Autor Tema: Problem sa twin door sistemom (ili sa bravom?)  (Pročitano 4698 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dixonZapočeo temu

Problem sa twin door sistemom (ili sa bravom?)
« poslato: 22. Sep, 2020. 14:38 »
Pozdrav, od kad je auto stigao sve je bilo ovako, u početku nisam obraćao pažnju, međutim sad vidim da nešto ne radi baš kako bi trebalo.

Kad otključam auto i otvorim "mali" gepek, brava ga po zatvaranju normalno privuče i čuje se normalan zvuk motora brave. Međutim kad otvorim "veliki" gepek, po zatvaranju nema zvuka brave. Zaključam auto, čuje se neki čudan zvuk rekao bih da zvuk prave motori twin door sistema, ali brava ne odradi svoje i gepek bude zatvoren samo u prvom "zubu" brave. Otključam auto opet, otvorim "mali" gepek i ponovo ga zatvorim, brava odradi skroz normalno i gepek u potpunosti zatvoren.

Evo i video, na engleskom je jer sam pustio i na briskodi pa možda izleti neko kome se dešavalo ranije, ali rekoh i vas da pitam... https://www.youtube.com/watch?v=WahGEilV0fs&feature=youtu.be

Je l neko imao iskustva, šta bi mogao biti problem?

Odg: Problem sa twin door sistemom (ili sa bravom?)
« Odgovor #1 poslato: 22. Sep, 2020. 14:40 »
i da, nikakvih greškaka na VCDS... Deluje mi kao da je neki senzor ili šta znam, ali pokušavao sam da skinem metalni deo gde su vratanca iznad električne brave i da odspojim mikro prekidač, ali opet se isto dešava...

« Odgovor #2 poslato: 30. Sep, 2020. 15:51 »
https://www.briskoda.net/forums/topic/286139-superb-twindoor-wiring-fix/

sad nađoh ovu temu i rekao bih da je i kod mene sličan problem i da je neka žica prekinuta ili pak više njih... Ima li neko u BG da je spretan oko lemljenja i da ima slobodno nekoliko sati ovih dana da rasklopimo i sredimo ovo? Tj. ja ću rasklopiti samo da neko iskusniji da polemi i pripomogne ako ima vreme i želju :)

Van mreže Nidza Opc

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 4
« Odgovor #3 poslato: 30. Sep, 2020. 22:19 »
Ako je vise zica prekinuto,moja ti je preporuka da prvo pogledas gumu tj mislim da imas dve gume koje spajaju,gepek vrata i sasiju
skoro sam prelemio letos kod sebe desna vrata pukla masa :o
  • Vozi: Skoda Superb 3t 2.0 dsg candy white 2012 year

« Odgovor #4 poslato: 30. Sep, 2020. 23:14 »
Видећу кад расклопим каква је ситуација. Како би гума могла да прави проблем? Мислиш појела се па метал реже жице?

Van mreže Nidza Opc

• Laurin&Klement
« Odgovor #5 poslato: 01. Okt, 2020. 13:10 »
Pre bih rekao da je neka zica pukla od otvaranja i zatvaranja gepeka,imao sam taj slucaj pa kazem da proveris

« Odgovor #6 poslato: 01. Okt, 2020. 13:51 »
Бацићу поглед иза недеље да то лепо све расклопим па видим у каквом је шта стању. Ово колико сам до сад изгуглао, схватио сам да је ово код мене неки од почетних симптома, а људима се дешава и да пукну све жице па ни не може dual boot уопште да се користи. Нисам се много распитивао али уживо колико сам видео новије суперб немају овај систем него се увек отвара "велики" гепек

« Odgovor #7 poslato: 07. Nov, 2020. 13:38 »
Људи давно још завршено и решено али никако да окачим. Ево ако неко има сличан проблем, а репава ствари сам, може да помогне :).

Генерално овај систем је имала само мк2, на мк3 се увек диже гепек са стаклом, јер су вероватно схватили да ово ипак није дуговечно кад се овако реализује. Могло је да се направи да нпр буду шире шарке кроз које иду каблови, па да практично клизе при отварању гепека без стакла, а направљено је тако да се жице стално затежу и временом пукну. Право је чудо што је мени уопште и радио twin door јер су све жице биле прекинуте, буквално су се само додиривале јер су биле све заједно у бужиру.

1. Скидање свих пластика, класичне жабице али доста јаке па морате нешто завлачити у отворе како бисте их скинули, ја сам пластикама разним, да не бих шрафцигером оштетио пластику. Кад скинете пластике, видећете како функционише сам систем; две само натегнете кукице које су на федеру и тиме сте ослободили "мали" гепек како би могао да остане отворен при подигнутом стаклу, док решавате жице, много је лакше прићи.

2. Прво развежете каблиће, овај део се налази са унутрашње стране "малог" гепека. Ово олакшава приступ жицама касније, иначе нећете моћи да извучете цео велики бужир, само ћете још више затегнути жице...

3. У левом "каналу" између стакла и металног оквира, налази се бужир који кад извучете полако одмотате и унутра су жице. Ево како су изгледале...

4. Враћање у пређашње стање, ја чак нисам ни лемио жице, него само огулио мало изолације, навукао термо бужир црево, добро уплео жице, поставио бужир на уплтени део, загрејао да лепо стегне и поново умотао у платнену бужир траку која је била фабрички ту, лепак је и даље и те како јак. Ова слика је пре загревања термо бужира, нисам касније сликао..

Мени је требало око сат-два али сам полако све нежно радио, можда неко вичнији може и брже :).

Van mreže Nidza Opc

• Laurin&Klement
« Odgovor #8 poslato: 08. Nov, 2020. 20:09 »
Svaka cast na poslu :bravo:,a kazi mi jel se sad vrata normalno otvaraju
jel si uspeo da resis problem :)

« Odgovor #9 poslato: 08. Nov, 2020. 20:24 »
Сад раде као сат! Само отварам-затварам на паркингу да комшије цркну од муке

Шалим се, ради све екстра него никако да снимим, пуштам сутра снимак овде :)

Van mreže Bole78

« Odgovor #10 poslato: 02. Feb, 2021. 18:44 »
Pozdrav, imam isti problem sa vratima gepeka,  ne mogu da ih otvorim preko prekidaca samo mogu pomocu daljinskog mala vrata da otvorim. Da li neko ima ideju kako da otvorim komplet vrata gepeka da bi mogao da pregledam instalaciju i zalemim pokidane zice?
  • Vozi: Skoda superb 2.0 TDI 2008

« Odgovor #11 poslato: 02. Feb, 2021. 19:15 »
@Bole78 кад отвориш тако само мали гепек онда раскупусај пластике па пробаш да откачиш кукице што држе горњи део гепека затвореним, не знам напамет али ја бих тако пробао...

Van mreže Bole78

« Odgovor #12 poslato: 05. Feb, 2021. 19:12 »
Evo prijatelji foruma da sa vama podelim moje iskustvo kako sam ja otvorio gepek vrata i popravio pokidane zice na skodi superb 2.
Mehanicki deo otvaranja je bio najtezi ali uspesno reseno.
Na plastikama gde subsarke treba da se ukloni mala plastikica, maska za saraf osovinu.

Van mreže Bole78

« Odgovor #13 poslato: 05. Feb, 2021. 19:14 »
Odvrtite taj saraf torx i izvucite osovinu.

Van mreže Bole78

« Odgovor #14 poslato: 05. Feb, 2021. 19:16 »
Drugi deo osovine ce ostati u plastici sa strane ali to tako treba. Ovo je potrebno uraditi sa obe strane.

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?