motor, video da su polupani ventili. Zamenio set zupcastog i ventile, dihtung glave motora i stavio nov akumulator. Pumpu za vodu nije menjao. Kaze da je roler, spaner izasao iz lezista i kidao polako zupcasti. U globalu, sa akumulatorom 570 evra. Opcija slepanja sa prevozom 4 lica preko AMSS bila oko 110.000 dinara, a nasao sam i nekog lika koji bi za 500 evra prevezao auto do Beograda. Sve u svemu neprijatno iskustvo. Mislim da bi ta cena bila i ovde. Primetio sam u povratku, da na malom broju obrtaja, a u vecoj brzini, malo sporije ubrzava, ima "knedlu" od 1000 do 1500 obrtaja.

Tako da mozda nekom koristi, da pored ostalih pregleda trapa, tecnosti i sta god treba pogledati i stanje zupcastog, a ne verovati slepo servisnom intervalu.

• Vozi: Skoda Oktavija A5 1.9TDI 2009

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
Odg: Pukao zupcasti
« Odgovor #1 poslato: 24. Avg, 2020. 07:15 »
U najgorem momentu. Jesu li menjali na zadnjem velikom servisu ceo set sa spanerom? Koje su delove stavljali?

Van mreže Miro MNE

• Laurin&Klement
  • Ugled: 24
« Odgovor #2 poslato: 24. Avg, 2020. 09:32 »
auh gadan peh. Al s obzirom na sve navedeno mislim da si pošao više nego dobro. Ako te ne mrzi napiši kolko je trajala opravka, jel to neki servis "pored puta" ili ovlašćeni (ne bih rekao s obzirom na cijenu).

Knedlu bih ovako od oka i laički (pod uslovom da motor nema drugačiji zvuk nego prije peha) mogao svaliti na ne idealno naštelovanu bregastu (na našim prostorima izgleda normlana pojava nakon velikog servisa)
  • Vozi: Fabia 2.0 MPI

• Ambition
« Odgovor #3 poslato: 25. Avg, 2020. 20:04 »
U najgorem momentu. Jesu li menjali na zadnjem velikom servisu ceo set sa spanerom? Koje su delove stavljali?

Auto sam kupio od poverljivog coveka iz ceske firme u ceskoj kome su njegovi ljudi rekli da je veliki servis uradjen pre, sada vec 40.000 km. posto firma ima puno auta i ozbiljna je firma u ceskoj verujem da su to radili kod nekog ozbiljnijeg servisa, a mozda i u skodinom. ne znam koje su delove stavljali. 

• Ambition
« Odgovor #4 poslato: 25. Avg, 2020. 20:11 »
auh gadan peh. Al s obzirom na sve navedeno mislim da si pošao više nego dobro. Ako te ne mrzi napiši kolko je trajala opravka, jel to neki servis "pored puta" ili ovlašćeni (ne bih rekao s obzirom na cijenu).

Knedlu bih ovako od oka i laički (pod uslovom da motor nema drugačiji zvuk nego prije peha) mogao svaliti na ne idealno naštelovanu bregastu (na našim prostorima izgleda normlana pojava nakon velikog servisa)

opravka je trajala 8 dana. auto sam ostavio popodne u cetvrtak, a u subotu mi javio da motor ima stetu na ventilima i da zato nemam kompresiju na 3. i 4. cilindru. auto sam preuzeo u petak (8.dan) ujutro. kad mi je natovario na slep kazem momku vozi u servis koji je normalan sa cenama. servisa nema na google mapi, ali u servisu je bilo 7-8 auta. Mislim i ja da sam sve u svemu dobro prosao i naucio nesto, a kad se moras vratiti kuci nije puno sta god treba platiti. drugu opciju nisam ni imao kad je vec zavrsio posao, mada mi je odmah u subotu po konstataciji da nema kompresije, da su ventili osteceni rekao cenu. za samu zamenu seta zupcastog cena je bila oko 380 evra.

hvala za savet i moguci problem oko "knedle" i bregaste.

Van mreže djordje48

• Laurin&Klement
  • Ugled: 16
  • Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
« Odgovor #5 poslato: 25. Avg, 2020. 20:19 »
Jel to servis u Bugarskoj? Slobodno navedi ime i lokaciju servisa ko zna kome moze da zatreba.. :(

Van mreže Super 20

• Laurin&Klement
  • Ugled: 3
« Odgovor #6 poslato: 26. Avg, 2020. 10:28 »
Bugarija je velika zemlja, tako da ime servisa ne menja previse. Zamisli da ti se rasipe auto u Leskovac a servis je u BG ili NS, nema bas previse svrhe. Malo je verovatno da ce se nekome sa foruma skoda pokvariti bas na mesto gde je bio vlasnik pomenute oktavije. Ja bi postavio pitanje za one koje imaju 2.0tdi na koliko km /vreme se radi veliki servis? Jer ako pitas u servis reci ce ti odma, sada je vreme :D da ti odma izvuku novac. Dali je mozda recimo 120k km ili 8-10god ili manji su intervali?

Usput i moje je mislenje da si dobro prosao sa obzirom da nisi Bugar i imas strane tablice i sa obzirom da su dosta to radili i promenili na auto. bravo2
  • Vozi: Superb

Van mreže djordje48

• Laurin&Klement
  • Ugled: 16
  • Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
« Odgovor #7 poslato: 26. Avg, 2020. 13:52 »
Ja sam pitao u autocacku nbg za moj auto 2.0 TDI 103 KW kod motora CFFB kazu veliki servis se radi svakih 220 000 km ili 8 godina prema tome sta pre nastupi. :-X