Autor Tema: Osigurač levog belog svetla za rikverc  (Pročitano 6790 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dixonZapočeo temu

Osigurač levog belog svetla za rikverc
« poslato: 03. Sep, 2020. 16:12 »
Kao što naslov kaže... Riknuo je osigurač levog belog rikverc svetla, sijalica radi kad istu ubacim u desno svetlo. W16W je u pitanju, ako neko zna koji je osigurač za nju nek piše. Hvala :)

Van mreže ugi85

Odg: Osigurač levog belog svetla za rikverc
« Odgovor #1 poslato: 03. Sep, 2020. 18:41 »
Po rasporedu osiguraca sa prilozenog linka levo rikverc svetlo potpada pod osigurac za kompletnu zadnju levu svetlu grupu:
https://fuse-box.info/skoda/skoda-superb-b6-3t-2008-2015-fuse-box-diagram
Rade li ostala svetla?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #2 poslato: 03. Sep, 2020. 18:47 »
Po rasporedu osiguraca sa prilozenog linka levo rikverc svetlo potpada pod osigurac za kompletnu zadnju levu svetlu grupu:
https://fuse-box.info/skoda/skoda-superb-b6-3t-2008-2015-fuse-box-diagram
Rade li ostala svetla?
Ostala svetla rade, i dnevna, i parking, štopke, maglenke, sve...

Van mreže ugi85

« Odgovor #3 poslato: 03. Sep, 2020. 18:53 »
Proveri da li su kontakti za rikverc svetlo cisti i cvrsti. Ne bi bilo lose, za svaki slucaj, proveriti koliki je napon na njima.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #4 poslato: 03. Sep, 2020. 19:13 »
Proveri da li su kontakti za rikverc svetlo cisti i cvrsti. Ne bi bilo lose, za svaki slucaj, proveriti koliki je napon na njima.
Koliko bi trebalo da bude napon? Odoh do auta baš pa javljam kad izmerim

Van mreže ugi85

« Odgovor #5 poslato: 03. Sep, 2020. 19:45 »
Izmedju 12.5 i 12.7 kad je motor ugasen i izmedju 14 i 14.4 kad je motor upaljen. Intenzitet napona generalno nije problem jer ce sijalica i pri nizim vrednostima od navedenih, a sansa da napon bude mnogo nizi (za vise od 0.5V) je izuzetno mala. Ukoliko na kontaktima postoji napon, problem su ili labavi kontakti ili felericna sijalica. Ukoliko napon ne postoji, potrebno je proveriti da li postoji na kontaktima glavnog konektora koji se ukljucuje u svetlosnu grupu i odatle ici nadalje.

« Odgovor #6 poslato: 03. Sep, 2020. 19:51 »
Izmedju 12.5 i 12.7 kad je motor ugasen i izmedju 14 i 14.4 kad je motor upaljen. Intenzitet napona generalno nije problem jer ce sijalica i pri nizim vrednostima od navedenih, a sansa da napon bude mnogo nizi (za vise od 0.5V) je izuzetno mala. Ukoliko na kontaktima postoji napon, problem su ili labavi kontakti ili felericna sijalica. Ukoliko napon ne postoji, potrebno je proveriti da li postoji na kontaktima glavnog konektora koji se ukljucuje u svetlosnu grupu i odatle ici nadalje.
Evo sad dok sam merio pa drndao kontakte, i da krenem kući, dam kontakt i ubacim u rikverc, obe rade bez ikakvih problema, vrv ima neki slabiji kontakt pa zeza. Videću šta je ako opet krene da prekida.. Hvala u svakom slučaju :)

Van mreže ugi85

« Odgovor #7 poslato: 03. Sep, 2020. 20:19 »
Stegni malo kontakte i naprskaj ih kontakt sprejom.

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
« Odgovor #8 poslato: 03. Sep, 2020. 20:52 »
Evo sad dok sam merio pa drndao kontakte, i da krenem kući, dam kontakt i ubacim u rikverc, obe rade bez ikakvih problema, vrv ima neki slabiji kontakt pa zeza. Videću šta je ako opet krene da prekida.. Hvala u svakom slučaju :)

Video sam ovu temu dok sam "dzonjao" na poslu..i u sebi mislim kako ovo nema veze sa osiguracem, vec sa nekim kontaktom...kad, vidim problem je vec skoro resen. Dobro je...Al, povodom toga da recem jedno moje iskkustvo na mojim kolima koji sam otkrio. Znaci...prosle godine kupim Fabiju sedan 6Y3, i tako...proveravam sta radi...kad ne radi zadnje desno svetlo za maglu....Otvorim lampu, skinem sijalicu...to je sijalica sa 2 vlakna 21/5...Pozicija radi (5) a maglenka (21) ne radi...Proverim sijalicu, rade oba vlakna. Vratim..ne radi...Uzmem glinericu, pronadjem masu na karoseriji...ispitam...pozicija ima napon, maglenka nema...Proverim u uputstvu i kao i sto sam mislio ima samo jedan sigurac za to osvetljenje. Znaci nije osig...Sad da proverim kontakte u dzeku...i gledam...gledam...  hypno1...pa ne mogu da verujem....nema ga... =)). Uopste nije izvedena instalacija za desnu stranu...iako sve regularno stoji...mesto za buksnu u dzeku, sijalica..sve. Al nije izvedena instalacija. I onda sam morao u BG elektronik da kupim male buksnice...da provlacim zicu sa leve strane, da je povezujem sa levom instalacijom....I eto..i to je moglo da se desi... :))
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Na mreži hakkler

« Odgovor #9 poslato: 03. Sep, 2020. 21:16 »
Da si uzeo fabiu za englesko tržište..bilo bi obrnuto. Ne bi imao instalacije na lijevoj a desna bi radila.

Uopće ne razumijem tvoje čuđenje u tom podužem postu u superb podforumu.

« Odgovor #10 poslato: 04. Sep, 2020. 00:04 »
Da si uzeo fabiu za englesko tržište..bilo bi obrnuto. Ne bi imao instalacije na lijevoj a desna bi radila.

Uopće ne razumijem tvoje čuđenje u tom podužem postu u superb podforumu.
Baš vala, krajnje nepotrebno. Meni je bacao grešku na bord da rikverc sijalica ne radi, samo su kontakti lošiji pa ću sutra da očistim to lepo i da malo stegnem

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?