Autor Tema: Alarm na posebno dugme ili zajedno sa ključem?  (Pročitano 1647 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži dixonZapočeo temu

Alarm na posebno dugme ili zajedno sa ključem?
« poslato: 23. Sep, 2020. 21:20 »
Kao što naslov kaže, šta je bolja varijanta, ima li razlike u nivou sigurnosti? Koja je bolja opcija, da se poveže alarm i aktivira zaključavanjem na fabrički ključ ili da bude poseban daljinski za alarm?

Na mreži AleksandarAca

Odg: Alarm na posebno dugme ili zajedno sa ključem?
« Odgovor #1 poslato: 15. Okt, 2021. 00:20 »
Aj i ja da postavim pitanje vezano za alarm - da li je moguce da dva alarma nezavisno funkcionisu na automobilu? Npr Cobra i Pandora u isto vreme...

Van mreže Filip BG

« Odgovor #2 poslato: 15. Okt, 2021. 09:29 »
@dixon
Sigurnost je veća ako je alarm na posebnom daljinskom i ako ga ne držite zajedno sa ključem.
Veliki broj krađa automobila se svodi na krađu ključeva.
Imobilajzer bi takođe trebalo fizički odvojiti, npr. na svežanj ključeva od stana. I u restoranu/kafiću/plaži/hotelskoj sobi ne držati sva tri elementa potrebna za pokretanje/otključavanje vozila zajedno, tj. blizu.
Ali, ovakvo rešenje je nezahvalnije za svakodnevnu upotrebu.

@ AleksandarAca
Kao laik za alarme, mislim da mogu. Ali, da bi bili nezavisni potrebna su dva nezavisna izvora napajanja. Da li je dodatna sigurnost koja se time dobija srazmerna potrebnoj investiciji?
  • Vozi: Superb mk3 1.5 TSI

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #3 poslato: 15. Okt, 2021. 09:33 »
Situacija je sledeca - u autu koji bi trebalo da preuzmem je vec ugradjen Cobra alarm bez tagova, za koji ja licno smatram da i nije neka preterana zastita, pa bih ga ili demontirao ili ga ostavio ako nece da pravi probleme u saradnji sa Pandorom.

Van mreže MAKS

« Odgovor #4 poslato: 16. Okt, 2021. 09:22 »
Situacija je sledeca - u autu koji bi trebalo da preuzmem je vec ugradjen Cobra alarm bez tagova, za koji ja licno smatram da i nije neka preterana zastita, pa bih ga ili demontirao ili ga ostavio ako nece da pravi probleme u saradnji sa Pandorom.

Vidi sa nekim ko ugrađuje alarme posavetuj se. A sad da nebi bila reklama. Imas clana na ovom forumu koji se bavi ugradnjom COBRE pa mozda on zna mnogo vise nego mi obicni smrtnici.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE