Autor Tema: Motor ne dostize radnu temperaturu  (Pročitano 22304 puta)

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže sal

• Active
  • **
  • Ugled: 1
Odg: Motor ne dostize radnu temperaturu
« Odgovor #45 poslato: 25. Dec, 2013. 00:39 »
Valjda fabrički piše, da saug gura do nekih 7 km....ja sam jednom smanjivao saug,pa  nije hteo dobro da pali.
Inače,što Dule kaže,taj made in Poland, termostat radi posao,pa sada....probaj jedno 7 km.

Van mreže dusko zemun

• Laurin&Klement
  • Ugled: 35
« Odgovor #46 poslato: 25. Dec, 2013. 06:51 »
automatski sauh radi po principu temperature motora i ne treba ga vezivati za predjenu kilometrazu, jer je moguce pravilnim zagrevanjem vozila u mestu takodje zagrejati vozilo bez predjenog i jednog kilometra...
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Na mreži hakkler

• Laurin&Klement
  • Ugled: 78
« Odgovor #47 poslato: 25. Dec, 2013. 10:11 »
automatski sauh radi po principu temperature motora i ne treba ga vezivati za predjenu kilometrazu, jer je moguce pravilnim zagrevanjem vozila u mestu takodje zagrejati vozilo bez predjenog i jednog kilometra...
uz dužno poštovanje kolega izgleda da nisi nikad posjedovao dizela... jer je zagrijavanje na mjestu kod dizela nemoguća misija a nisi ni odgovorio na predhodnu tvrdnju iz svog predhodnog posta u ovoj temi.

sent from my GT-D  

Van mreže dusko zemun

• Laurin&Klement
  • Ugled: 35
« Odgovor #48 poslato: 25. Dec, 2013. 10:20 »

za hakklera
uz duzno postovanje, za pocetak zelim Vam sretne praznike...
a sto se tice ove teme, krenula je oko teme radne temperature na modelu benzinskog vozila i ja sam se u pricu nastavljao sa clanovima koji su opisivali probleme ne konceptu motora 1.3 karburator...
e sad, jos nesto je istina... nikad ali nikad, hvala dragom Bogu nisam se ni vozio, a kamo li posedovao diesel vozilo, tako da mogu da govorim samo o onome o cemu znam... a koliko se secam, na pitanje o upotrebi sauha... sam dao smislen dogovor...
a na teme i stvari za koje smatram da je odgovor izlisan... ne upustam se u dalju nepotrebnu komunikaciju ...

zelim Vam sve najbolje
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
  • Ugled: 2
« Odgovor #49 poslato: 01. Feb, 2014. 20:37 »
zamenio sam termostat i znima me kolika je normalna radna temperatura motora tj koliko treba na pokazivacu da pokazuje kod mene pokazuje ja mislim 80,tj kazalja bude na onoj crtici sto je bas na sredini,i pomeri se dva tri stepena dole u toku voznje da li je to normalno,a greje ko lud na kecu tako da povremeno moram da ugasim,jer pocnem da se znojim,a podigne temperaturu u roku od 4 do 5 km

pa ako je to normalna temperatura motora,zanima me ond akoliko bi bila leti ako je tolika sad,jer on po ovakvom vremenu i kad je u pokretu i kad nije isto ,mozda u pokretu 2 stepena nize padne,,koliko znam trebala bi zimi manja d abude,bojim se da ne bi dostizao velike temperature.

e da zaboravio sam u pitanju je skoda felicia 1.3 lx karburator i vozi se na plin,dosuo sam juce antifriza i sad je na onom plasticnom na maksimum crti
« Poslednja izmena: 01. Feb, 2014. 21:03 bugarin »

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #50 poslato: 01. Feb, 2014. 21:45 »
Vozi i uzivaj. Meni isto sad stoji na 80 stepeni. Doduse, ja sam ubacio drugaciji pokazivac temperature, pa znam tacno na koliko ga drzi. Leti ce ti isto tako stajati. Mozda malo krene na gore i odmah ce paliti ventilator i obarace temperaturu.

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
« Odgovor #51 poslato: 01. Feb, 2014. 21:51 »
da dule ali do sad nikad nije toliko pokazivao temperaturu,doduse isam menjao termodavac mozda on pravi problem,i bas brzo podigne temperaturu za kratko vreme,ali nemozes biti u njemu kad pocne d agreje na kecu

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
« Odgovor #52 poslato: 01. Feb, 2014. 22:43 »
Taj auto tako greje... na kecu skoro u gace mozes da sedis. ja isto drzim na kecu i smanjim na regulaciji temperature.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #53 poslato: 04. Feb, 2014. 16:16 »
Isto. Na drugu brzinu palim samo kada ga upalim cisto da mi odmagli soferku, inace sve vreme ga drzim na kecu.

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
« Odgovor #54 poslato: 04. Feb, 2014. 22:12 »
nikad mi tako nije dryao radnu temperaturu,a neynam na koliko pali ventilator?i da ne pravi problem leti?

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #55 poslato: 04. Feb, 2014. 23:47 »
leti ces videti dal ti ukljucuje ventilator ako skazaljka predje malo 90

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
« Odgovor #56 poslato: 05. Feb, 2014. 11:35 »
a koliko je stepeni ono prva crta posle 70 sto na sredini stoji?

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
« Odgovor #57 poslato: 05. Feb, 2014. 13:17 »
90 stepeni mi drzi mozda neki stepen gore dole poveca,neznam mozda mi termo davac nevalja nisam ga menjao

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #58 poslato: 05. Feb, 2014. 13:58 »
ta na sredini posle 70 je 90 barem je ja tako racunam posto je na pola izmedju 70 i 110, po racunici da je 20 stepena izmedju oznaka. evo slike kako je radna temperatura kod mene.

to je po gradu slikano. mada je malko manje mislim nize skazaljka jer tu nije bilo tako hladno jos, a 90 predje za recimo sirinu dve skazaljke i onda pali ventilator kao na ovoj zadnjoj

al mozda tek tek jako malo mozda za debljinu skazaljke vislje. i pali ventilator

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
« Odgovor #59 poslato: 05. Feb, 2014. 15:25 »
meni bude isto kao sto je na drugoj slici ili opadne par stepeni pa se vrati,ali kad je bilo kao na drugoj slici gledao sam i nije palio ventilator,cak sam ga vozio u prvoj malo i pustio da radi u mestu i on nista dodje dotle kao sto je na drugoj slici i nece vise