Autor Tema: Motor ne dostize radnu temperaturu  (Pročitano 22291 puta)

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
Odg: Motor ne dostize radnu temperaturu
« Odgovor #60 poslato: 05. Feb, 2014. 19:07 »
pa bude sretan da vise nece. inace bi ti pregrevao. ako naglo opadne trebalo bi da onda radi ventilator samo mozda ti nisi izasao odma pa nisi primetio. sad ne znam na koliko termostat otvara ali i tu primetis isto pad kada otvori pa pocne da vrti ceo sistem. kad bude malko toplije ostavi u mestu malko turiraj po gasu da poraste kao na drugoj slici samo kazem meni pali ali tek kad je mozda za debljinu skazaljke vise nego na slici.

Van mreže Vlada Gusar

• RallyeSport
  • Ugled: 6
  • Valjevo K2
« Odgovor #61 poslato: 05. Feb, 2014. 19:32 »
Kod mene je bas kao sto je Kris objasnio, cim predje srednju crtu za debljinu skale pali ventilator. A to sto ti opada i raste temperatura, to ti termostat otvara i zatvara. Opusti se.

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
  • Ugled: 2
« Odgovor #62 poslato: 05. Feb, 2014. 22:27 »
ma sve je to ok,samo se bojim da ne pali ventilator,sad kad je zima trebao bi manje d apokazuje a kad je leto ok da dize temperaturu

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
« Odgovor #63 poslato: 05. Feb, 2014. 22:29 »
fakticki kao sto je na slici dva to za debljinu kazalje je dva ,tri stepena vise pa pali

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
« Odgovor #64 poslato: 05. Feb, 2014. 22:30 »
probacu sutra d aga upalim i d avidim nek se zagreje na leru pa nek radi da vidim kad ce da otvori ,a da ne otvara sta bi onda bilo?

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #65 poslato: 05. Feb, 2014. 23:15 »
pa meni samo kad je vrucina dize temperaturu. on i zimi greje ko sasav. to je aluminiumski blok ugreje se lako. ja stvarno ne razumem sto je sad tu problem ja dosad zimi nisam ni primetio da dostize tu temperaturu da upali ventilator. mozda jedino ako turiram u mesto pa tako ali u voznji zimi mislim da nema sanse. ako te samo zanima dal je termo prekidac ispravan onda ga u mestu turiraj pa kad podigne temp ces videti to sto opadne prvi put ti je sto otvara termostat. a drugi put kad upali ventilator. ali kazem ti zimi ne verujem da ces uspeti normalnom voznjom da nateras temperaturu da upali ventilator.

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
« Odgovor #66 poslato: 05. Feb, 2014. 23:28 »
ok,hvala vam na odgovorima i savetima,pozz svima

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
« Odgovor #67 poslato: 06. Feb, 2014. 21:55 »
saynao sam na koliko mi pali ventilator ,na 100 ga pali,ako je ona prva crta sto je nacrtana posle 70 stepeni  90

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #68 poslato: 06. Feb, 2014. 23:06 »
ajd bolje reci ovako za koliko je posle 90 bila skazaljka mislim za koliko debljina od prilike.

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
« Odgovor #69 poslato: 06. Feb, 2014. 23:57 »
sad kad sam pogledao sliku onu drugu sto je nocu slikana na pola izmedju 90 i 110
i to upali ventilator bas kad ga turiram
nego me zeza cep na onoj plasticnoj posudi zimsko ,letnje,nema odusak pa mi kako da se izrazim nabrekne ono debelo crevo
« Poslednja izmena: 07. Feb, 2014. 09:50 pedja »

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #70 poslato: 07. Feb, 2014. 00:16 »
Crevo nabrekne iz dva razloga. Cep na sebi ima ventil za pritisak, pa hoce da se zapusi. Moj savet je kupiti originalni polovan. Drugi razlog ti se nece svideti, a to je dihtung glave, s tim sto kad ode dihtung ne nabreknu creva malo, vec budu ko kamen tvrda zbog pritiska

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #71 poslato: 07. Feb, 2014. 01:08 »
ako ode cep obicno rastera negde posudu. meni je oko samog navoja naprsla. ne bi da farbam djavola al daj boze da nije ovo drugo sto je dulefontana napisao.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #72 poslato: 07. Feb, 2014. 09:18 »
Kao sto rece olajkris, kada zvizne cep i kada krene da naduvava sistem uglavnom posuda pukne negde i krene da curi. Meni je jedna posuda pukla tacno iznad mesta gde se kaci donje crevo, i pustala je vodu po crevu, tako da mi je dugo trebalo da provalim gde je vrisnula, ali onda bi video da ti nestaje rashladna tecnost.

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #73 poslato: 07. Feb, 2014. 13:17 »
Meni je srecom oko navoja cepa pa ne istera sve samo ako je dolijem na max izgura do pola izmedju max i min. Proveri to sa nekim majstorom, za svaki slucaj.

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
« Odgovor #74 poslato: 07. Feb, 2014. 20:37 »
to sam juce video kad sam vozio kod majstora za plin,i dok je radio na leru i turirao ga poceo je da pali ventilator i pocelo je da raste crevo ali je bilo meko i odmah je odvrno cep i ono se vratilo u normalu,gledao sam cep i sve se uhvatilo na njemu od antifriza ,pa sam stavio rezervni,nadam se da nije ovo drugo