Autor Tema: Motor 1.5TSI iskustva, pitanja..  (Pročitano 23005 puta)

Nikolagavijal, marko nis i 30 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Robby

Odg: Motor 1.5TSI iskustva, pitanja..
« Odgovor #60 poslato: 11. Feb, 2025. 15:16 »
Taj elektromotor ima funkciju starter-generatora. Prevedeno, imaces fin "sut u guzicu" kad obilazis kamion, integrisan je sa motorom i radi perfektno. Benefit je jos 0.5 lit nize od klot 1.5tsi. I imaces jos i lepo svojstvo da ne propada sva energija od usporenja, dopunjava ti mini-bateriju. Ukratko, fin sistem, zavrseno sa dizelima. Skodilac ovakav vozio nisam,ali jesam Swift sa 94 ks i 1.2 atmo i isao je bas dobro.
  • Vozi: Seat Ibiza 1,4 16v 63kW LPG 2007, Škoda Scala 1.5 evo2TSI 2024

Na mreži varicak

« Odgovor #61 poslato: 11. Feb, 2025. 16:29 »
Hvala, hvala. Odgledao sam i masu klipova oko toga, ali mi i dalje nije jasno kako daje to dodatno ubrzanje ako nije povezan sa točkovima, da li podiže obrtaje SUS motora pre nego što se sam dovoljno zavrti ili ....

Na mreži AcoSk

« Odgovor #62 poslato: 11. Feb, 2025. 16:33 »
To je ustvari alternator koji preko kaisa pomaze motoru (pored toga sto proizvodi struju)

Van mreže Robby

« Odgovor #63 poslato: 11. Feb, 2025. 17:28 »
@varicak u sustini, evo jedan lep primer kako to radi. Motor ima najvecu potrosnju prilikom ubrzavanja. Ovaj sistem upravo ovde postize stednju tako sto "zavrti" motor do optimalnog broja obrtaja, iz statike. Njegova baterija je taman dovoljna za pokretanje el.motora (alternator isto nemas, ovo ti radi sve). Ali , plus i u toku voznje pomogne kod naglog ubrzanja. Mnogo brze ces postici opseg rada 1500-3550 ob/min i 250Nm.
https://youtu.be/Lfvig36a3og?si=YCrozQs-0h562rUF
  • Vozi: Seat Ibiza 1,4 16v 63kW LPG 2007, Škoda Scala 1.5 evo2TSI 2024

Na mreži varicak

« Odgovor #64 poslato: 13. Feb, 2025. 08:56 »
Hvala za ovaj klip, jasnije je objašnjeno nego na VW ako je ista tehnologija.

Na mreži nikolica84

« Odgovor #65 poslato: 13. Feb, 2025. 15:43 »
Hvala na iscrpnim objašnjenjima  bravo2 . E sad sledeće pitanje, koji je zapravo benefit 48V i tog blagog hibrida? Kako sam razumeo taj mali elektromotor nema nikakve veze sa pogonom (točkovima), a sa druge strane doprinosi boljem ubrzanju, ostalo mi je jasno da neki sistemi mogu da se napajaju iz te male baterije a da motor ne rad.

Hocete da kazete da 1.5 TSI ima elektromotor koji "radi" na principu hibrida ili ovo konkretno vezano samo za odredjeni Skoda model?
  • Vozi: Skoda Kamiq

Na mreži Mareska

« Odgovor #66 poslato: 13. Feb, 2025. 16:46 »
Ako ima oznaku m-hev onda se taj motor karakteriše kao blagi hibrid.
  • Vozi: Superb

Na mreži varicak

« Odgovor #67 poslato: 13. Feb, 2025. 18:43 »
To je svaki noviji 1.5 TSI motor sa DSG, oznaka je najčešće eTSI.

Na mreži nikolica84

« Odgovor #68 poslato: 15. Feb, 2025. 00:38 »
Danas sam isao u test voznju, doduse sa slabijim 1.0 TSI motorom i slabijim setom opreme sa manuelnim menjacem. Pored svega toga mogu da kazem da mi se auto bas dopao, od vesanja, zavrsne obrade i enterijera i opreme koju nudi. Kakav li je onda u jacoj opremi i sa 1.5 TSI. Ono sto znam da je u pitanju 1.5 TSI Evo 2 sa ACT+ tehnologijom, e sad da li je taj blagi hibrid ili ne to vec nisam siguran tj ne znam.

Na mreži varicak

« Odgovor #69 poslato: 15. Feb, 2025. 20:59 »
Koji je auto u pitanju? Svi novi u kombinaciji 1.5 tri sa DSG su mild hibrid.

Na mreži nikolica84

« Odgovor #70 poslato: 16. Feb, 2025. 14:32 »
Kamiq FL Selection Plus oprema

Van mreže oflogic

« Odgovor #71 poslato: 17. Feb, 2025. 17:50 »

Okud ova informacioja? Kamiq, Scala, Fabia 1.5TSI sa DGS mjenjacem nemaju m-HEV.
  • Vozi: Kamiq 1.5 TSI DSG

Na mreži nikolica84

« Odgovor #72 poslato: 17. Feb, 2025. 21:33 »
Okud ova informacioja? Kamiq, Scala, Fabia 1.5TSI sa DGS mjenjacem nemaju m-HEV.
I ja bih rekao... Octavia bi trebalo da ima m-HEV kao i Kodiak ili Karoq ako se ne varam. Prilicno sam siguran da Fabia, Kamiq i Scala nemaju m-HEV.

E sad, ne znam koliko bi vam znacio ovaj info ali posto sam u jednom trenutku razgledao i Octaviu uzimajuci je u obzir za kupovinu, sugerisano mi je od strane ovlascenih lica da preskocim verziju sa 1.5TSI motorom vec da je Kamiq sa istim motorom proverena varijanta bez "decijih bolesti". Kontam da je upravo to taj m-HEV, jer ga Kamiq nema. Nisam dalje pitao za detalje...

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #73 poslato: 17. Feb, 2025. 22:05 »
Према ценовницима доступним у Србији, једино Октавиа, Суперб и Кодиак имају те хибридне 1.5 TSI m-HEV моторе.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži varicak

« Odgovor #74 poslato: 18. Feb, 2025. 16:08 »
U pravu ste, ja nisam uzimao u obzir manje automobile, a u Oct, Sup i Kdq su mild hibridi.