Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Modeli
»
FELICIA
»
Da li može Felicia da ide da dalji put, na primer od juga do severa srbije?
Strana:
1
2
»
Dole
Autor
Tema: Da li može Felicia da ide da dalji put, na primer od juga do severa srbije? (Pročitano 2245 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Milosst1995
Active
L&K ugled:
0
Da li može Felicia da ide da dalji put, na primer od juga do severa srbije?
«
poslato:
22. Dec, 2020. 00:19 »
Planiram da odem na neki dosta dalji put pa me interesuje da li je Felicia 1.3 GLX 96 godište pouzdana za toliki put?
Vozi: Škoda Felicia 1.3 GLX
URKE 80
Laurin&Klement
L&K ugled:
15
karavani su kul
Odg: Da li može Felicia da ide da dalji put, na primer od juga do severa srbije?
«
Odgovor #1 poslato:
22. Dec, 2020. 06:46 »
Ja išao do Budve. Ako je ispravna,redovno servisirana što da ne?!
Vozi: Fabija 1.9SDI 2001god. ASY
(2 Like)
Milosst1995
Active
L&K ugled:
0
Odg: Da li može Felicia da ide da dalji put, na primer od juga do severa srbije?
«
Odgovor #2 poslato:
22. Dec, 2020. 06:58 »
Ja sam auto kupio pre 3 godine polovan za 500e a sad vredi 300e i vozim ga svaki dan i nikad me nije ostavio na putu što znači da bih mogo da idem dalje, naravno bilo je ulaganje u auto i to sam sredio i sad je ispravan i bezbedan za vožnju, a i pre nego što sam sredio nije me ostavio na putu što znači da je pouzdan, inace troši ulje ali dosipam kad treba i vozim, hvala na odgovoru
mar_cog
RallyeSport
L&K ugled:
6
«
Odgovor #3 poslato:
22. Dec, 2020. 08:26 »
Felicia je po meni prilicno pouzdan i izdrzljiv auto. Ako je ispravna, ne vidim razlog zasto ne bi mogla na put. Ja sam s mojom za dve i po godine obisao skoro celu srbiju.. prosli vlasnik je vozio porodicu njom i na more i na planine... Redovno odrzavanje i nema problema..
Vozi: Skoda Fabia Combi 1.9TDI
Milosst1995
Active
L&K ugled:
0
«
Odgovor #4 poslato:
22. Dec, 2020. 08:35 »
Baš me je zanimalo to i morao sam da pokrenem ovu temu, ja sam na moj auto skoro zamenio ulje i kinetički zglob i sad je sve super, kupio sam ga za samo 500e i tako da mislim da može da ide na dalji put s obzirom da auto imam 3 godine i često ga vozim i nikad me nije ostavio na putu osim kad mi je pukla guma, a ovako druge probleme nisam imao nikad. Hvala na odgovoru.
Filo
Laurin&Klement
L&K ugled:
15
«
Odgovor #5 poslato:
22. Dec, 2020. 20:20 »
Ako si menjao nesto oko podvozja ili bilo sta, i ne cujes nikakvo tropanje, slobodno vozi.
To sto motor trosi ulje, ako nije neka velika kolicina, ne brini se.
AKo motor ne curi narocito pod turaza i na uzbrdo, ondak slobodno vozi.
I kod mene trosi ulje, pomalo i curi kod benzinska pumpa (to je mana, i onaj poklopac ispod svecice, uvek tu curi, tako da i tu otpadne neka kolicina ulje).
Samo proveri nivo, dosipaj do max nivo, uzmi za svaki slucaj 1 litar ulje i vozi.
Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995
(1 Like)
Milosst1995
Active
L&K ugled:
0
«
Odgovor #6 poslato:
22. Dec, 2020. 20:32 »
Ranije mi je lupalo nešto u volan, mislim u onu šipku koja drži volan i to sam popravio, zamenio sam kinetički zglob a sad kad idem gde je neravan put i kad prođem onde gde je nedavno samo tad lupa nešto u volan i a ovako na ravan put ništa, a što se tiče motora nema da curi samo što troši ulje, inače nikad mi se ništa nije pokvarilo ili polomilo u toku vožnje, nije me ostavio na putu nikad osim kad mi je jednom pukla guma, i vozim na plin i trza tokom vožnje što mislim da je nešto oko struje i samo da rešim to i ovo što lupa kad idem putem koji ima rupe i neravnine i sve je onda super. Inače imam 3 godine auto, platio sam ga samo 500e i svaki dan ga vozim 3 godine i ništa mi se nije desilo što znači da bih mogo da vozim negde dalje na par sati udaljenoj lokaciji
Filo
Laurin&Klement
L&K ugled:
15
«
Odgovor #7 poslato:
22. Dec, 2020. 21:14 »
To sto lupa, to zavisi od sam zglob na trkalo.
Kod mene recimo desna poluosovina mrda sasvim malo, dok leva poluosovina mrda cak oko 1.5 cm i kada skrecem ulevo, narocito u kruzni tek, cuje se neko lupkanje.
Majstor mi objasnio da se ne brinem oko toga jer on proslu godinu podmazivao mi oba zgloba kod diferencijala.
Milosst1995
Active
L&K ugled:
0
«
Odgovor #8 poslato:
22. Dec, 2020. 21:31 »
Ja sam zamenio levi zglob i u točkovima nema lufta nego samo u volanu kad idem po put gde ima rupe, baš u moj put kad skrećem za u dvorište, po takav put mi samo lupa kad idem polako, mislim samo kad se druska auto, ne znam šta bih to bilo, da nije možda nešto oko letve volana? Negde sam pročitao nešto vezano za tu temu i kažu da je stabilizator otišao
Filo
Laurin&Klement
L&K ugled:
15
«
Odgovor #9 poslato:
22. Dec, 2020. 22:32 »
Benzinec felicija nema stabilizatore jer nema balanstangla.
Mozda i letva ti tropka, ima tamu piksne koj majstor lani smenio i to, ali kaze da nije strasno da se vozi i sa takve piksne.
Kod mene tropalo tako kao nesto da se lomi kada vozim po neravan put.
Jedan put je letva celosno remontirana, drugi put samo te piksne i podmazio mi te zglobove gde poluosovina ulazi u diferencijal.
Usput i buferi na amortizeri sam promenio pa tako to je to sto se tice oko prednica kod felicija.
Veoma prosta prednica, nema puno sto da se menja, 2-3 stvari su u pitanje.
Iznenadno je kod mene to sto su caure na viljuske najverojatno fabricke, bar tako mi kaze majstor. Evo vec 25 godine i kaze da su ok, malo omeknuti, ali vika bolje nego danasne, pa tako samo to i one jabucice nisam promenio u prednica.
Milosst1995
Active
L&K ugled:
0
«
Odgovor #10 poslato:
22. Dec, 2020. 22:48 »
Ranije sam imao luft na volanu i na levoj strani mi je lupalo kad sam vozio i po normalan put pa sam to zamenio i nema lufta, taj deo ne znam kako se zove, to je jedna plastika i još nešto što se stavlja na letvi na levoj strani.
Filo
Laurin&Klement
L&K ugled:
15
«
Odgovor #11 poslato:
23. Dec, 2020. 06:42 »
Epa spona je to sto se stava na strane od letva koja se povezuje sa glavina.
A to plastika, najverojatno piksna.
Letva osven ako nije do ta mera ostetena, obicno tropka kao priguseni i tup zvuk.
Aj idi kod majstora da ti proveri ove zglobove gde obe poluosovine ulaze kod diferencijal.
Kod mene te su bile problem, navodno nemali su mast, ali su bile u ok stanje.
Kod mene zbog te zglobove imalo takvo lupanje, ko da se lomi nesto, uspat na otvoren put recimo vozim 100 km/h u 5ta, i dajem pun gas da zabrzam, cela prednica je igrala.
Milosst1995
Active
L&K ugled:
0
«
Odgovor #12 poslato:
25. Dec, 2020. 02:21 »
Proverio sam to da vidim da li ima luft i na letvi volana ništa ne mrda i proverio sam unutra onu šipku koja se okreće kad okrećem volan i kad okrećem u mesto tu čujem da nešto lupa, čuje se sa unutrašnje strane i od spolja ali mnogo manje, i kad idem 100km/h ništa ne igra, samo kad počinjem jače da kočim pri toj brzini čujem to kako lupa, ne znam kako se zove, to se nalazi desno od papučice za gas, mislim da se to zove kardan, ne znam da li je do to ili do nečeg drugog.
Milosst1995
Active
L&K ugled:
0
«
Odgovor #13 poslato:
25. Dec, 2020. 02:22 »
Mislim na ovo
pajapop
Laurin&Klement
L&K ugled:
15
«
Odgovor #14 poslato:
25. Dec, 2020. 06:22 »
Citat: Milosst1995 25. Dec, 2020. 02:22
Mislim na ovo
To ti je luft u letvi volana, prakticno, na najgorem mestu...u samom razvodniku letve....Spoj pogonskog zupcanika osovine volana sa nazubljenim delom horizontalnog dela lete...sipke letve...Tu eventualno, za kratko, mozda bi moglo da se malo dotegne spaner letve koji regulise zazor..ali, tasko da to moze da se samo od sebe "razlabavi"...To su se zupci "pojeli"....i tu mora samo nova letva...Naci zasebno te delove???...Tesko....Eventualno u nekom servisu, firmi, koja se bavi remontima letvi...Ima ih po Beogradu, ali sad kod tebe u blizini.
..Proveri...Ali, sve u svemu, takav auto sigurno nije siguran za nikakav put a kamoli za neki duzi...
Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.
(1 Like)
Strana:
1
2
»
Gore