Autor Tema: Treperi mi lampica ESP u toku voznje, izgubi na snazi  (Pročitano 1893 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže SladjanBZapočeo temu

• Registrovan
  • Ugled: 0
Treperi mi lampica ESP u toku voznje, izgubi na snazi
« poslato: 02. Dec, 2020. 02:15 »
Postovanje svim clanovima :)
Vozim Skodu Octaviu 3 2.0 TDI DSG 4x4 2015g 135kw, i u poslednje vrijeme mi se desava da u toku voznje pocne da treperi lampica od ESP...sad sam posao sa posla kuci, drzim konstantan gas i negdje na oko 40km/h odjednom poce da treperi, i gubi na snazi...dodajem pun gas ali jedva da odrzava onih 50km/h. Cim prestane da treperi, auto poleti..Ono sto sam primjetio da se to desava na UZBRDICI, tj. pretezno uvijek na istom mjestu, kad se vracam sa posla. Nigdje mi drugo ne blinka samo na tome dijelu uzbrdice...al nigdje i nemam takav uspon kao tu. Jel imao neko slican problem?
Hvala Vam unaprijed na pomoci
  • Vozi: Skoda Octavia 3 2.0 TDI DSG 4x4 135kw

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
Odg: Treperi mi lampica ESP u toku voznje, izgubi na snazi
« Odgovor #1 poslato: 02. Dec, 2020. 06:24 »
A da li ti znas sta je ESP sistem i kako fumkcionise?...Posto je to sistem zastite vozila od prokklilzavanja, lamppica ce stalno goreti kad je taj sistem iskljucen ili kad je vozilo van kontrole...kao na nekom ledu...Cim treperi, to znaci da kompjuter pokusava da uspostavi kontrolu upravljivosti nad vozilom tako sto koci pojedine tockove, pokusavajuci da na taj nacin kompenzuje nazlike u rotacijama jer neki od tockova proklizavaju...I tad je normalno da motor gubi na snazi jer pojedini tockovi koce...Ti pre svega treba da proveris stanje kolovoza na toj deonici, odnosno da proveris stanje guma na tockovima. Mozda su stare, otvrdle..pa tockovi proklizavaju.... bravo2
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže dixon

• Laurin&Klement
  • Ugled: 7
« Odgovor #2 poslato: 02. Dec, 2020. 08:53 »
Звучи као да су ти гуме пропале и нема више тракције са подлогом, још ако је на том делу лошији пут ето ти га.

Van mreže SladjanBZapočeo temu

• Registrovan
  • Ugled: 0
« Odgovor #3 poslato: 02. Dec, 2020. 11:18 »
Znam druze sta znaci i znam kad se pali,bas zato mi i nije jasno jer auto ne proklizava, tj.gume. Put je suv, drzim konstantno jedan te isti gas (kao npr sinoc. 50km/h), i odjednom pocinje da treperi lampica na uzbrdici. Gume Pirelli Cinturato Winter  205 55 16 dot 3519 i 2020, sara gume minimum 7mm, stanje puta 10/10.  :)
Sad cu u 12h na posao, imam do posla 50km i nigdje se nece to desiti, samo prilikom povratka na istoj toj uzbrdici koja pocinje na oko 1km od posla. Mozda sada da imam takodje ovde od kuce takav uspon, isto bi se desilo...al sad cu sici u podzemnu garazu , i posto je slican takav uspon od nekih 30m, i vidjeti dal ce se desiti...?!
Da ima leda ili snijega ili da naglo dodam gas pa se upali pa ok al ovako nista od toga a pali se...
  • Vozi: Skoda Octavia 3 2.0 TDI DSG 4x4 135kw

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #4 poslato: 02. Dec, 2020. 11:54 »
« Poslednja izmena: 31. Dec, 2023. 11:02 Karlheinz »