Autor Tema: automobil se sam ugasi i upali u toku voznje  (Pročitano 601 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Boban VrsZapočeo temu

automobil se sam ugasi i upali u toku voznje
« poslato: 25. Sep, 2020. 07:28 »
Pozdrav ljudi.e ovako imam jedan problem, naime vozim skodu fabiu 1.9tdi 74kw i prije par dana desilo mi se da se auto sam ugasio tacnije pogledam ka km satu  kazaljke od obrtaja i mk sata su bile na nuli i reakcije na gas nije bilo ali instrumentabla nije svjetlila kao kad bi se auto prisilno ugasio mislim na lampice od ulja i ostale.i odjedno se upalio tj nisam uopstye osjetio na paljenje ni nista samo se kazaljke vratise i nastavio sam dalje, mislim da sam u tom trenutku pritisnuo i pustio kvacilo ali ne znam da li je moguce da se upali tako,unaprijed hvala na odgovoru.
  • Vozi: Skoda Fabi 6Y 1.9 TDI Elegance

Van mreže pajapop

Odg: automobil se sam ugasi i upali u toku voznje
« Odgovor #1 poslato: 25. Sep, 2020. 11:01 »
, mislim da sam u tom trenutku pritisnuo i pustio kvacilo ali ne znam da li je moguce da se upali tako,unaprijed hvala na odgovoru.

Koliko shvatam ovo se desilo u toku voznje dok je auto bio u brzini. Ovo sto opisujes, meni lici na neki iznenadni, kratkotrajni nestanak struje, tj napajanje svih relevantnih sistema...I da nisi pritiskao kvacilo, auto bi se sam od sebe upalio u momenru "dolaska" struje. Milslim da bi bilo najbolje da odes do nekog elektricara da ti proveri instalaciju...spojeve akumulatora sa klemama...kontakt bravu i sl. Trebala bi i dijagnostika u svakom slucaju...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Na mreži djordjebg

Odg: automobil se sam ugasi i upali u toku voznje
« Odgovor #2 poslato: 25. Sep, 2020. 11:04 »
Relej 109 pravi takve probleme.