Pretraga foruma [Google]

Autor Tema: Čišćenje rashladnog sistema  (Pročitano 6091 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže hirurg

Odg: Čišćenje rashladnog sistema
« Odgovor #15 poslato: 03. Dec, 2023. 17:55 »
Pod 1 ovlasteni servisi nemaju majstore, imaju montere. I on samo zna redom da mjenja komponente. Znaci metoda eliminacije. A to je kuku lele za klijente.

Dakle jesi li se zapitao sta se i zasto to desava. I sta jos zacepi osim malog hladnjaka?

Kazu da rashladna tecnost posle odredjenog broja kilometara postaje neka vrsta kiseline i nagriza komponente motora i dobijemo prljav sistem. Tako kazu.

Ja mislim da kod tebe izgleda problem sipanje obicne vode... I onda se nakupilo sedre i kamena.

Trebas  da skines sve komponente i ocistis. Crijeva sva. A hladnjak veliki i mali bi uzeo drugi orginalan polovan. Nov je masna cijena. Kopije neke lijeve izbjegavaj, zna se desiti da nov ima slab protok.

E sad nisi napisao da li ostajes skroz bez grijanja ili je slabo.

Mozda je vodena pumpa losa? Kakvo je stanje termostata?

Na mreži wkobre

« Odgovor #16 poslato: 04. Dec, 2023. 11:45 »
Da nije pukla vrećica koja sadrži silikat?
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže Flywine

« Odgovor #17 poslato: 05. Dec, 2023. 16:52 »
Postepeno mi se smanjuje grejanje pocevsi sa desne strane.
Auto je oteran u servis i zamolio sam ga da mi zameni sve hladnjake, termostat, vodenu pumpu, antifriz da sipa G12 umesto G13 i receno mi je da ce se sistem vise puta i detaljnije isprati.
Ugradjuju mi original delove, nikakve kopije pa cemo videti.
  • Vozi: Skoda octavia A7

Van mreže Flywine

« Odgovor #18 poslato: 05. Dec, 2023. 16:53 »
Da nije pukla vrećica koja sadrži silikat?
Nisam nikad cuo da postoji negde vrecica?
  • Vozi: Skoda octavia A7

Van mreže hirurg

« Odgovor #19 poslato: 05. Dec, 2023. 18:02 »
Na boci od vode imas slicicu. I unutar nje stoji jedna vrecica. Koja kad pukne napravi picvajz...

Van mreže dosra20

« Odgovor #20 poslato: 05. Dec, 2023. 18:26 »
Prvo pogledaj na boci sa rashladnom tekucinom dal ti piše mit silikat ili ohne silikat pa ćeš dalje lakše. A imaš detaljnije i ovdje.

https://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=14940.0
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9SDI 2006

Na mreži vesko78

« Odgovor #21 poslato: 23. Maj, 2024. 08:17 »
Postepeno mi se smanjuje grejanje pocevsi sa desne strane.
Auto je oteran u servis i zamolio sam ga da mi zameni sve hladnjake, termostat, vodenu pumpu, antifriz da sipa G12 umesto G13 i receno mi je da ce se sistem vise puta i detaljnije isprati.
Ugradjuju mi original delove, nikakve kopije pa cemo videti.

Jesi li uspeo da rešiš problem. Ja imam izgleda istu situaciju, kupio sam polovno vozilo Octavia 1.6 TDI 2019. godište, auto radi bez problema, ali sam primetio da je antifriz promenio boju i da u ekspanzionoj posudi ima ostataka kao od rđe, neki se talog nakupio. Takođe grejanje sa desne strane radi slabije. U ovlaštenom servisu su mi rekli da je potrebno ispiranje rashladnog sistema nekom hemijom, zamena malog hladnjaka i ekspanzione posude uz zamenu vodene pumpe...i da je to slučaj sa celom serijom vozila iz tog perioda zbog lošeg antifriza koji je sipan.
  • Vozi: Octavia MK3 1.6 TDI

Van mreže Djuric95

« Odgovor #22 poslato: 19. Sep, 2024. 20:21 »
Pozdrav svima!
Prije 15 dana sam kupio Škodu Octaviu 2.0TDI,2013 godište, 110kw. Auto je stvarno zmaj, leti, vuče, sve top...ali mi troši vodu, i to ne malo.
Prije par dana sam prvo vidio trag ispod boce, danas sam izašao na auto put i po glasu, kada sam stao, opet ispod boce i iza tamo sve mokro. Majstor kaze da izgleda pusta na odusak koji je ispod boce.
Da napomenem, ne diže temperaturu ni vode ni ulja. Ne miješa vodu i ulje, ne nabija kompresiju (normalan pritisak kada se otvori čep. Veliki servis urađen prije 20 i nesto hiljada km. Sve super radi, ali vodu pije kao kamila. Svaka pomoć je dobrodošla!
  • Vozi: Škoda Octavia A7

Na mreži AcoSk

« Odgovor #23 poslato: 19. Sep, 2024. 22:35 »
Ne znam na kakvu pomoc mislis. Mora to majstor da vidi, tu je bar lako naci gde izlazi, jer je pristupačno.

p.s. Predstavi se u deli doruma namenjenom za to.