Autor Tema: Dacia Logan vs. Skoda Superb * diskusija * sale protiv svih  (Pročitano 12837 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sale.kriminaleZapočeo temu

Pozdrav drugari ! Neka se ne ljute oni kojima nisam dao like. Stvarno nisam hteo da provociram već imam potpuno drugačije kriterijume za vrednovanje vozila. Nisu mi bitne performanse u vožnji , ka ni džidže do mere da pucam velike pare na takva vozila. Udobnost, prostranost i dugotrajnost svega su mi najbitnije osobine. Virtelni kokpit u meni izaziva gnušanje. Dačija kao moja prelazi milku kilometara opušteno, ima udobnije pozicije sedenja i kvalitetnija sedišta od svake standardne Škode. Prima 5 odraslih osoba. Meni traje već 14 godina. Ne bi bilo korektno sa moje strane da tvrdim kako je to izraz lošeg kvaliteta. Ono u čemu je Škoda bolja meni je zadnja rupa na svirali. Zbog toga imamo neslaganje.

... Svaka Škoda spolja jako lepo izgleda jer ima taj Euro look uzet od VW. Tako Superb spolja izgleda kao neka opaka poslovna limuzina a meni unutra izgleda vrlo osrednje i jeftino. Zadnja klupa izgleda kao kineski proizvod i lošija je nego u mojoj Dačiji. Šta tu košta 24k ??! Jedino možda Kodiaq vredi tih para i Karoq u klotari a ostalo ..... Nije Škoda loša, ali mora da bude jeftinija da bi imala smisla. Octa treba da košta 13.500 eur kao nekada mada ovu novu ne bih kupio ni po toj ceni. Superb realno vredi 18k u klotari. Fabia 12k sa tsi motorom (to je mali auto zaboga). Kamik i Scala treba da koštaju isto max. 15k. sa 115 ks.  :)) Možete me cinkati bordu direktora Škode ako hoćete.

Naravno, posle detailinga svaka Škoda vredi 1k eura više.

« Poslednja izmena: 02. Okt, 2020. 20:08 Karlheinz »
  • Vozi: Dacia Logan

Van mreže Super 20

Odg: Dacia Logan vs. Skoda Superb * diskusija * sale protiv svih
« Odgovor #1 poslato: 25. Avg, 2020. 15:00 »
Tako Superb spolja izgleda kao neka opaka poslovna limuzina a meni unutra izgleda vrlo osrednje i jeftino. Zadnja klupa izgleda kao kineski proizvod i lošija je nego u mojoj Dačiji. Šta tu košta 24k ??!

=)) =)) =)) =)) =))
  • Vozi: Superb

Van mreže fobia24

« Odgovor #2 poslato: 25. Avg, 2020. 16:02 »
Saleta nema potrebe prijavljivati nigde jer on ni nema skodu, ljubitelj je dacije koju ima. Samo ne znam njegovu svrhu na Skoda forumu osim provokacija. Predstavio se kao buduci kupac skode koju nikad nije kupio i nece je ni kupiti.
Sto se teme tice, poliranja licno ne volim jer skidaju sloj boje. Ove skupe keramike su za daleko skuplje automobile cije farbanje kosta kao jedan auto. Najbolje resenje za zastitu novog auta je ova folija koju je kolega stavio na karoq.

Van mreže Julian The Bear

« Odgovor #3 poslato: 25. Avg, 2020. 16:08 »
Ja mislim da nije btino sta vozis Skoda , Dacia , Reno , bitno je kako vozis mislim na uzivanje ptilikom voznje :)

Inace Ja pre Medo sam pogrebao 3 Reno automobila 2 Megana jedan Fluence .. Fluence dao sestri da se vozi viska mi je.

Razlika Skoda - Reno je ono nemogu da iskomentarisem nije vredno.

Skoda je vise nego bolji od Reno . Po gotovo ako se planiraju 80K pa navise godisnje . Jednostavno Reno a Dacija necu ni da komentarisem.. nije vredno imali smo i Dacia u voznom parku ali na sreca ja nisam imao doseg sa ta ekzotika :)
  • Vozi: Uskoro Skoda Kodiaq 2019 2.0 TDI 190hp Style Plus

Van mreže Maksimus

« Odgovor #4 poslato: 25. Avg, 2020. 17:43 »
Jedno su povremena poredjenja,sale i "podbadanja" sa razlicitim brendovima sto je realno sastavni deo diskusije o automobilima,ali ne vidim nikakav smisao  konstantnog poredjenja sa daleko boljim autima i velicanja objektivno najnekvalitetnijeg auta u zadnjih 20 godina.

Van mreže fobia24

« Odgovor #5 poslato: 26. Avg, 2020. 21:43 »
SaleSadero ti vise pristaje nego ono kriminale. Imas srece ocigledno jer je moj burazer izracunao da mu je bolje da kupi elektricni bicikl nego da vozi logana dalje jer ce ga isplatiti za jednu sezonu ako ne vozi logana. Na odrzavanje je davao kao ratu za lizing. Fala Bogu pa je prodao logana kada je preuzeo oktaviju od mojih u januaru. Isao je i na put prvi put kolima jer se loganom nije usudio. A sto je istrulio logan je tek bilo neverovatno, a ja sam mu radio zastitu limarije voskom. Inace, kupljen nov 2006 u ful opremi i 1.5 dci.
Juliane, medjed ti je savrseno odradjen. Nastavi da vozis uz redovno servisiranje i nema brige.

« Odgovor #6 poslato: 27. Avg, 2020. 14:15 »
SaleSadero ti vise pristaje nego ono kriminale. Imas srece ocigledno jer je moj burazer izracunao da mu je bolje da kupi elektricni bicikl nego da vozi logana dalje jer ce ga isplatiti za jednu sezonu ako ne vozi logana. Na odrzavanje je davao kao ratu za lizing. Fala Bogu pa je prodao logana kada je preuzeo oktaviju od mojih u januaru. Isao je i na put prvi put kolima jer se loganom nije usudio. A sto je istrulio logan je tek bilo neverovatno, a ja sam mu radio zastitu limarije voskom. Inace, kupljen nov 2006 u ful opremi i 1.5 dci.

Rođen sam pod srećnom zvezdom i zato ne razumem hejtere drugih brendova koji nisu Škoda. Sa mojom Dačijom kakva je sada mogu da idem na put oko sveta bez problema. Nisam klao mašinu i menjač, uredno sam ga održavao i verujem da nisam bio trapav da ga razvalim. Dačija ph1 dokumentovano može da pređe milion km 1.4 i 1.6 mpi Renault motori a verujem i dci 1.5 Kod nas ima više slučajeva da su prešli 500k km ali u Evropi ima i milka da se nađe na YT.

https://www.youtube.com/watch?v=NEIUKGqB7no
https://www.youtube.com/watch?v=ZG1PDaQ9zjY
https://www.youtube.com/watch?v=LZwEb7WodhM

Ali nema veze. To na YT sigurno lažu. Dačija se raspadne čim izađe iz salona. Ne može se porediti sa Škodom jer je Škoda skupa.  =))

Na mreži Mihailo

« Odgovor #7 poslato: 27. Avg, 2020. 14:46 »
Sve to sto ti zboris bi bilo u redu da ovde nema ljudi koji su posedovali vozila koja pominjes i imaju iskustva iz prve ruke. Sa druge strane normalno je da je vecina ovde malo naklonjenija brendu koji vozi, sto je i razumljivo, hejtera cini mi se nema... Ali se izgleda uvek nadje neko ciji kriterijumi nisu isti kao vecine ovde, jer te kriterijume izgleda ispunjava samo dacija. Ali to nekome ne smeta da proba ostalih 99.9% clanova ipak ubedi u njegov rezon, u svakoj temi da svoj skroman doprinos o (ne)kvalitetu skode itd...
  • Vozi: 2015 Octavia 1.2tsi 105ks

Van mreže Julian The Bear

« Odgovor #8 poslato: 27. Avg, 2020. 16:43 »
Ljudi zeznuli smo tema. Sale ima svoje principe predlazem da ih ne menajamo...

Da se vratimo detajlinga sot jr i tema i da menjamo iskustva vezano za to a inace Ima jedna stara Da Skoda nikada nece biti VW a VW nikada Audi a Audi nikada Porshe... pa i tako mislim da Dacia treba dug put da prodje dok stigne do Visi nivo.. jednostavno Reno je postavio Dacia tamo gde je i Dacia ima svoje kupce koji naravno da ce biti zadovoljni posto za takve cene nema jeftinije nov auto da kupis a novo je novo i td i td.
  • Vozi: Uskoro Skoda Kodiaq 2019 2.0 TDI 190hp Style Plus

Van mreže djordje48

« Odgovor #9 poslato: 27. Avg, 2020. 17:36 »
Sale a sta mislis, hoces li uzimati karoq uskoro, i kakvu ce opremu da ima :bravo: bravo2 a sta mislis o kamiqu? :)

« Odgovor #10 poslato: 27. Avg, 2020. 17:50 »
Razlog zašto nisam kupio Karoqa je što nisam rešio finansijske probleme koje sam mislio da ću rešiti pa sam produžio život mojoj Dačiji još malo da se družimo pod stare dane. Kamiq mi se dojmio spolja i sa cenom, ali na mestu vozača nikako mi nije legao. Zadnja klupa je isto kao Skala. Karoq je udobniji i bolji auto u svakom pogledu. Ako ga uzmem biće blizu klotare a razmatram i još jednu varijantu drugog brenda kao best bye ... mislim bez emocija ... samo uloženo/dobijeno kao kriterijum ... Kada bi Karoq u klotari imao multi link bilo bi .....  bravo2

Van mreže djordje48

« Odgovor #11 poslato: 27. Avg, 2020. 18:13 »
Ma uzeces ti karoqa videces kako je to kvalitetan auto ;)

Van mreže dixon

« Odgovor #12 poslato: 30. Sep, 2020. 15:11 »
извињавам се што покрећем малтене завршену тему, и идем у off поново, али морам само да питам @sale.kriminale, којом логиком си дошао до овог закључка??

Svaka Škoda spolja jako lepo izgleda jer ima taj Euro look uzet od VW. Tako Superb spolja izgleda kao neka opaka poslovna limuzina a meni unutra izgleda vrlo osrednje i jeftino. Zadnja klupa izgleda kao kineski proizvod i lošija je nego u mojoj Dačiji.

Баш недавно сам се возио у логану од другара, 2014, прешао 60ккм, он купио од брата, све је то лепо, одржаван ауто, мала, оригинал км итд. АЛИ ДРУЖЕ ВЕЗЕ С ВЕЗОМ НЕМА СА СУПЕРБ! Моја суперб 2008 и та његова задња назови "седишта" нису ни близу, још је мој у ambition опреми, ништа специјално... Ишао сам на рути НБГ-Миријево и пожелео да никад више не седнем у тај ауто, удобност 0, профилисаност седишта -5, буквално једну позивину ствар не могу да кажем за дачијум... Све стоји да је овај суперб својевремено био близу 30к евра, а дачија испод 10к и то 6 година касније кад се што шта променило, али стварно небулозе пишеш...

Разумем да си се лепо навозао са дачијом и да је тебе лепо служила али да на основу тога што из одређених (финансијских или каквих год) разлога, али не можеш тек тако ковати њу у злато а пљувати знатно боље ауте... Ја сам 12г возио зафиру А (2004. год), и то је једном речју канта, никад нигде није стала, никад ни једно веће улагање, а прешао сам 120ккм, а купљена са 100ккм оригинал километража, али никоме не бих препоручио опела у било којој варијанти сем неке корсе за дрндање по граду. Једноставно нису се створили финансијски услови за ранију замену аута па се возило шта имаш само да пребациш породицу од тачке А до тачке Б, али се сломим за пут од 100км, док са овим аутом 300+км не осетим.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #13 poslato: 30. Sep, 2020. 15:43 »
Poredjenje logana i superba .
Cemu uopste diskusija oko ovoga  =))
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže Maksimus

« Odgovor #14 poslato: 30. Sep, 2020. 16:22 »
@dixon
Mi smo i oguglali na to   :))
Naravno da je ovo: