Autor Tema: Problemi sa gašenjem auta - Octavia A5  (Pročitano 4650 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nemacxZapočeo temu

Problemi sa gašenjem auta - Octavia A5
« poslato: 30. Nov, 2013. 11:29 »
Nedavno sam uradio veliki servis, zamena pumpe, remenja, španera i ostalog. Posle servisa, pojavila se greška na vozilu koja se ogleda u sledećem:

Motor, ne zavisno od vremenskog intervala, da li radi u mestu ili je u hodu, pod visokim ili niskim obrtajima, ne vezano uz bilo kakvu logičku slijed, gasi se. Nakon gašenja, motor bez ikakvog problema ponovo upali, i radi do novog gašenja, pri tome, prilikom gašenja, sve na instrument tabli stoji kao da je dat kontakt i da je auto spremno za startovanje. Motor se ponaša kao da se u tom trenutku preseče dovod goriva.

Priključivan je na dijagnostiku i ne prikazuje bilo kakvu grešku. Svi parametri su u propisanim granicama. Bez obzira što nije prijavljivana greška na dijagnostici senzora radilice i bregaste, majstor je zamenio iste, međutim auto i dalje ima isti problem sa gašenjem.
  • Vozi: Škoda Favorit 136LS 1.3 40kW 91' ; Škoda Octavia Mk2 1.9TDI 77kW 04'

Van mreže robocoprs

• RallyeSport
  • Like ukupno: 1
  • L&K ugled: -8
  • Ако хоћеш победити, не смеш изгубити!
Odg: Problemi sa gašenjem auta - Octavia A5
« Odgovor #1 poslato: 30. Nov, 2013. 13:30 »
To što ne pokazuje grešku prilikom dijagnostike je pola priče. Druga polovina bi bila-da li je rađena dijagnostika neposredno nakon izvršenog servisa, a pre napuštanja radionice. Poenta pitanja je-da li su hotimice/nehotice, menjani parametri u ECU? Jer ako jesu, greška se neće očitavati, ali motor neće ispravno raditi.

ROBOCOPRS GOOGLE GALAXY NEXUS

« Odgovor #2 poslato: 30. Nov, 2013. 15:36 »
Dijagnostika pre servisa - ništa, posle servisa - ništa. Auto je posle servisa voženo dobrih 40km bez ikakvih problema, međutim posle je počelo samo od sebe da se gasi, nepovezano totalno.

Samo da se razumemo, na više dijagnostika je auto oterano, svaka prikazuje da je auto potpuno ispravno. Da je nešto menjano, nije, sa sigurnošću garantujem da nisu menjani parametri u bordu.

Znači auto upalim i nema pravila, nekad se ugasi posle 5 minuta nekad posle 10 a nekad sklopi i sat vremena rada bez gašenja. Ovaj problem je počeo da se dešava nakon što je na autu odrađen veliki servis. Sad smo opet radili kod dvojice različitih likova dijagnostiku i ista stvar, auto je prema kompijuteru uredan i ispravan, maksimalno sto može biti.

Van mreže robocoprs

• RallyeSport
  • Like ukupno: 1
  • L&K ugled: -8
  • Ако хоћеш победити, не смеш изгубити!
« Odgovor #3 poslato: 30. Nov, 2013. 15:46 »
Jedino što mi pada na um jeste dotok goriva. Asocijacija mi potiče iz ranijeg iskustva sa karburatorima, pumpama i filterima za gorivo. Najverovatnije je problem u procesu dotoka goriva, uključujući i mogućnost stvaranja vakuuma u rezervoaru ili nataložene štroke na dnu rezervoara. Prema opisanim simptomima, jednostavno presuši dotok goriva.

ROBOCOPRS GOOGLE GALAXY NEXUS

Van mreže decha

« Odgovor #4 poslato: 30. Nov, 2013. 21:00 »
Indentičan problem sam imao na jednom ranijem autu. Problem je bio u nekom releju sto dovodi struju na motorni racunar. Imao je hladan lem i on je bukvalno resetovao komp bez nekog pravilnog vremenskog intervala. Skinut relej, prelemljen, vracen nazad i nije bilo vise problema. Ne mora da znači da je I kod Vas isto ali meni baš liči na to.
  • Vozi: skoda fabia 1.9tdi 2006

« Odgovor #5 poslato: 28. Dec, 2013. 01:19 »
Izvinjavam se sto kasnim sa odgovorom na ovu temu, bio sam mnogo neaktivan u zadnje vreme ali i preokupiran svime i svacim :-)

Dijagnostika dakle nije pokazivala nista, a mehanicki auto nije mogao biti bolji. Problem je bio u kompijuteru samom, to jest, u osiguracima koji se nalaze u onoj kutiji ispod haube. Ciscenje kontakata je, verovali ili ne, resilo stvar, kola su se posle toga preporodila.

Tako da ako iko bude iskusio slican problem, moj savet je da se zavuce pod haubu i to prvo proveri.

Uzdravlje drugari! :-)

Sent from my Crescent  

Van mreže dulefontana

« Odgovor #6 poslato: 28. Dec, 2013. 01:39 »
Hvala na odgovoru

« Odgovor #7 poslato: 28. Dec, 2013. 09:09 »
Hvala na odgovoru

Nema na cemu :-)