Autor Tema: EGR PDF  (Pročitano 552 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže deikaZapočeo temu

• Registrovan
  • Ugled: 0
EGR PDF
« poslato: 17. Sep, 2020. 08:23 »
U pitanju je škoda oktavija 2012 1.6 tdi na 130000 hiljada softerski sam iskljucio EGR ventil nakon 3000 kilometara ukljucila mi se lampica grejaca koja stalno blinka i lampica kako u upustvu za upotrebu kaže sistem za proveru izduvnih gasova koja stalno gori ,to mi se desilo na auto putu bri malo bržoj vožnji pri paljenju pomenutih lampica auto neprima gas .Pri startovanju i vožnji auto normalno radi smiren rad ali samo do 2000 obrtaja preko toga ništa neprima gas.Na autu ništa nije rađeno osim redovnih servisa i zamene potrošnog materjala plocica  diskova itd.
Pozdrav.
  • Vozi: skoda oktavija 1.6 tdi elegance

Van mreže Nenad78

• Style
  • Ugled: 3
Odg: EGR PDF
« Odgovor #1 poslato: 17. Sep, 2020. 11:42 »
Izgleda da je ušao u servis mod.
Ta softverska varalica izgleda ne dela baš najbolje dok je ecu počeo da prepoznaje kvar egr-a.
Zamjenski egr 400KM na autodocu.
To sam ja uradio na svojoj fabiji 1.6tdi i bio miran.Koliko čujem još nema sa njom problema pošto sam je prodao pre nekih 2 god,isto bila 2012gp.
Nudili mi isto da "otkačim" egr ali nešto mi bilo sumnjivo na 1.6tdi motorima,bilo je to jednostavnije na starijim dizel motorima.
  • Vozi: Škoda Kodiaq 1.5TSI DSG 2022

Van mreže Nenad78

• Style
  • Ugled: 3
Odg: EGR PDF
« Odgovor #2 poslato: 17. Sep, 2020. 11:45 »
Eh da,taj EGR me je i "prešaltao" da kupim benzinca zbog kratkih gradskih relacija koje su ga uništile.
  • Vozi: Škoda Kodiaq 1.5TSI DSG 2022