Autor Tema: LED sijalice na superb mk2 my2008  (Pročitano 2888 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dixonZapočeo temu

LED sijalice na superb mk2 my2008
« poslato: 04. Okt, 2020. 09:03 »
Поздрав, видим да има већ много тема о уградњи ЛЕД сијалица, чак и специјално за ауто из наслова. Међутим, нисам видео да ико пише које је тачно ставио и како је задовољан. Ја бих мењао осветљење унутрашњости (у небу и код ногу), рикверц светла, можда и она светла у дну ретровизора и у дну врата, магленке напред, позицију и дуга. Одвојена дневна светла у магленкама немам.

Тип сваке сијалице ми више-мање није проблем, кад их скинем видећу (али ако неко зна нек пише и то). Главно што ме интересује је које бисте препоручили за ок однос цене и квалитета, не ни највеће кршеве, а не ни најскупље варијанте, значи средину :). И наравно где их купити у Србији, пошто знамо сви да је 90% АлиЕxпресс продаваца ставило ненормалну цену доставе па практично као да ни бе раде са Србијом...

Van mreže dexterslab011

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 9
  • Da sam Sejn...
Odg: LED sijalice na superb mk2 my2008
« Odgovor #1 poslato: 04. Okt, 2020. 10:01 »
S obzirom da nas Aliexpress zeza jedino sto mogu da ti preporucim je buvljak na NBG, drugi red sa leve strane (gledajuci od glavnog ulaza), pred kraj reda covek ima duple tezge i prodaje te gluposti za kola. U principu tu mozes naci sve sto i na kupujem prodajem, posto je dosta njegovih oglasa, samo ti je ovako bez postarine. Isto imas i Xenon carbon opremu na Zarkovu. Mada su oni malo jaci sa cenom. Ali za enterijer i te sitnice i nije neki problem, ako je kao na Fabiji, onda nakupuj gomilu w5w(T10) i c5W(mislim da su 39mm) i resen posao. Za farove i maglenke H4, H7 i H8, obicno odu te... Realno, led na tim svetlima ti je macka u dzaku, mogu da rade super, a mogu da crknu odmah... Nisam probao, ali kazu da su one C6, kao ok u toj socijali...
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

Van mreže WladaGTC

« Odgovor #2 poslato: 04. Okt, 2020. 10:19 »
Samo aliexpress poruci slobodno pa kad stigne stigne ne zuri ti se, imas da kupis set ubodnih led sijalica od 10kom za 2, 3e kod nas se prodaju u paru (2kom) za 500din. i vise sve zavisi kod koga tako da slobodno poruci jer svi ovde sto prodaju LED sijalice svi to kupuju sa alija i prodaju na kupujemprodajem.
Za maglenke ti idu ja mislim H8 sijalice i bas baci pogled na ove C6 sto kolega kaze cuo sam da dosta dugo traju imaju lepo belo svetlo, ali jako lose osvetljavaju put samo lepo izgledaju

« Odgovor #3 poslato: 04. Okt, 2020. 10:46 »
Видећу за ентеријер, а магленке ћу онда неке озбиљније, волим да лепо осветле пут кад их упалим

Van mreže dexterslab011

• Laurin&Klement
  • Da sam Sejn...
« Odgovor #4 poslato: 04. Okt, 2020. 11:46 »
US $12.80  20%OFF | Canbus H8 H11 LED HB3 9005 HB4 9006 Car Fog Lamp 6000K White Error Free Auto Bulbs 12V
https://a.aliexpress.com/_mqibwLV
Ove maglenke sam ja uzeo, vidim da je sad digao cenu postarine. Lepo sijaju i traju vec duze vreme, a lepo osvetljavaju.

US $11.95  44%OFF | Car Headlight H4 110W 16000LM LED H7 canbus  H1 H3 H8 H11 9005 9006 55W 20000lm 6500K car Styling Auto Headlamp Fog Light Bulbs
https://a.aliexpress.com/_mr1xFmr
A ove sam uzeo za duga i kratka i sa njima sam prezadovoljan. Ne rasipaju svetlo, daju jasno svetlo i niko mi nije blicao do sada.

Van mreže dexterslab011

• Laurin&Klement
  • Da sam Sejn...
« Odgovor #5 poslato: 04. Okt, 2020. 11:53 »
A imas i kod mene u garazi https://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=7340.15 da vidis kako to sve izgleda

Van mreže fabijanovic

« Odgovor #6 poslato: 05. Okt, 2020. 00:48 »
Поздрав, видим да има већ много тема о уградњи ЛЕД сијалица, чак и специјално за ауто из наслова. Међутим, нисам видео да ико пише које је тачно ставио и како је задовољан. Ја бих мењао осветљење унутрашњости (у небу и код ногу), рикверц светла, можда и она светла у дну ретровизора и у дну врата, магленке напред, позицију и дуга. Одвојена дневна светла у магленкама немам.

Тип сваке сијалице ми више-мање није проблем, кад их скинем видећу (али ако неко зна нек пише и то). Главно што ме интересује је које бисте препоручили за ок однос цене и квалитета, не ни највеће кршеве, а не ни најскупље варијанте, значи средину :). И наравно где их купити у Србији, пошто знамо сви да је 90% АлиЕxпресс продаваца ставило ненормалну цену доставе па практично као да ни бе раде са Србијом...

Ja imam radnju gde sam kupovao LED sijalice za sve svoje automobile,veliki izbor po kvalitetu a i ceni.Crkla mi je jedna sijalica kroz par dana,covek zamenio nije ni racun trazio.Ako moderatori odobre,mogu postaviti link(inace radnja je kod okretnice autobusa 55 na Zvezdari)
  • Vozi: Fabia 6y 1.2 htp ambition 2007 i Superb 2.0tdi 2021

« Odgovor #7 poslato: 05. Okt, 2020. 16:41 »
Зна ли неко које сијалице су неопходне да буду canbus, а које рачунар не конта? Реч је о осветљењу ентеријера, светло ногу, небо, оно у дну врата, на дну ретровизора итд. Кад будем мењао магленке и позиције то мора да иде canbus свакако. :)

Van mreže dexterslab011

• Laurin&Klement
  • Da sam Sejn...
« Odgovor #8 poslato: 05. Okt, 2020. 17:00 »
Ajde dok ti se neko ne javi sa Superbom, na fabiji ni jedno svetlo u enterijeru nije canbus. Tablice, rikverc, pozicija i ostala svetla spolja jesu, ja sam iskodirao rikverc i tablicu da rade na led, kao i dnevna svetla, tako da vise ne cita gresku.

« Odgovor #9 poslato: 05. Okt, 2020. 17:48 »
Како си кодирао, само угасио упозорење за сва светла? Преко VCDS или нека друга прича?

Van mreže dexterslab011

• Laurin&Klement
  • Da sam Sejn...
« Odgovor #10 poslato: 05. Okt, 2020. 18:03 »
Preno OBD11, ali i VCDS isto zavrsava, nisam gasio obavestenja, nego promeio tip sijalice u meniju, sa halogenih na led, kad crkne led, izbaci gresku uredno. Nije komplikovano. Imas dosta tutorijala na Briskoda, verovatno i ovde.

« Odgovor #11 poslato: 05. Okt, 2020. 18:09 »
Хм, нисам знао за то. Корисно, бацићу баш поглед по нету

« Odgovor #12 poslato: 05. Okt, 2020. 19:04 »
Људи, кско извадити сијалицу из овог кућишта? Узех да мењам у ентеријеру LED
https://ibb.co/gTf4ZLg
https://ibb.co/B2BDRgS

Van mreže adamGT

« Odgovor #13 poslato: 05. Okt, 2020. 19:38 »
Treba da skineš taj metalni deo, uzmi neki tanki ravni šrafciger i zavuci između plastike i lima dok ne smakneš sa žabica

« Odgovor #14 poslato: 05. Okt, 2020. 19:53 »
Ево управо успео, поента је да не треба сабити пластику већ проширити лим, само малко и испада лагано

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?