Autor Tema: Folije za automobile - krov  (Pročitano 2752 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sale89Započeo temu

Folije za automobile - krov
« poslato: 02. Dec, 2013. 00:45 »
Dobro vece,htedoh da pitam mozda neko od vas zna okvirno sledece ...Izgrebao sam skroz krov kad sam cistio sneg (grabuljom izgleda) i sad bih da odem da stavim neku crnu foliju samo na krov pa me interesuje vase misljenje da li je bolja mat crna ili ona sjajna i koliko bi to kostalo otprilike ? Siva fabia karavan je u pitanju :) Hvala

Van mreže Filip

Odg: Folije za automobile - krov
« Odgovor #1 poslato: 02. Dec, 2013. 08:15 »
grabuljom?  :o ::) ???

koju god stavljao, prvo oštećenja moraju da se saniraju jer bi folija trebalo da se lepi na popravljen lim, kažem trebalo bi jer se kod nas radi sve i svašta, a pošto već popravljaš lim, onda nema ni potrebe za folijom, mada je to samo po sebi odavno isfurano, a i mnogo se više graju kola na suncu - kao da si stavio lupu na krov

znači sredi taj krov prvo u svakom slučaju, ako je mala ogrebotina onda ispoliraj, a ko je velika idi da ti prelakiraju, jer vremenom može da dođe i do rđanja, a to ti ne treba

posle toga foliju ako želiš stavi, ali da je montiraš da bi zamaskirao i zabašurio oštećenje, to bolje nemoj da radiš
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže dulefontana

« Odgovor #2 poslato: 02. Dec, 2013. 09:20 »
Ukoliko ti je sitno ostecenje, odnosno ako nisi izgrebo do metala i ako se ne oseca pod prstima onda mozes da stavis foliju bez problema. Cak moze da se desi da uspes da nadjes i foliju u tvojoj boji, mada pre bih sredio krov nego lepio foliju. Ako si samo izgrebao lak jedno lepo poliranje i nece se primecivati. Najbolje je da zakacis sliku ostecenja pa ces isto tako i dobiti najbolji savet.

Van mreže fobia24

« Odgovor #3 poslato: 02. Dec, 2013. 11:16 »
Ja imam foliju, karbon 3M, auto garažiran i već drugi put za godinu ipo dana se odlepljuje. Garancija je 5 godina, ali je krov za lepljenje folije na fabiji 2 nezahvalniji od prve generacije. Karbon je najkvalitetnija folija, a obična crna je najjeftinija. Površina krova na fabiji 2 je daleko veća od tvoje, a mene je koštalo 140 eur.

« Odgovor #4 poslato: 02. Dec, 2013. 12:48 »
Evo slike :) Nije bas bila grabulja ali ono za sneg za stakla...Nisam ni video da je izgrebano dok se nije otopilo...

Van mreže olajkris

« Odgovor #5 poslato: 02. Dec, 2013. 13:02 »
Ne bih da tvrdim ali mislim da to poliranjem mozes otkloniti. I jeftinije ti je nego folija.

Van mreže robocoprs

• RallyeSport
  • Like ukupno: 0
  • L&K ugled: -8
  • Ако хоћеш победити, не смеш изгубити!
« Odgovor #6 poslato: 02. Dec, 2013. 13:14 »
Evo slike :) Nije bas bila grabulja ali ono za sneg za stakla...Nisam ni video da je izgrebano dok se nije otopilo...

Poliranje, pa ako ne uspe-folija/farbanje-pitanje je procene, cene, želje i ukusa.

Van mreže dulefontana

« Odgovor #7 poslato: 02. Dec, 2013. 13:17 »
Sjajna crna folija ili u boji auta, ima ih

« Odgovor #8 poslato: 02. Dec, 2013. 16:55 »
Idem sutra kod lika koji polira kola da vidim sta on kaze :) Ako moze da se ispolira super,a ako jok onda crni sjaj folija i pozdrav suncu :))) U black glassu je 25€ metar kvadratni sa sve lepljenjem cisto da znate :)

Van mreže t.salai

« Odgovor #9 poslato: 03. Dec, 2013. 15:09 »
Mene samo zanima odakle ti ideja da tvrdom plastikom ribas lak ?  :o
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

« Odgovor #10 poslato: 03. Dec, 2013. 15:11 »
Mene samo zanima odakle ti ideja da tvrdom plastikom ribas lak ?  :o
Veeruj mi kad žuriš i kad ti se prsti smrzavaju uzmeš prvo što nadješ u gepeku :)

Van mreže Neba

« Odgovor #11 poslato: 03. Dec, 2013. 15:22 »
Veeruj mi kad žuriš i kad ti se prsti smrzavaju uzmeš prvo što nadješ u gepeku :)
A da ostavis ti to za prolece ? Ipak ide zima, pa da ne dohvatis jos neku grabulju :)

p.s. nabaci slicku i ceh kad sredis...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

« Odgovor #12 poslato: 03. Dec, 2013. 15:39 »
A da ostavis ti to za prolece ? Ipak ide zima, pa da ne dohvatis jos neku grabulju :)

p.s. nabaci slicku i ceh kad sredis...
haha više ne čistim ništa,samo farove da se vidim,a ide za vikend na poliranje tako da će biti slička i ceh :)

Van mreže robocoprs

• RallyeSport
  • Like ukupno: 0
  • L&K ugled: -8
  • Ако хоћеш победити, не смеш изгубити!
« Odgovor #13 poslato: 03. Dec, 2013. 16:46 »
haha više ne čistim ništa,samo farove da se vidim,a ide za vikend na poliranje tako da će biti slička i ceh :)
Valjalo bi ipak da čistiš. Propisi obavezuju vozače da očiste vozilo od snega pre nego izađu na drum. U suprotnom Policija banuje po džepu. C:-)