0 članova i 8 gostiju pregledaju ovu temu.
- mogu li ja to tako da ostavim, ima li nesto sto trpi zbog te izmene, a sto sam prevideo? Izuzimajuci ekoloski aspekt...
Negde sam naisao na netu da se na ovaj 'moj' nacin karter slabije oslobadja od gasova stetnih po ulje nego kada se preko pvc ventila ti gasovi izvlace forsirano usisavajuci ih iz kartera u usisnu granu. To, navodno, za posledicu ima degradaciju ulja.Opet meni deluje logicno da je pritisak koji klipovi stvaraju u karteru kada se krecu nadole dovoljno jak da izbaci sve te gasove, ako je odusak prohodan.
Hvala na odgovorima. Pajapop, ne bih se slozio sa time da se uljne pare i pritisak iz kartera u mom slucaju oslobadjaju samo kroz pukotinu na menbrani. Posto je sa PCV ventila iskopcan vakuum iz usisne grane, menbrana je u gornjem polozaju i PCV ventil je skroz otvoren i prohodan. Citao sam danas i juce na mnogim stranim sajtovima i rezimirao da, sem ekoloskog postoji samo jos jedna posledica eliminisanja PCV ventila, a to je potreba za nesto cescim zamenama ulja, jer se ono brze kontaminira nego kad postoji forsirana ventilacija kartera vakuumom. Eto, ako neko bude imao ovu dilemu, da se ne muci oko istrazivanja ove teme koje je pun internet (delete PCV valve).Ja cu za sada da ostavim ovako i da pratim nivo ulja da bih ustanovio da li je njegova pojacana potrosnja dosla usled PCV ventila. Optimista sam, jer je crevo na izlasku oduska danas potpuno suvo, dok je i posle ciscenja separatora ulja i pcv ventila bilo ulja u crevu koje uljne pare vodi u usisnu granu. Osim toga, auto osetno bolje ide i nema onih detonacija ('kliktanja ventila') kada vozim u niskim obrtajima.
Pazi..najveca greska je kad neko cita nesto sa interneta...Znas, oduvek sam se pitao ko sve to pise po internetu, po raznim sajtovima...sve te tekstove.
A odakle ti citas?I gde pises ti?I jos, kako mislis da ce se povecati pritisak ulja ako je losije provetravanje kartera (bloka)?
Izvni..mala ispravka...sad sam primetio da si napisao ta ti je membrana i polozaju otvorenog ventila...koncentracija mi je u zadnje vreme "katastrofa"....Pa dobro...ali vodi brigu o zagadjenju, da ne bude da nam zbog tebe jos vise dignu norme....