Autor Tema: Gasi se nakon starta - 1.3 MPI  (Pročitano 1193 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mihael_BZapočeo temu

Gasi se nakon starta - 1.3 MPI
« poslato: 12. Dec, 2020. 17:34 »
Motor radi sekundu, dvije nakon pokretanja i ugasi se. Katkad primi gas na tren. Zamjenjen senzor radilice, očišćene svječice, filter zraka ok. Svječice mokre kod prvog vađenja (smrde na gorivo). Sa lambdom i bez opet isto. Pumpa goriva odradi svoje prije prvog starta.
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 MPI

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
Odg: Gasi se nakon starta - 1.3 MPI
« Odgovor #1 poslato: 12. Dec, 2020. 18:25 »

Na osnovu ovoga kako je napisano, ja sticem utisak da auto uopste nije u voznom stanju jer se odmah ugasi nakon starta...i ne mice sa parkinga???...Ako je tako...mislim da imas problem sa paljenjem...verovatno neka bombina...ili sve...ne znam sad kako to izgleda kod tvoje Felicije....mislim, kakav je to set bobina. Ali paljenje je u pitanju. Jer...lambda sonda inace ne ucestvuje u paljenju, tj. ne regulise smesu kad je motor hladan, jer mu i treba jaca smesa...Svecice se osecaju jer je gorivo ne sagorelo...Znaci...samo izostanak paljenja, pa sad ti vidi zasto... wac1
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

« Odgovor #2 poslato: 12. Dec, 2020. 18:54 »
Na osnovu ovoga kako je napisano, ja sticem utisak da auto uopste nije u voznom stanju jer se odmah ugasi nakon starta...

Šta to treba da znači ("vozno stanje")?! Auto nisam palio dva tjedna jer sam bio na terenu al to nije razlog (odnosno objašnjenje) zašto auto neće da upali. Ja sam u startu sumnjao na ECU, al na bobinu ni najmanje jer upali...pa se ugasi kao da neki od senzora nije odradio svoje...al pitanje je koji jer ih Fela ima dosta...

Dakle auto upali svaki put na sekundu-dvije kad pričekam da pumpa napumpa gorivo i zaverglam.

Na mreži petarp031

« Odgovor #3 poslato: 12. Dec, 2020. 21:24 »
Jel ostane da gori kakva lampica na tabli. Da nije izgubio kod od kljuca, imas li rezervni kljuc?

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
« Odgovor #4 poslato: 12. Dec, 2020. 21:43 »
Cim je MPI, valda moze da se prikluci na dijagnostika i da pokaze neku gresku ?
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

« Odgovor #5 poslato: 12. Dec, 2020. 22:42 »
Jel ostane da gori kakva lampica na tabli. Da nije izgubio kod od kljuca, imas li rezervni kljuc?

Baš to moj Petre, proradila je zaštita od krađe na Feliciji jer je prošli vlasnik bio toliko bezobrazan da je promijenio kontakt bravu sa prvom generacijom fele i stavio ključ sa kodom ispod pepeljare! Trenutno to više ne važi...ali nadamo se da će "beba" upaliti!