Autor Tema: Zamenski delovi i kineske zamene  (Pročitano 4105 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži MAKSZapočeo temu

Zamenski delovi i kineske zamene
« poslato: 22. Okt, 2020. 19:56 »
Posrovani prijatelji,
nisam znao gde ovo da stavim pa evo. Malo polemike oko nekih jeftinijih stvari sa kineskih sajtova ili nekih slicnih stvari.
Zapalio sam se za COLUMBUS multimedju. Ali jedno ali, uvek . Naravno cena.
Nasao sam nesto . Pa me interesuje vase misljenje o tome.

https://www.kupujemprodajem.com/automobili-oprema/radio-cd-dvd-multimedia-za-auto/vw-multimedia-polo-golf5-6-passat-b6-b7-cc-eos-navigacija-vw/oglas/80646091?filter_id=892705274
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže dixon

Odg: Zamenski delovi i kineske zamene
« Odgovor #1 poslato: 22. Okt, 2020. 23:55 »
Пратим тему! И мене итекако занима шта кажу људи који су имали искуства. Узео сам суперб мк2 са swing-ом, план је да се убаци нека мултимедија. Двоумим се између неке андроид солуције и OEM COLUMBUS за то годиште.

Предност андроид а наравно знатно више функција, али мана недавно чух да те андроид мултимедије имају неки радни рок у просеку до две године макс, што ме ипак не радује, дати 200+е за нешто што ће релативно брзо да рикне :/

Предност COLUMBUS-а наравно то што је фабрика, али велика мана је мање опција, застареле мапе које се више ни не ажурирају и колико сам схватио екран који није multicolor...

Пишите искуства, савете...

Na mreži AcoSk

« Odgovor #2 poslato: 23. Okt, 2020. 00:03 »
@MAKS, ako budes uzimao zamensku tj. kinesku nemoj WinCE, vec Android (sa min 2GB ram-a). Ne znam konkretno da ti preporucim neku, samo uopsteno kazem.

@dixon, za Columbus nisu zastarele mape, izasle su nove za 2020. godinu.
Ovo za displej te nisam razumeo, sta znaci multicolor (znam bukvalno, ali ne znam na sta si mislio).
Displej je naravno u boji, podrzava i reprodukciju videa...

Van mreže dixon

« Odgovor #3 poslato: 23. Okt, 2020. 00:12 »
@AcoSk онда сам лоше информисан. Колико видим потајно гласаш за columbus, а и мене више вуче на ту страну. Нисам знао да и даље излазе за ове старије као rns510. На њих иду исте мапе као и за ове нове?

Na mreži AcoSk

« Odgovor #4 poslato: 23. Okt, 2020. 00:22 »
Columbus je u prednosti nad kinezom po kvalitetu zvuka (po meni najbitnije), po izradi (oridjidji je oridjidji), po pouzdanosti itd.
Kinez je u prednosti po svemu ostalom, po funkcijama, mogucnostima itd.

Nove mape za rns510 (Columbus) su izasle pocetkom ove godine (posle 4 god. pauze).

Ne idu iste mape kao za nove Columbus nav.
Za rns510 tj. Columbus mape su na DVD DL (a postoji i metoda update-a preko SD kartice. Tome se pribegava ako nece da procita DVD).

Van mreže dixon

« Odgovor #5 poslato: 23. Okt, 2020. 00:30 »
Ипак ће да падне ориђиђи колико видим, хвала у сваком случају. Мало ваља упратити огласе, сад има један једини на КП 350е, ваљда излети још неки :). О мапама има информација на другом месту, није тематика овде, али хвала свакако

« Odgovor #6 poslato: 23. Okt, 2020. 06:59 »
Пратим тему! И мене итекако занима шта кажу људи који су имали искуства. Узео сам суперб мк2 са swing-ом, план је да се убаци нека мултимедија. Двоумим се између неке андроид солуције и OEM COLUMBUS за то годиште.

Предност андроид а наравно знатно више функција, али мана недавно чух да те андроид мултимедије имају неки радни рок у просеку до две године макс, што ме ипак не радује, дати 200+е за нешто што ће релативно брзо да рикне :/

Предност COLUMBUS-а наравно то што је фабрика, али велика мана је мање опција, застареле мапе које се више ни не ажурирају и колико сам схватио екран који није multicolor...
Пишите искуства, савете...

Drugar ima nesto slicno u pasatu. Ali kaze da, kad mu navigacija kaze gde da ide, da se muzika sa radija ili nekog medija nesmanjuje.
Razmisljanja su jos uvek i naravno neodumice.

Van mreže Baltazar

« Odgovor #7 poslato: 23. Okt, 2020. 15:59 »
Uz COLUMBUS treba i onaj modul ispod sedista da bi radio blutut?
  • Vozi: Škoda Rapid 1.2 tsi 2014

Van mreže dixon

« Odgovor #8 poslato: 23. Okt, 2020. 16:37 »
@Baltazar да, с тим да ја тај модул већ имам. Био је телефон фабрички па је и модул ту и преко bt пуштам музику на swing без проблема.

Van mreže Baltazar

« Odgovor #9 poslato: 23. Okt, 2020. 20:12 »
Onda ne razmisljaj uzmi orginal, trebalo bi da za COLUMBUS ima navigacija na srpskom.

« Odgovor #10 poslato: 23. Okt, 2020. 22:10 »
Sve u svemu, gledaj vamo gledaj tamo samo ona dva / columbus /na oglasima 350 e. Nigde nisam nasao povoljnije.

Van mreže dixon

« Odgovor #11 poslato: 23. Okt, 2020. 22:28 »
Деси се да излети неки јефтинији али реееетко. Пар пута сам бзвз гледао док ми још није стигао ауто али нисам тад узео, чини ми се да је било чак око 250-270 јевреја :/

Na mreži AcoSk

« Odgovor #12 poslato: 23. Okt, 2020. 23:43 »
Onda ne razmisljaj uzmi orginal, trebalo bi da za COLUMBUS ima navigacija na srpskom.
Zvanicno ne postoji Srpski jezik ni za meni ni za glasovno navodjenje navigacije kod Columbusa (rns510).
Znaci fabricki ne postoji, ali vidim da za meni postoji neka budzevina, a za glasovno navodjenje ne.

Van mreže Baltazar

« Odgovor #13 poslato: 24. Okt, 2020. 13:32 »
Hvala na pojasnjenju, kada sam zvao neki servis za mape za moj RNS 315 rekli su mi da za RNS 510 imaju navigacuju na srpskom, pa sam ja pogresno shvatio da je i glasovno navodjenje na srpskom.
Svakako sam odustao jer su mi mape preskupe a ne znam strane jezike, odlucio sam da kupim tablet od 8 inca koji ce mi sluziti kao navigacija, na srpskom, besplatan apdejt, mogu da koristim i udrugom autu i za internet. Oko 8500 dinara nov, ima slot za sim karticu.

« Odgovor #14 poslato: 29. Okt, 2020. 17:37 »
Jedno pitanje.
Dali uz COLUMBUS ide bluetooth ili se mora dokupiti kao poseban deo ?