Autor Tema: A7 ide nizbrdo ako se ne povuce rucna. Ne drzi je prva brzina.  (Pročitano 2921 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Milos007Započeo temu

E. Prelistah sve teme za skodu octaviu. Svasta se nacitah. Al, ne nadjoh sta meni treba.
Elem. Imam novu skodu octaviu A7 facelift 2019 1.5tsi. Style paket opreme mada nebitno. Proizveden je 2019 godine. Stajao na lageru. Kupljen nov kod autocacka maja 2020te.
Preso 3ooo km do sada.
Primetio pre neki dan. Ostavim je na blagoj uzbrdici. Tipa ajd 2-3%. Centar prednjih tockova na visini vrha zadnjih tockova.
I prvi put da ne povucem rucnu. I ugasim auto i izvadim kljuc. Auto naravno u prvoj brzini.
I samo posle sekunde. Ode nazad 30cm. Pa stade. Pa sekund pa opet 30cm pa stade. Pa opet...
E sad dal je moguce na potpunom novom motoru da otisla kompresija. Al auto inace odlicno radi. Motor 150konja vuce ko lud. Pali naravno sve iz prve. Al bre moj pezo 206 iz 2008 godine drzi u prvoj na duplo vecoj uzbrdici.
Nista mi nije jasno.
Auto naravno pod 4god garancijom. Dal, da ga vodim u autocacak.
Jel imao neko slicno iskustvo.
  • Vozi: Skoda octavia a7 facelift 2019 1.5tsi

Van mreže sale.kriminale

Odg: A7 ide nizbrdo ako se ne povuce rucna. Ne drzi je prva brzina.
« Odgovor #1 poslato: 10. Okt, 2020. 22:13 »
Ne vozim Škodu TSI ali bilo je reči da nije moguće kočiti motorom ako imaš TSI motor. Probaj u vožnji da ubaciš iz višeg u niži stepen prenosa i verujem da ništa neće usporiti. To je osobina TSI motora za razliku od ranijih generacija. Zato mi je logično da ubacivanjem u prvu brzinu nećeš ukočiti vozilo. Moraš koristiti kočnice uvek, u vožnji nožnu, a za parkiranje ručnu. Verujem da ti je sve ispravno na vozilu a bilo bi dobro da ovo neko potvrdi.
  • Vozi: Dacia Logan

Na mreži Baltazar

« Odgovor #2 poslato: 10. Okt, 2020. 22:46 »
Kako nije moguce kociti motorom? Vozim TSI 2 godine i nisam primetio nikakvu razliku po tom pitanju u odnosu na predhodni 1,4 16v motor. Nesto drugo je u pitanju kod kolege sa Oktavijom.
  • Vozi: Škoda Rapid 1.2 tsi 2014

Na mreži petarp031

Nema tu problema, parkirna kocnica je i napravljena da se povlaci na uzbrdici nizbrdici kada se parkira. Na tsi motorima klip i blok su prepolirani do maksimuma, sa ciljem sto manjeg trenja, zato su iskoriscenost i performanse na izvrsnom nivou, ali je tacno da nema motornog kocenja kao na nekadasnjim autima. U svakom slucaju, ja nikada nisam ostavio vozilo na nizbrdici a da nisam povukao rucnu, makar bilo napolju i minus 25 stepeni.
Pozdrav

Van mreže NikolaK87

« Odgovor #4 poslato: 11. Okt, 2020. 08:46 »
Mogu da potvrdim ovo za kočenje motorom. Kada vidim u daljini naseljeno mesto obično ne kočim odmah nego prebacim u niži stepen prenosa i baš sporo opada brzina. I u vožnji čini mi se kada pustim gas da još može da jezdi sličnom brzinom jako dugo. Verovatno je zato i potrošnja takva kakva jeste. Ali kod mene je ona elektronska parkirna pa ne znam da li drži u brzini ili ne.

Na mreži predragas

I kod mene je kocenje motorom u toku voznje bas sporo i nema velikog efekta. Na ranijem dizelu sa jacim motorom je to bilo daleko efikasnije i dosta manje sam koristio kocnice. Ovakav problem sa kretanjem dok je parkiran bez rucne mi nije poznat.
  • Vozi: Škoda Rapid 1.2tsi 2014. Elegance

Na mreži DonKihot

« Odgovor #6 poslato: 11. Okt, 2020. 12:53 »
Ja znam da je to kod turbo benzinaca uvek bila pojava da ne drzi komresijom. Zbog turbine je nesto niza kompresija da bi se motor ostao čitav, tako sam nekad kad sam bio mladji slušao, od vozača volva 740 ako me sećanje služi.
  • Vozi: Škoda Octavia III 1.8 TSI

Van mreže Milos007Započeo temu

« Odgovor #7 poslato: 11. Okt, 2020. 13:42 »
Znaci koliko vidim da ne brinem puno. Normalna pojava kod turbo benzinaca tj novih TSI.
Ako neko ima bas isti model octavia 1.5 tsi nek proveri pa nek javi.
Hvala puno svima.
  • Vozi: Skoda octavia a7 facelift 2019 1.5tsi

Van mreže sale.kriminale

« Odgovor #8 poslato: 11. Okt, 2020. 14:47 »
Uvek koristim ručnu kočnicu čak i kada privremeno zaustavim vozilo u leru dok neko ulazi ili izlazi iz vozila. Na parkingu izbacujem iz brzine i povučem ručnu. Kočnica je za kočenje a motor je za pogon bez obzira da li imaš TSI ili neki stari MPI. Kažu da nije dobro ubacivati u prvu umesto ručne jer se opterećuje motor tj. nosači motora ili šta već a nema potrebe.

Na mreži DonKihot

« Odgovor #9 poslato: 11. Okt, 2020. 16:04 »
Povuces rucnu, pustis noznu, pa ubacis u brzinu, to je pravilo. Pri polasku prvo izbacis iz brzine pa spustis rucnu.
  • Vozi: Škoda Octavia III 1.8 TSI

Van mreže sale.kriminale

« Odgovor #10 poslato: 11. Okt, 2020. 16:19 »
Ok. Ručna preuzima opterećenje na sebe, a prva brzina je samo kao sigurica. Slažem se.

Na mreži Lignjoslav

« Odgovor #11 poslato: 15. Okt, 2020. 08:36 »
I kod mene je kocenje motorom primetno sporije u odnosu na atmo benzinca kod fabije, ja sam mislio da to ima veze sa povecanom tezinom auta u odnosu na zapreminu motora. Sa kompresijom nemam problema, u brzini auto ostaje zakocen i bez rucne. Mozda je ta pojava specificna samo za 1.5 tsi jer ima opciju gasenja cilindara.
  • Vozi: Rapid Spaceback 1.0 tsi 2019- , Fabia htp mk1 2014-2019

Na mreži observer

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #12 poslato: 15. Okt, 2020. 09:12 »
Kako sam presao sa fabrickih letnjih guma (oznaka B) na all season (oznaka C), odmah mi se pojacalo kocenje motorom :)
Sala :)
Primetno je veci otpor kotrljanja. Ne spominjem brendove guma da ne bi tema otisla u pravcu koja je bolja guma.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži Lignjoslav

« Odgovor #13 poslato: 11. Dec, 2020. 12:09 »
Mislim da nema veze sa gumama, i kod mene su all season i isto se ponasa kao i na fabrickim letnjim. Inace, primetio sam da je kod mene kocenje motorom izrazeno samo u 1. brzini, dok je u ostalim brzinama dosta slabije.
  • Vozi: Rapid Spaceback 1.0 tsi 2019- , Fabia htp mk1 2014-2019