Autor Tema: Skoda octavia a7 mk3 bruji  (Pročitano 1438 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sof1988Započeo temu

Skoda octavia a7 mk3 bruji
« poslato: 10. Okt, 2020. 22:58 »
Octavia je 2.0 dizel dsg decembar 2014 . Prvi vlasnik, presao sa njom 17000 :) izadjem na ibarsku krenem da preticem i imam sta da vidim 6ta brzina 120 2500obrtaja i na dalje krene da se dere. Ja je umirim na 110.Odem na odrediste. Kada sam se vracao odem preko novog autoputa. 120 , 125 dere se, zena kaze smanjuj izginucemo :) medjutim ja je gazim dalje do 150 ( nemojte da me prijavite ) malo je umirim i posle sa 150 je nisam spustao. Inace ima 16500 km gradske voznje. Sta mislite u cemu je problem? Realno turbina ne ide na maloj km. Dpf je morao da se ocisti na ibarskoj.
  • Vozi: Skoda Octavia 2.0 mk3 a7

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
Odg: Skoda octavia a7 mk3 bruji
« Odgovor #1 poslato: 11. Okt, 2020. 12:00 »

Dobro...ko zna sta sad tu sve moze da bruji, al' uvek treba poci od "najbanalnijeg"...Kod tebe je auto 6 godina...ali si sa njim presao samo 17000km i pretezno gradske voznje. Sad...postavlja se pitanje, koliko ti uopste znas da vozis ovakav auto. Tvoj auto je DSG. To znaci da ima DSG menjac,verovatno najsavremeniji i najslozeniji menjac...koji ima razne rezime u voznji....Nije ga isto voziti po gradu i izaci s njim na otvoren drum i dzibriti ga 150km...To je isto, kao kad bi ja sad seo u Ferari...pa ja ne bih znao ni da ga startujem =))
Znaci, osnovno pitanje: koliko si siguran da si ga vozio u pravoj brzini. Da li postoji mogucnost da si ga vozio u pogresnom rezimu?
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 32
« Odgovor #2 poslato: 11. Okt, 2020. 13:57 »
Nikakva,ne postoje neki komplikovani rezimi,samo D i S.
Moras malo bolje definisati sta znaci "bruji".
Mene malo buni to u 6oj brzini 2500 obrtaja na 120km/h,trebalo bi da je na toj brzini kretanja na maks 2000 obrtaja u sestoj  >:(
Znaci potpuno je normalno da se motor cuje kad ubrzava,ali ti obrtaji me bune,prvo bih proverio sta je sa menjacem.
Mnogo bi pomoglo ako slucajno imas snimak toga.

« Odgovor #3 poslato: 11. Okt, 2020. 14:18 »
Nemam snimak, motor bruji uzas. Kao da idem 200. :) da i mene bune obrtaji. Mozda je bilo do goriva ? Vozim ceo zivot automatike. Tako da nije neka filozofija. Ranije do 170 ne mrda :)

Van mreže sale.kriminale

« Odgovor #4 poslato: 11. Okt, 2020. 14:39 »
A da li si ikada servisirao DSG (menjao ulje). Mala je kilometraža ali 6 godina nije malo. Realno ne mora ti se DPF očistiti na Ibarskoj ako si ga 6 godina gušio po gradu. Ne čisti se on tako lako. Čak ni posle svake regeneracije nije 100% na prethodnom stanju. Nekada se mora čistiti u servisu koji to radi.
  • Vozi: Dacia Logan

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
« Odgovor #5 poslato: 11. Okt, 2020. 15:58 »
motor bruji uzas. Kao da idem 200. :) da i mene bune obrtaji. ... Ranije do 170 ne mrda :)

Ranije ne...a sad da...A imas puno gradske voznje. Onda ovo moze da lici na ukljucenje procesa "aktivne regeneracije" DPF filtera. Treba razlikovati "pasivnu"regeneraciju od aktivne. Pasivna se desava redovno kad se auto stalno vozi povecanom brzinom u nekom duzem vremenskom periodu..kao, kad je neko stalno na putu. A kad ga neko "gusi " kratkom i sporom voznjom u gradu, moze se ukljuciti "aktivna" regeneracija kada kompjuter ubrizgava vecu kolicinu goriva po programiranoj semi, kada filter dostigne gornju granicu zapusenja od oko 45%. To ima za cilj podizanja temperature izduvnih gasova sto omogucava sagorevanje cadji u filteru. E sad...ako se brzo stigne do odredista, auto ugasi...proces regeneracije se ne zavrsi i vremenom dolazi do zapusenja. KOd ove aktivne regeneracije, znaci njenog ukljucenja su menjanje zvuka motora, povecanje broja obrtaja i na leru, vruc ostar miris izduvnih gasova, povecanje potrosnje goriva, ukljucivanje ventilatora hladnjaka....ako postoji opcija automatskog STOP/START sistema ona se iskljucuje. Znaci...ti ako sumljas da imas problem, treba da odes na dijagnostiku...tamo ce se videti i stanje DPF filtera i svega oko toga. Ako je tu sve u redu, onda je ovo bila samo obicna regeneracija i ti samo moras oko toga da se upoznas...i to prihvatis kao "normalnu" pojavu i da je kao takvu ispostujes do kraja...Zato je benzinjara "majka Mara" za gradsku voznju. Kakav dizel... hearcut
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

« Odgovor #6 poslato: 11. Okt, 2020. 17:19 »
3 puta sam u servisu reparirao dpf u garanciji , kompjuterski :) sada idem na servis pa cu videti :)

« Odgovor #7 poslato: 11. Okt, 2020. 17:20 »
Ne pali mi lampicu za regeneraciju da posetim servis.

« Odgovor #8 poslato: 11. Okt, 2020. 17:24 »
I inace za dsg mi nisu nista rekli da menjam ulje u ovlascenom, inace su moji prijatelji. Tako da im verujem i sve radim po njihovom nalogu.

Na mreži Markkoni

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 35
« Odgovor #9 poslato: 11. Okt, 2020. 18:15 »
Da ti nije kojim slučajem loše zatvorena kutija filtera vazduha, ili možda spalo crevo sa nje?

« Odgovor #10 poslato: 11. Okt, 2020. 19:10 »
Da ti nije kojim slučajem loše zatvorena kutija filtera vazduha, ili možda spalo crevo sa nje?

Nemam pojma, reci cu im da pogledaju 😀😀 (iskreno ne znam ni gde stoji filter, totalni tantus za kola )

« Odgovor #11 poslato: 11. Okt, 2020. 19:13 »
Nikakva,ne postoje neki komplikovani rezimi,samo D i S.
Moras malo bolje definisati sta znaci "bruji".
Mene malo buni to u 6oj brzini 2500 obrtaja na 120km/h,trebalo bi da je na toj brzini kretanja na maks 2000 obrtaja u sestoj  >:(
Znaci potpuno je normalno da se motor cuje kad ubrzava,ali ti obrtaji me bune,prvo bih proverio sta je sa menjacem.
Mnogo bi pomoglo ako slucajno imas snimak toga.
inace mi izbacivalo 2x gresku na po pola sekunde za menjac, nisam uspeo da je slikam....