Autor Tema: Koliko je normalna potrošnja ulja na 1000km? 1.3lx  (Pročitano 11753 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže WEST 014

• RallyeSport
  • Ugled: 8
Odg: Koliko je normalna potrošnja ulja na 1000km? 1.3lx
« Odgovor #45 poslato: 26. Jun, 2014. 22:39 »
I da je benzinac  ;)

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #46 poslato: 27. Jun, 2014. 00:01 »
To je prednost. Dizele ne volim.

Van mreže dusko zemun

• Laurin&Klement
  • Ugled: 35
« Odgovor #47 poslato: 27. Jun, 2014. 05:44 »
iskreno,
nemam bas vremena i zivaca da citam sve gore napisano ...
ali mogu reci samo sledece...
vozio sam mnogo vozila sa tim motorom i u nekoliko slucajeva kod pohabanih motora koji su presli par stotina hiljada km sam promenom ulja koje sipam u motor postigao smanjenje potrosnje ...
negde ranije sam rekao da sam koristio i dan danas kad imam uslove kupim i stavim Mol Gas ulje... ono mi je poazalo takve rezultate u eksploataciji ...

• Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
  • Ugled: 2
« Odgovor #48 poslato: 28. Jun, 2014. 17:13 »
e ovako probacu da promenim ulje,ako bude nastavilo ja cu dolivati koliko god bude trebalo,a sto se tice menjanja motora to ne bi ni slucajno jer nije toliko vredan da to uradim,jer neznam koliko cu ga jos voziti,a i godiste ga zeza,da je mladji par godina pa da kazesmnogo sam para ulozio u njega pa sad i to,nikako,sta mi vredi kad ja nikakve pare ne mogu dobiti danas za njega,

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
« Odgovor #49 poslato: 29. Jun, 2014. 00:21 »
Za auto je opste poznato da je rupa bez dna. Prelaskom na drugi motor moze da znaci i jaci motor. Sad sve zavisi sta ti hoces od auta. Ako tezis ka necemu mladjem, vecem, lepsem, onda Feliciju u oglas dok jos nije pocela da ti trazi vise ulaganja i dok jos ima ikakvu cenu. Ako ti je ipak auto prirastao za srce, i ako te ne zanima to koje je godiste onda gledaj da bude u besprekornom stanju. Meni da nije uletela Oktavija, Favorit bi vec imao jaci motor, ali opet da mi prigusti pre ce Oktavija u oglase nego Favorit, zato sto prvo za Favo ne mogu da dobijem ikakve pare, a kamoli da povratim ulozeno, a i drazi mi je od Oktavije.
Po tvojim prethodnim postovima mogu da zakljucim da ti je auto u korektnom stanju, i zato sam ti i dao savet da ne gledas koliko ti ulja trosi, da li je 700ml ili 1l, samo kontrolisi da ti ne ostane bez ulja i uzivaj u voznji. Taj 1.3 motor ce raditi sve dok ima vode, ulja i benzina. :D

Van mreže WEST 014

• RallyeSport
  • Ugled: 8
« Odgovor #50 poslato: 29. Jun, 2014. 03:00 »
Ja licno bih na njegovom mestu izbacio taj 1.3,i ubacio 1.8t :D. Ima Dusko Zemun dobre motore za male novce :D

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
« Odgovor #51 poslato: 29. Jun, 2014. 15:22 »
nemogu da ubacim jer je kod mene takkav model da je klasican,a i morale bi velike prepravke da se rade,vec za plin posto moram da ga prepravljam,videcemo sta ce biti,

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
« Odgovor #52 poslato: 30. Jun, 2014. 08:08 »
Ja licno bih na njegovom mestu izbacio taj 1.3,i ubacio 1.8t :D. Ima Dusko Zemun dobre motore za male novce :D
1.8T je vec ozbiljnija prepravka i to bi zahtevalo i secenja i pasovanja. Mogao bi najverovatnije od Golfa 2, ali to su vec ozbiljna posla. 1.6 ide ko budali samar. :D Nema nikakvog secenja, samo druga instalacija, drugi motor, i jedino sto mora sve da se rasturi i sastavi. Ja vec godinama planiram da ga ubacim u Favorita, ali izletela Oktavija. No da ne idemo vise u off, Nemanja, promeni ulje, kontrolisi nivo, i ako provalis da ga i dalje trosi, moj savet ti je samo da ga dolivas. Ubice taj motor jos mnogo kilometara samo kontrolisi da ima ulja i da ima vode, i ono najbitnije NE DOZVOLI DA TI PROKUVA.

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
« Odgovor #53 poslato: 30. Jun, 2014. 10:03 »
koje ti ulje sipas?videcu da promenim jer uskoro moram jer imam jos 2000 do menjanja

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
« Odgovor #54 poslato: 30. Jun, 2014. 10:22 »
Ja koristim mineralno Luk Oil Standard 15w40. Negde sam pisao, ali da ne trazim evo price:
Otisao sam na pumpu da kupim Shell-ovo ulje (zato sto Bergoline u konzervi nisam uspeo da nadjem), i pogleda me pumpadzija i pita: Gde planiras ovo da sipas? Reko u Favorita, sto? Kaze ma za te stare rage nije ovo fensi ulje, sto da placas litar 1000 dinara, sipaj mu ovo, i ovako su ga pravili bas za te starije motore.
Razlika u ceni je bila skoro pa 700 dinara, i tako ja uzmem 5 litara za 1500 dinara. Od tada, samo to ulje sipam u auto, i iskren da budem dugo ga nije trosio, ali vremenom su mi umrle gumice i sada svuce litar na 1000km, ali litar kosta oko 300 i nesto dinara i uvek imam litar u kolima.

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
« Odgovor #55 poslato: 30. Jun, 2014. 17:34 »
koja su jos dobra ulja?za ove nase motore samo ide 15w40 ili jos neko?

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
« Odgovor #56 poslato: 30. Jun, 2014. 18:17 »
Ne kazem da je dobro ali meni je ok

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
« Odgovor #57 poslato: 30. Jun, 2014. 18:34 »
pa videcu jos ne bi ga iskreno prodavao jer znam da nikakve pare ne bi dobio ,a koliko sam ja ulozio,mozda bi ubacio motor 1,6 i instalaciju komplent i svu opremu,e samo neznam dal bi moglo jer je moj klasican model lx,i ja mislim da ne bi to sve kostalo preko 300 evra,ali bi pokusao naci super motor a da nije presao mnogo,videcemo sta cemi i kako cemo,za sad cemo dolivati samo ulje

Na mreži mihajloalasp

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • Ugled: 72
  • AS Petrović
« Odgovor #58 poslato: 30. Jun, 2014. 18:42 »
U Favorita sam pre generalne sipao Optima 20w-60 i mi je trošio oko 0.5l na 5000, a pre nego što sam počeo njega da sipam, 15w-40 je trošio oko 2-2.5l na 5000km. Posle generalne sipao Mogul Felicia 15w-40, to mi nije trošio (bar se na meraču nije videlo) i zadnji put sipao Selenia VS Gas 15w-40, za 2000km koliko sam sa njim prešao, na meraču ne pokazuje da ga troši.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
« Odgovor #59 poslato: 30. Jun, 2014. 19:02 »
znaci da je moguce da je do ulja.da li mozda tako pocne da trosi jer je mozda ulje vec vreme da se menja,tj jos 2000 treba da predjem da bi ga menjao