Simply Clever
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Superb
»
SUPERB 2015-2023
»
Problem polozaja DSG rucice menjaca
Strana:
1
2
3
»
Dole
Autor
Tema: Problem polozaja DSG rucice menjaca (Pročitano 8970 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Filip1986
Ambition
Like ukupno: 3
L&K ugled:
2
Problem polozaja DSG rucice menjaca
«
poslato:
25. Avg, 2020. 18:54 »
Pozdrav kolege forumasi,
Vec godinu i dva meseca sam vlasnik Superba 2.0 tdi sa DSG menjacem.
Do sada nisam imao nikakvih probema. Ali poslednjih mesec dana mi se javlja greska:”Servisna radionica! Vozilo napustite samo u poziciji P”. ( na instrument tabli bude upaljen zuti trougluc). Greska se javlja periodicno i nekad se posle par min iskljuci nekad bude malo duze.
Kilometraza kada se prvi put javila greska je 123.800 km.
Menjac najnormalnije radi
Vozi: Skoda Superb 2.0 TDI Ambition DSG
AcoSk
Laurin&Klement
Like ukupno: 230
L&K ugled:
36
Odg: Problem polozaja DSG rucice menjaca
«
Odgovor #1 poslato:
25. Avg, 2020. 22:20 »
To ne bi trebalo da bude greska, vec se to javlja kada, kao sto kaze, otvoris vrata da napustis vozilo, a menjac ti nije u P.
E sad, mozda je tebi u kvaru mikroprekidac u vratima, pa auto pomisli da si otvorio vrata i ispise to na tabli.
Kazem, mozda, ima tu jos stvari sta moze da bude.
Filip1986
Ambition
L&K ugled:
2
«
Odgovor #2 poslato:
26. Avg, 2020. 07:54 »
Sada sam testirao i ovu mogucnost,na bord ekranu prikaze obavestenje “Rucicu automatskog menjaca ubacite u poziciju P” i prikaze se crveni trouglic, kao i konstantno pistanje, dok se vrata ne zatvore.
Tako da po mom misljenju senzor na vratima radi normalo.
Probem koji mi se javlja bude u toku voznje dok je menjac u poziciji D/S ili R a vrata zatvorena. A kada se javi greska i kad menjac vratim u P i dalje ostane jos jedno vreme.
Filip1986
Ambition
L&K ugled:
2
«
Odgovor #3 poslato:
26. Avg, 2020. 07:58 »
Slika poruke.
Filip1986
Ambition
L&K ugled:
2
«
Odgovor #4 poslato:
26. Avg, 2020. 08:05 »
Slika kada su otvorena vrata a rucica nije u polozaju P.
AcoSk
Laurin&Klement
L&K ugled:
36
«
Odgovor #5 poslato:
26. Avg, 2020. 16:20 »
E pa to jeste nesto drugo.
Mozda najbolje da odes na dijagnostiku da vide da nema neka greska
Maksimus
Laurin&Klement
Like ukupno: 100
L&K ugled:
32
«
Odgovor #6 poslato:
26. Avg, 2020. 16:24 »
Evo na briskodi istog problema:
https://www.briskoda.net/forums/topic/426096-error-service-leave-vehicle-only-when-selector-in-position-p/
Filip1986
Ambition
L&K ugled:
2
«
Odgovor #7 poslato:
26. Avg, 2020. 17:56 »
Bio sam u Skodinom servisu gde si mi utvrdili preko diagnostike da je problem u mikroprekidacu za poziciju P.
Prvo su rekli da se menja samo mikroprekidac koji je par hiljada dinara, ali kad su proverili preko broja sasije onda su rekli da ipak mora ceo sklop koji zajedno sa zamenom kosta oko 500 eur.
Za sada mi se povremeno javlja greska i ne utice na voznju,tako da cu u narednom periodu videti u jos nekom servisu da li moze da se menja samo mikroprekidac.
AcoSk
Laurin&Klement
L&K ugled:
36
«
Odgovor #8 poslato:
26. Avg, 2020. 22:04 »
Meni se sve nesto cini da bi najbolje i najjeftinije prosao da nadjes nekog dobrog/pismenog elektronicara. Ako je stvarno problem u tom mikroprekidacu, sigurno moze samo on da se zameni.
MAKS
Laurin&Klement
Like ukupno: 62
L&K ugled:
9
«
Odgovor #9 poslato:
27. Avg, 2020. 07:23 »
Imas onog lika u jakovu sto kazu da je najbolji za automatske menajce pogotovu DSG. Proguglaj nadji telefon i pitaj.
Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE
Filip1986
Ambition
L&K ugled:
2
«
Odgovor #10 poslato:
27. Avg, 2020. 22:15 »
Zvao danas i pitao. Kaze to je za elektronicara. Ipak je problem na rucici a ne na menjacu.
Stevan
Style
Like ukupno: 9
L&K ugled:
3
«
Odgovor #11 poslato:
27. Avg, 2020. 23:52 »
Imas dosta na internetu o tom problemu. U Sjevernoj Americi je cak izasao zvanican recall za Golf 7 zbog te greske. U Evropi distributeri za taj problem znaju, ali se prave ludi i mutavi. U sustini cak se i ne radi o gresci, vec o samo trenutnom "bagu" koji se ispise na maxi dotu i veoma brzo nestane. Poslije gasenja/paljenja auta, ovlasceni servis cak najcesce ne moze ni da vidi gresku preko dijagnostike. Jedino kad se greska pojavi, da ides pravac u ovl.servis.
Do prije 2 godine, rjesenje tog problema je bila zamjena cjele rucice mjenjaca. Za to je potrebno dosta rasturanja kokpita, pa je to kostalo i do 1.000 €. Prilikom ugradnje nove rucice, ovlasceni servisi obicno cak i ne povezu sve kako treba, pa su ljudi imali problema (npr. kad ostave auto u P, a ne podignu rucnu, otkotrlja se vozilo jer ne spoje ili pogresno spoje jedan dzek).
I kada se zamjeni rucica, problem se otprilike javi za godinu-dvije.
Sada je rjesenje ugradnja novodizajniranog mikroprekidaca, koji se sada moze zamjeniti zasebno. Kosta 30-ak € i zamjena traje do pola sata.
Ljudi van garancije na zapadu najcesce ignorisu tu gresku, ukoliko ne postane bas ucestalija, jer mjenjac najnormalnije radi. Na Fabiama DSG je bilo problema da radi te greske se ne moze izvuci kljuc iz brave i da se ne moze zakljucati auto.
Vozi: Skoda Octavia 1.6 tdi 2014. god.
(2 Like)
Filip1986
Ambition
L&K ugled:
2
«
Odgovor #12 poslato:
28. Avg, 2020. 18:33 »
Hvala na ovako detaljnom objasnjenju.
Planirao sam da odvezem u jos neki Skodin servis, cisto da vidim da li bas mora da se menja cela rucica ili ne.
Zanimljivo je to da su mi u servisu rekli ako posle zamene rucice opet prikaze gresku,onda se menja neki deo ispod volana koji nije skup,ali nikako nisu hteli prvo taj deo da menjaju,nego prvo rucicu, sa obrazlozenjem da je greska u rucici i da se ona prvo menja.
Oko tog dela ispod volana mi serviser nije detaljisao,pa ne znam o cemu je tacno rec.
sof1988
Ambition
Like ukupno: 1
L&K ugled:
1
«
Odgovor #13 poslato:
17. Okt, 2020. 16:27 »
Isto na 17000, kazu u ovl. samo zamena mikroprekidaca kada postane greska ucestalija .
Vozi: Skoda Octavia 2.0 mk3 a7
dixon
Laurin&Klement
Like ukupno: 210
L&K ugled:
7
«
Odgovor #14 poslato:
17. Okt, 2020. 19:06 »
Где је гаранција ту? Која не поента онда куповине новог аута ако то не прихватају у гаранцији? Треба их притиснути мало и направити рекламацију ако се праве луди, нисам сигуран како је у уговору, али баш је нелогично на ауту са 17ккм да неће да поправе поготово тако неку генеричку грешку...
(1 Like)
Strana:
1
2
3
»
Gore