0 članova i 9 gostiju pregledaju ovu temu.
Pozdrav! Imam problem sa ručnom kočnicom. Naime i napred i pozadi su diskovi, dešava mi se kada podignem ručnu kočnicu i tako auto prenoći, ili duže malo stoji, kada spustim ručnu, desni točak do kraja otpusti, a levi ostane malo blokiran, bukvalno par milimetara, i ručica od ručne postane labava. Onda se ja spustim ispod auta i bukvalno prstom vratim ručnu do kraja, i ručica od ručne se opet zategne, i sve se vrati u normalu. Da napomenem da su sajle ručne kočnice promenute pre nekih mesec dana, znači obe su nove. E sada, šta mi je činiti, pošto me ovo jako nervira, da li postoji mogućnost da stavim(nabudžim) neku oprugu, koja će mi vratiti do kraja tu sajlu, ili šta raditi? Hvala!
Znači nove su obe sajle ručne kočnice, diskovi, pakne, pa me zbunjuje zašto neće da vrati do kraja levi točak, i to se uglavnom dešava kada auto prenoći ili malo duže stoji pod ručnom, npr. pola dana.
Nisam video da su ti i pozadi diskovi.Onda samo da razradis klip.Malo vodene smirgle i malo ga ismirglaj i resio si problem.Podmazi i vrati ga u leziste.I dalje povlaci rucnu kao po navici,jer onda neces imati dodatnih problema kao neki koji nikada ne povlace,pa onda kada povuku onda zablokira sve zivo.
Najbolje,ako nisi siguran da umes onda teraj kod majstora.Videces kako je prosto pa pamti kako se radi za nedaj boze.
Pa to ti je to,jer ako si zamenio sajle,plocice onda je samo do klipa.Jesili koji put kontrolisao taj tocak da li se greje u toku voznje.