Simply Clever
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA forumi
»
Elektrika Mehanika Dijagnostika
»
Akumulator? Koji kupiti, iskustva...
Dole
Autor
Tema: Akumulator? Koji kupiti, iskustva... (Pročitano 6770 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
BaneMa
Test Drive
Like ukupno: 0
L&K ugled:
0
Akumulator? Koji kupiti, iskustva...
«
poslato:
30. Nov, 2013. 23:39 »
Pozdrav svima.
Moja prva tema na forumu!
Sve sam pretražio, ali mi se čini da posebnu temu za akumulatore nemamo. Ako je ima, molim Admin-a da me prebaci i ostavi link ka temi.
Da li je neko čuo za marku GIGAWATT ? Lično sam mišljenja da nema potrebe da istražujem mnogo i da ću samo da ponovim Vartu koja je izdržala pune 4 godine, ali ajd‚ da čujem , možda naučim nešto novo?
Edit: typo
«
Poslednja izmena: 11. Dec, 2014. 18:51 Karlheinz Hell
»
Vozi: Octavia A5 1.9 TDI 105KS
dusko zemun
Laurin&Klement
Like ukupno: 7
L&K ugled:
35
Odg: Akumulator? Koji kupiti, iskustva...
«
Odgovor #1 poslato:
01. Dec, 2013. 07:25 »
Dobro dosao na forum i neka ti je sa srecom otvaranje prve teme,
Naravno da se i ja slazem sa cinjenicom da na ovom forumu nismo dosli do prevelike diskusije o akumulatorima i smatram da je u ovim danima ta tema veoma korisna.
Slazem se i ja po pitanju izbora akumulatora, Varta se od prvog dana odlicno pokazala i mislim da je svaki komentar suvisan.
Sto kazu: ako ne znas sta valja kupi ono sto je najskuplje...
Ali opet, moram priznati da je nasa praxa odrzavanja vozila veoma povezana sa vodostajem u novcanicima i retko ko ima mogucnost da u smislu preventive zameni vec delimicno dotrajao akumulator i pripremi se za naredni period.
E sad, opet ovde se otvara i tema odrzavanja akumulatora... Na mnogima pise da nema odrzavanja... Ova recenica je cista trgovacka glupost i prevara... Pa zar odrzavanje akumulatora nije i kontrola ispravnosti elektroinstalacije...zar odrzavanje nije i kontrola napona punjenja akumulatora, provera alternatora i slicnog... Jer nedovoljnim punjenjen,a pogotovu previsokim naponom punjenja akumulatora... Akumulator se ubrzano haba i moguce je skratiti mu drasticno vek...
Nego da ova tema ne ode daleko od sustine da se vratimo na proizvodjace...
Na trzistu ih ima previse, uslovi nabavke su genijalni...prodavcii dileri su spremni da vam ih donesu na vrata,cak i ugrade,ali pitanje reklamacije i podrske kasnije... E to je vec trik pitanje... U toku je najazda brojnih proizvodjaca za mene i moje poznavanje ove temetike potpuno NONAME... Sa cenama koje su sve tu negde...
Izbor i odluka je svakako na korisniku istog...
Ja samo mogu da kazem,da imam veoma korektno iskustvo sa akumulatorima marke Topla.. oni uspevaju da sloze po poar sezona u mojim vozilima,ali naravno uz veoma redovne kontrole svih parametara koji su bitni za dugovecan rad.
Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...
Neba
Laurin&Klement
Like ukupno: 10
L&K ugled:
30
«
Odgovor #2 poslato:
10. Dec, 2013. 12:42 »
evo jedne teme unutar Fabija mk1 podforuma...
http://forum.skodaforum.rs/fabia-1999/zamena-akumulatora/12/
generalno pri kupovini akumulatora treba obratiti paznju na sledece stvari:
1. Startna struja akumulatora (da bude dovoljna za startovanje automobila, po mogucstvu i nesto veca da bi duze trajao akumulator, i za svaki slucaj u zimskom periodu) izrazava se u A i obicno su brojke od par stotina.
2. Kapacitet akumulatora, izrazava se u Ah (bitan da izdrzi nesto duze verglanje ako zatreba, takodje i zimi da ne bude problema)
3. Napon punjenja akumulatora (da alternator moze postici napon potreban za punjenje)
Vozi: Fabia 1.9 SDI
BaneMa
Test Drive
L&K ugled:
0
«
Odgovor #3 poslato:
23. Okt, 2014. 21:05 »
Eto mene opet na ovoj temi!
Ne da mi đavo mira, samo sam želeo da vas sve obavestim da mi je, i pored svih prognoza, fabrički akumulator i dalje operativan, što sada čini skoro 6 godina
... Mislim da je to sjajan rezultat. Ukoliko se neko pojavi na temi, ajde napišite koji akumulator vam je trajao najduže i koliko je trajao?
Vozi: Octavia A5 1.9 TDI 105KS
sasacalko
Laurin&Klement
Like ukupno: 5
L&K ugled:
14
«
Odgovor #4 poslato:
24. Okt, 2014. 08:05 »
Dynamic akumulator, 2009 sam kupio auto, bio je u njemu i još uvek radi bez problema. Na drugom autu Black horse stradao čim je izašao iz garancije, stavljen Energizer prošle zime.
zix
Laurin&Klement
Like ukupno: 11
L&K ugled:
26
«
Odgovor #5 poslato:
24. Okt, 2014. 23:48 »
Black horse- 7 godina (2002-2009) na kadetu i to na ulici bez garaže, uz redovno održavanje i plin na autu. Lično mislim da ovaj rezultat nije zavisio od marke akumulatora, već više od održavanja i načina eksploatacije.
Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.
sasacalko
Laurin&Klement
Like ukupno: 5
L&K ugled:
14
«
Odgovor #6 poslato:
25. Okt, 2014. 06:47 »
Bez uvrede, ja sam elektroinzenjer i akumulator je odrzavan kako treba. Nije nikad ispraznjen, nivo kiseline je redovno kontrolisan. Čak je i auto bio garaziran. A Dynamic je i dalje na z101, auto je ispod nastrešnice i nije omanuo čak ni pre neku godinu kada je bilo -30, a svakog dana u 6:45 sam kretao na posao. Ne branim niti reklamiran neku marku, samo iznosim svoje iskustvo. Oba automobila su na TNG.
zix
Laurin&Klement
Like ukupno: 11
L&K ugled:
26
«
Odgovor #7 poslato:
25. Okt, 2014. 09:09 »
Upravo to nisam pomenuo, svaki dan na posao autom, a paljenje na autu je bilo besprekorno. Palio je što bi se reklo na pola ključa. Dolivao sam destilovanu vodu pred leto i pred zimu, čistio kleme i to je to. Jednom me je noću odvezao oko 30 km bez punjenja, bila je masa u prekidu na alternatoru. Svećice standardne.
Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.
crki
Style
Like ukupno: 1
L&K ugled:
3
«
Odgovor #8 poslato:
25. Okt, 2014. 14:03 »
Kakav je akumulator Energy plus 48 od 56 Ah?Planiram da kupim nov jer mi je pravio frke ovaj prošle zime,garancija istekla i posle 2-3 nedelje počela je igranka.Imam feliciju 1.3.U Rodi košta 5799 din.a treba da kupim i 2 gume pa da na Pika karticu obavim kupovinu.
Vozi: škoda felicia 1.3 glxi
vlada320
Laurin&Klement
L&K ugled:
42
Škoda - best for money
«
Odgovor #9 poslato:
25. Okt, 2014. 18:46 »
Kod mene u autu još uvek akumulator TUDOR 61Ah sa datumom proizvodnje 07.2007. Pre više od 4 godine sam kupio auto zajedno sa njim i ništa nikada nisam pipnuo oko njega, radi još uvek bez problema.
Čuo sam da se ti akumulatori sada prodaju pod imenom EXIDE Premium i da su i dalje najbolji, a tek jedva malo skuplji od Varte.
Loša iskustva sam imao sa akumulatorima Bosch i Black Horse.
Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v
Turbo
Laurin&Klement
Like ukupno: 3
L&K ugled:
16
«
Odgovor #10 poslato:
25. Okt, 2014. 22:02 »
Bosch u Fiesti, kupljena 2003 u januaru, sa tim akumulatorom koji je izgledao kao da tu stoji već ohoho dugo, mastan, prljav. Pređeno oko 110000km sa tim autom i prodata 2010. septembra sa tim istim akumulatorom.
Poslato sa HUAWEI P6-U06 uz pomoć Tapatoka
Gore