Autor Tema: Auto mi se gasi na benzinu  (Pročitano 2040 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Milosst1995Započeo temu

• Active
  • **
  • Ugled: 0
Auto mi se gasi na benzinu
« poslato: 30. Dec, 2020. 07:20 »
Kad idem po gradu i kad stanem na semaforu auto mi se gasi kad je na benzinu, a kad je na plinu radi sve normalno i tad se ne gasi, šta bih to moglo da bude?
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 GLX

Van mreže omlest

• Style
  • Ugled: 2
Odg: Auto mi se gasi na benzinu
« Odgovor #1 poslato: 30. Dec, 2020. 08:14 »
Smeša vazduha i goriva tj falš vazduh.
Ja upravo imam veliki problem, uvlači mi toliko mnogo falš vazduha  kroz oko ploče za plin u karburatoru, toliko da sam rupe na usisniku morao da zatvorim trakom.

Na mreži MAKS

• Laurin&Klement
  • Ugled: 7
« Odgovor #2 poslato: 30. Dec, 2020. 08:36 »
Kad idem po gradu i kad stanem na semaforu auto mi se gasi kad je na benzinu, a kad je na plinu radi sve normalno i tad se ne gasi, šta bih to moglo da bude?
Kod mene na kadetu je bilo problema sa kompjuterom neka zicica se odlemila. I majstori sredili. Posle toga je auto radio ok i na benzinu i na plinu.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Na mreži mar_cog

• RallyeSport
  • Ugled: 5
« Odgovor #3 poslato: 30. Dec, 2020. 10:17 »
Obzirom da je plin daleko osetljiviji od benzina na fals vazduh i polozaj leptira gasa, iskljucio bih tu opciju u startu. Po mom misljenju, problem moze biti u siromasnoj smesi ili mozda u zapusenoj ler dizni.
Dakle, kako motor pali na benzin dok je hladan, da li se gasi samo kad se ugreje, i kako vuce na visim obrtajima (mislim na oko 4000 o/min). Da li se oseca miris benzina pod haubom ili na auspuhu?
  • Vozi: Skoda Fabia Combi 1.9TDI

Na mreži mar_cog

• RallyeSport
  • Ugled: 5
« Odgovor #4 poslato: 30. Dec, 2020. 10:31 »
I da se nadovezem (jer ne mogu da nadjem opciju edit  =)) )..
Da li redovno vozis auto na benzin, da li si nesto radio oko karburatora ili dovoda goriva, kolika je potrosnja benzina otprilike, kad je poceo da se javlja problem?
  • Vozi: Skoda Fabia Combi 1.9TDI

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #5 poslato: 30. Dec, 2020. 21:17 »
Mozda treba da se prepodesi smesu na karburator. Ima sa strane jedan strafic i steluje se benzin na karburator. Ama ako nemas bas poznavanje, ne bi ti savetovao to da pipas sam.

Mozda i membrane su ti stasane za promena.

Smeša vazduha i goriva tj falš vazduh.
Ja upravo imam veliki problem, uvlači mi toliko mnogo falš vazduha  kroz oko ploče za plin u karburatoru, toliko da sam rupe na usisniku morao da zatvorim trakom.

Kako ti uvlaci fals vozduh ? Jel imas ta guma od samo kukiste za vazduh ?
Ako ima takvu gumu i ako plinari su postavili bakelitna karika za mesac da stoi malo visoko, i ako sa svih 3 strafova mesac je pritegnut, ne bi trebalo da vuce vazduh.

Daj prikaci sliku da vidimo kako sve to izgleda.
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

Van mreže omlest

• Style
  • Ugled: 2
« Odgovor #6 poslato: 30. Dec, 2020. 21:26 »
Turim sutra sliku,
Bila su 2 šrafa popustila pa sam ih dotegnuo i radi malo bolje ali i dalje moram da držim usisnik zatvorenim.
Nisam to skidao tako da ne znam šta je ispod tog metala, trebalo bi da ima gumu ili šta već.
Inače već sam neko vreme u zadnjih godinu dana imao problem kad god stavim novi filter vazduha ne mogu plin da uštelujem kako treba i evo sad kad je prva zima došla ono havarija.

• Active
  • **
« Odgovor #7 poslato: 30. Dec, 2020. 22:59 »
@mar_cog Ne vozim na benzin nego sam pre neki dan sipao i prebacio sam na benzin i lepo ide i lepo vuče ali kad stanem tad se ugasi, i trza u toku vožnje, i na plin isto trza ali više nego na benzin

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
« Odgovor #8 poslato: 31. Dec, 2020. 00:03 »
Ne vozim na benzin nego sam pre neki dan sipao i prebacio sam na benzin i lepo ide i lepo vuče ali kad stanem tad se ugasi, i trza u toku vožnje, i na plin isto trza ali više nego na benzin

Pa zato ti se i gasi, zato sto ga ne vozis (makar povremeno) i na benzinu...Jer, kad se lonce isprazni, sva prljavstina i talog koji se godinama nagomilavaju, od toplote se "speknu" i zapuse se dovodni kanali u karburatoru i bar "ler" dizna. Znaci, u zavisnosti od konstrukcije karburatora, .u kvaru je "uredjaj za regulaciju rada motora na leru".... Tu ler diznu bi trebao da procistis, a ako to ne pomogne, mora remont karburatora, zbog ciscenja dovodnih kanal koji dovode gorivo do ravni sa leptirom... Eventualno, da probas da malo promenis poziciju leptira gasa, preko tog famoznog srafica, koji Filo pominje...ali remont pre ili kasnije je neminovan...Sto se tice trzanja na gasu...moze biti zapusen filter tecne faze...prebogata smesa (mozes da proveris kad ti auto radi na leru da drukas pedalu kocnice. Ako ti obrtaji motora rastu onda je prebogata smesa a ako se smanjuju onda je siromasna...I to regulises preko onog srafica na isparivacu. po 1/4 kruga levo desno dok se obrtaljka ne umiri pri drukanju....Al'..najverovatnije tu treba i remont isparivaca...mada, najbolje je kupiti nov...Nagomilalo se to malo--- :-X :-X :-X
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• Active
  • **
« Odgovor #9 poslato: 31. Dec, 2020. 00:16 »
Možete da mi slikate te delove da vidim šta trebam da proverim?

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #10 poslato: 31. Dec, 2020. 07:06 »
Cim imas trzanje i na plin i na benzin, tu treba dosta da se proverava.

Kao prvo, treba da se proveri komplet ispravnost struja.
Znaci pocinje se od elektronsko palenje ili kao vi kazete komutator. Dali to ima dobar kontakt sa masa.
Kod felicija to stoi na loso mesto, zna da go hvata voda kada pada kisa i tako strafovi fataju rgja i gubi se kontakt.
Ja sam to palenje namestio na metalna plocka i dodatno pustio sam kabel za masa, ama debeli kabel, nasao sam ga u podrum od yugo) i tako sklonio sam mogucnost palenje da gubi masa.

Drugo, mora da proveris stanje razvodna ruka, razvodna kapa, sam razvodnik dali ima lufta. Razvodnik treba da ima samo kruzna lufta (kako sto razvodna ruka se okrece)
On ne sme da se mrda levo desno. Ako imas veliko pomeranje levo-desno, ondak razvodnik nije bas u dobro stanje.
Kablovi i svecice ako su stare i ne znas koliko km imaju, ondak pozelno e da zamenis.

Treto. Mozda treba da remontujes isparivac, da se promene membrane za plin. Takodze da zamenis i filter plin za tecna faza.
To se nalazi u onaj mesingani deo. Ako pratis to bakarno crevo sa isparivac, odvece te pravo do tog dela, mora da je tu u blizina isparivac.
E tu unutra ima filter za plin i taj filter narocito ako ima dosta km predjeno, on se zapusuje.
Ja zbog taj filter za plin nisam mogao da je podesim da vuce.

Inace pajapop, ne mislim na straf za ler gas, nego ima drugi straf na kime se podesuje gorivna smesa, odnos benzin/vozduh.
Ali ne preporucujem da pipa.
Plin je malo laksi da se podesi, imas taj zavrtanj na isparivac i polako odvijas zavijas i vidi se kako reagira motor.

Evo i ja vozim na benzin i kod mene ima mali trzaj kada dodajem gas, kao neka knedla pa zatim povuce i nema vise problema.
Najverojatno treba da se malo podesi benzin/vozduh i kod mene.
Ili eventualno da se rasklopi karburator da se ocisti, da se promene dizne itn.
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995