Autor Tema: Dacia Logan vs. Skoda Superb * diskusija * sale protiv svih  (Pročitano 10029 puta)

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže sale.kriminaleZapočeo temu

Odg: Dacia Logan vs. Skoda Superb * diskusija * sale protiv svih
« Odgovor #45 poslato: 03. Okt, 2020. 11:38 »
Pa ja bih koristio termin zadnjica ili možda pozadina ili bih se kretao u opsegu udobno/neudobno. Klošare sam spomenuo glede Citroena Ajkule a o tome sam gledao davno jednu Francusku dokumentarnu emisiju gde su oni to sami rekli za taj auto. Bila je emisija i o Spačeku vrlo zanimljiva. To su napravili kao vozilo mladih sa nekim kao terenskim osobinama. Posle je preraslo u vozilo otkačenih umetnika a imam i komšiju koji je to vozio dok se nije raspalo. Otkačen je najblaža moguća reč za njega.

E sada, priznao si da je benzinac na Loganu (1.4/1.6 MPI) kvalitetan pa si na taj način izdao Škodu druže. Provaljen si.  =)) Izbaciće te sa foruma, a Superba će da ti konfiskuju .. da .. da.

Ja sam letos rešio nekoliko tačaka korozije kod limara i moj Logan sada nema vidljive korozije. Da li sam ja sada đubre zato što moj 14 godina star Logan nema korozije pa ga malo pohvalim tu i tamo ?! Žao mi je zbog tvog komšije čiji Logan je zarđao kako kažeš.

Da li sam ja kulturan lik. Nekad bio. Sada samo poštujem nužni minimum društveno prihvatljivog ponašanja i to samo kada naletim na lika koji je jači od mene ....  =))
  • Vozi: Dacia Logan

Van mreže fobia24

« Odgovor #46 poslato: 03. Okt, 2020. 12:49 »
Nisam neki lovator al logana ne bih kupio nikada, nema tih finansija koje bi me naterale na to, lada riva ima bolja sedista od logana
Ja sam ga imao silom prilike kada sam preko noci ostao bez auta i nikad vise. Logana je moj otac kupio novog 2006 i ja sam ga preuzeo sa 12000km. Dci u najskupljoj opremi. Kvalitet ravan nuli. Sto problema je imao i gluposti i reklamacija. Znajuci da im je limarija kao na jugu, uradio sam ful zastitu podvozja, tunela, vrata... Bila je i na opozivu u Hit Autu da oni poprave zastitu pa su joj dodali one plastike na rubove nakon radova. I opet je potrulila. Brljavio je komp, gubio gas i dodavao sam, motori brisaca crkavali non stop, pumpa za vodu, brava gepeka 2x... Vozio sam nove automobile svih marki jer sam radio u Luci Kopar gde se skladiste. Novi logan i sandero su jos losiji unutra i jeftiniji od starog. Koliko para toliko muzike. Ali naci danas nekog logana 10ak i vise godine a da nije paucina je retkost osim ako je bio u garazi.
Tog logana je kasnije nasledio moj brat koji se tek namucio sa njim pa je kupio elektricni bicikl jer je platu trosio svaki mesec na majstore. Kada su moji odlucili da zamene oktaviju za kodi, brat se domogao oktavije i sada moze opet da se vozi bez redovnih posecivanja majstora.
« Poslednja izmena: 03. Okt, 2020. 12:57 fobia24 »

« Odgovor #47 poslato: 03. Okt, 2020. 14:09 »
Žao mi je zbog tvog bivšeg Logana što se toliko kvario.  :(

Van mreže DonKihot

« Odgovor #48 poslato: 03. Okt, 2020. 20:18 »
Ova tema je šupak foruma. Svaka čast adminima što su dozvolili da se diskusija spusti na ovako nizak nivo.
  • Vozi: Škoda Octavia III 1.8 TSI

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #49 poslato: 03. Okt, 2020. 21:20 »
Tema je klasican ringispil , sale prodaje karte  =))

Ne znam sta vam je i oko cega se vi raspravljate
  • Vozi: Octavia vRS mk1

« Odgovor #50 poslato: 03. Okt, 2020. 21:39 »
Kada sam otvorio temu napisao sam negde ali sada ne vidim. Dakle, ova tema je svojevrsna korpa za otpatke i služi tome da se ne zagađuju druge teme prepucavanjima Škoda v. Dačija i slično. Zbog toga su svi takvi postovi sabrani u ovu jednu temu.

Kada poželiš nešto loše da kažeš za saletovog Logana ph1 ili nešto protiv saleta, to činiš u ovoj temi.

I samo jedno malo pravilo bi bilo poželjno.
Sve što se dešava u ovoj temi, ostaje u ovoj temi.
U drugim temama diskutujemo normalno bez obzira da li je ovde bila svađa.

Kritičari i hejteri treba da znaju da niko nije primoran da diskutuje ovde.

« Odgovor #51 poslato: 04. Okt, 2020. 07:43 »
Koliko nebitna tema ljudi jel moguce da vi trosite svoje vreme na ovakve gluposti ?

Super Dačija je bolja od Superb-a bravo odlicno svaka cast, molim admine za lock

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #52 poslato: 04. Okt, 2020. 07:51 »
Evo ja imam samo da prijavim pokušaj ubistva od stranebLogana 2014. 1.5 dci. Da, da. Dobro ste pročitali. Logan je pokušao da ubije mog šuraka kogabo koristi kao službeni auto. Zadnja leva vrata se otvaraju odlično i taman kad dođe do kraja tačke otvaranja ona naiđu na neku vrstu opruge koja snažno gurne vrata ka zatvaranju. Šurak je vadio opremu koju koristi na poslu, a koja je bila smeštena na zadnjem sedištu. Špic tih vrata ga je udario u slepoočnicu tako snažno da je mogao da pogine da nije imao naočare za vid koje inače nosi.

« Odgovor #53 poslato: 04. Okt, 2020. 15:02 »
Pregled stanja nakon 14 godina. Dacia Logan 1.4 MPI Ambiance by Renault 2006.god.

U garantnom roku su me zvali da urade antikorozivnu zaštitu.
U garanciji mi se nešto podrndao vetnilator kabine pa su ga zamenili.

Cela ta serija je imala neki problemčić gde valjda vodena pumpa ili nešto nije dobro nalegalo pa je motor malo backao ulje i puštao antifriz. Ovo je bilo malog obima pa nisam dolivao tečnosti od servisa do servisa. Nisam reklamirao jer sam mislio da je to normalno i nije bilo problema u vožnji. Sve je rešeno na prvom velikom servisu kada je stavljena nova vodena pumpa i drugo pa je motor i sada suv kao barut.

Obe poluosovine sam zamenio uz prvi veliki servis na 68k km i sve do sada su OK. Inače, poluosovine na Loganu mogu da traju mnogo duže ali ovo je bio poseban slučaj.

Mali servis košta 7 k dinara, a veliki oko 23 k dinara.
Uz mali servis mi je majstor nekada menjao nosače spona i gumice balans štangle i nosač motora i po nešto kada vidi da treba menjati, ali to nikada nije bilo preko +5 k dinara.

Kod Logana je tipično da posle koju godinu zeza pokazivač temperature a to se obično rešava zamenom termostata i/ili senzora i nije nešto skupo.

Gumica usisa na motoru je zamenjena pre koju godinu i to sve kod majstora 3 k dinara.
Zadnje sam menjao kvačilo na oko 115k km original Valeo 8500 dinara sa rukama sve 15000 dinara.
Imao sam još neke sitnice u varijanti uradi sam.
Imao sam udes (nisam bio kriv) ali posle popravke na optici dobar.
Prešao sam 130 k km uglavnom po gradu i vozim ga skoro svaki dan.
Nisam ga pazio ni mazio sve do letos kada sam uložio nešto vremena i para u njegov izgled.
Nikada me na putu nije ostavio.

Auto je zdrav i prav i kotrlja se dosta dobro. Mogu samo da mu se poklonim i skinem kapu zbog kvaliteta i niskih troškova održavanja.

A sada da čujem ovo za 14 godina starog Superba. Polako .... nemojte žuriti.

Van mreže petarp031

« Odgovor #54 poslato: 04. Okt, 2020. 15:49 »
A jel si stelovao ventile?
Na toj km moja sluzbena fabia 1.2tsi 90ks sem promena filtera, motornog ulja, jednom svecica nije ama bas nista drugo zahtevala. Cak su plocice preventivno zamenjene, a mogle su da gaze i preko 150k. Veliki servis se radi na 180k, tako da ni to nije radjeno. Moguce da je superb manje kvalitetan od fabie, ko ce ga znati, ali ja bih mogao da stavim svoj auto na opkladu da je cak i superb mk1 potpuno nov mehanicki na identicnoj km koju ima tvoj logan. Sad pokusavam da se setim, cini mi se da superb bas nikad nisam video da ima koroziju, osim ako nije imao dobru havariju pa je ispelveren nekakvim sprej farbama.
Sto bi rekao moj otac, jugo je bio auto, za 3300 eura, sit se navozas, ako dohvatis 100k km odradis osvezenje motora, sipas crnu modricu, menjas na 3000km, kupis kesu delova za 15 eura, jes da ih menjas kod svakog malog servisa, al zato ne mislis sto se gepek otvara kasikom kad svi lopovi znaju da niko normalan u njemu nista i ne drzi da ne bi sabijao gibnjeve i opterecivao gredicu
Jos uvek se secam kako je opel kadet 97.godine prelazio preko rupa, kada je calac resio da proda keca 91.godiste i uzme opel suzu 87.godiste, to je za mene bila druga dimenzija. E verujem da je takav osecaj kad predjes iz yuga u daciu, a isto tako iz dacie u superb pa cak iako je stariji 4, 5 godina.
Veliki pozdrav

Van mreže SuperB

« Odgovor #55 poslato: 04. Okt, 2020. 16:06 »
Recimo ja imam iskistvo sa prvom gejeracijom Superba, 2004 godiste, kupljen 2008 sa 65.000km, vozen do 2020 sa 190.000. Veliki servis odradjen sa 120.000km sa originalnim delovima, zamena jedne sirene, preventivno izvrsio zamenu svih bombina, redovni mali servisi i amortizer haube zamenjen 2019 i to je ulaganje u auto za 12 godina i 125.000km. Korozije nigde, pod ima neki fabricki premaz pa je izgleda otporan i namesten da traje i traje... Lamela jos originalna, fabricka sa 190.000km, neverovatno... Izuzetno kvalitetan auto, a motor je 1.8T, napravljen da traje i da se vozi, znaju svi koji imaju i oktaviju tog godista, isto kvalitetan auto....

Van mreže Super 20

« Odgovor #56 poslato: 04. Okt, 2020. 16:18 »
A tek da znate koliko je kvalitetan i jeftin za odrzavanje moj toyota aygo ...  :) :) ;) ;)
  • Vozi: Superb

Van mreže SuperB

« Odgovor #57 poslato: 04. Okt, 2020. 16:39 »
E da stvarno kakav je Aygo? Gledam manje aute roditeljima... Mozda uzmu i Smart for two za svrckanje po gradu....

Van mreže petarp031

« Odgovor #58 poslato: 04. Okt, 2020. 16:42 »
E realno bi pre vozio logan nego smart ili aygo

Van mreže SuperB

« Odgovor #59 poslato: 04. Okt, 2020. 16:46 »
E realno bi pre vozio logan nego smart ili aygo

Eeee sada si kupio saleta kriminale-ta  =))