Autor Tema: KAMIQ kupovina, rok isporuke  (Pročitano 37549 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže munja23

Odg: KAMIQ kupovina, rok isporuke
« Odgovor #180 poslato: 15. Jul, 2023. 16:08 »
Ja smatram da je Karoq dosta kvalitetniji auto. Ako ti budzet dozvoljava, uzmi Style, matrix svetla su strava. I da, u njemu imas osecaj malog SUV-a, u Kamiqu nemam taj osecaj. Za koji god da se odlucis, neces pogresiti.
  • Vozi: 2024 Audi A4, 2023 Karoq, 2023 Fabia IV, 2022 Kamiq, 2021 Audi A3

Van mreže fobia24

« Odgovor #181 poslato: 15. Jul, 2023. 17:26 »
Svakako bih pre uzeo karoka nego kamika i da ga vozim sam a ne porodicno. Bas zbog toga sto Munja kaze, osecaja u voznji u poredjenju sa kamikom.

Van mreže BrRista

« Odgovor #182 poslato: 15. Jul, 2023. 17:34 »
Hvala na savetu. Svakako ne zurim, probacu detaljno oba auta pa doneti odluku.
  • Vozi: Skoda Octavia Scaut 2.0 tdi

Van mreže oflogic

« Odgovor #183 poslato: 17. Jul, 2023. 00:25 »
Nisam vozio Karoq-a na duze relacije, ali sam bio sa Kamiq-om na tri duza putovanja. Prosli mjesec gore dolje po 1400km do Italije; 3 ljudi, pun gepek i 2 bicikla na krovne nosace. Put od 14h nije tesko pao zbog toga sto je auto udobno i na duza putovanja, tako da neces pogrijesiti i ako kupis Kamiq i planiras par puta godisnje duza putovanja.

Sto se tice voznje, slazem se sa munjom, Kamiq se vozi kao auto a Karoq kao SUV. Zavisi koje su preference, ali meni licno je bilo plus sto je Kamiq povisena Scala i sto se vozi kao auto. 

• Vozi: Kamiq 1.5 TSI DSG

Van mreže che_guevara

« Odgovor #184 poslato: 17. Jul, 2023. 15:25 »
karoq je viša klasa u odnosu na kamiqa, a kodiaq najvišlja u tom segmentu škodinih automobila, ali taj redosled ne pokazuje realno šta se dobija za uložen novac...u segmentu best buy kamiq je bez premca i dalje ne treba tražiti
  • Vozi: Škoda Kamiq 1.0 81/110 i Hyundai i20 1.25

Van mreže Sasa nis

« Odgovor #185 poslato: 13. Avg, 2023. 18:49 »
Zdravo svima.
Nov sam na forumu i ako postavim pitanje koje vec postoji  ili tema izvinjavam se unapred.
Potrebna mi je pomoc.U fazi sam kupovine kamiq-a 1.5tsi 110kw sa dsg u Monte Karlo opremi.
Da li vlasnici ovog primerka sa ovim motorom,  možete reci nesto vise o samom automobilu,potrošnji.Auto ce se voziti 90% grad i najviše sam se zbog toga odlučio za jaceg benzinac.Ja i supruga i dva deteta od 8 g.
Hvala svima unapred
  • Vozi: Skida Fabia 2019

Van mreže DJM

« Odgovor #186 poslato: 13. Avg, 2023. 21:00 »
Malo više informacija koja godina i stvarni pređeni kilometri servisni podaci da li ih imaš kad je rađen veliki s zupčasti itd...

Ako si mislio da će te 1.5 TSI spasiti problema zbog gradske vožnje 90% zato što je benzinac , onda nisi odabrao da valja , ovo je konstrukcijski otprilike isto sto i TDI i on ima rail pumpu visokog pritiska injektore direktnog brizganaja ima EGR i ima SCR katalizator a svemu ovome ne prija nimalo gradska vožnja stani kreni po gradu
koliko god da ti se nesto sviđa kao auto za vožnju po gradu biraj racionalno ono što če se najmanje kvariti i praviti probleme u najmanjoj mjeri
« Poslednja izmena: 13. Avg, 2023. 21:07 DJM »
  • Vozi: OCTAVIA IV 2.0 TDI 85KW

Na mreži wkobre

« Odgovor #187 poslato: 13. Avg, 2023. 21:02 »
Ja mogu da prokomentarišem potrošnju na tom motoru u školjci nove Škoda Octavia-e i Seat Leon-a. Gradska vožnja 8.5-10l, u zavisnosti koliki je špic.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže fobia24

« Odgovor #188 poslato: 13. Avg, 2023. 21:41 »
Svakako je to najpriblizniji motor po potrosnji dizelu 2.0 jer ga cesto vozim u kodijaku koji je tezi. Za grad je naravno bolji izbor od dizela. U zavisni od tezine noge na gasu zavisice i potrosnja kao i ucestalost gasenja 2 cilindra.

Na mreži wkobre

« Odgovor #189 poslato: 13. Avg, 2023. 21:50 »
Retko po gradu gasi dva cilindra. Ali da ne budem Ciganin koji hvali svoga konja, evo i dizel kako se gadi grada  :)

Edit: *u špicu

Na mreži wkobre

« Odgovor #190 poslato: 13. Avg, 2023. 22:08 »
Istekao mi je edit da dopišem još koji detalj. Ova slika je bila kreni stani uveče jer se dogodio sudar, a zna se kakvi smo mi stručnjaci pa svako mora da stane i izvidi šta se dešava, proceni štetu i ostavi uputstva za hitnu pomoć dok stignu, odrede krivca i sve ostalo. Mogu da opalim i neku iz jutarnjeg špica, ali to je to, ide od 11-16l  :)) . E sad, na otvorenom i pomenuti TSI i TDI su druga priča. Evo jedne nasumične iz Leon-a. I što kaže @fobia24 , maltene tu negde dođu ta dva motora.

Na mreži wkobre

« Odgovor #191 poslato: 13. Avg, 2023. 22:24 »
I što kaže @fobia24 , maltene tu negde dođu ta dva motora.

@DJM je to rekao, a ja sam idiot i izvinjavam se što pretrpavam temu.  beer1

Van mreže che_guevara

« Odgovor #192 poslato: 14. Avg, 2023. 08:15 »
Zdravo svima.
Nov sam na forumu i ako postavim pitanje koje vec postoji  ili tema izvinjavam se unapred.
Potrebna mi je pomoc.U fazi sam kupovine kamiq-a 1.5tsi 110kw sa dsg u Monte Karlo opremi.
Da li vlasnici ovog primerka sa ovim motorom,  možete reci nesto vise o samom automobilu,potrošnji.Auto ce se voziti 90% grad i najviše sam se zbog toga odlučio za jaceg benzinac.Ja i supruga i dva deteta od 8 g.
Hvala svima unapred
drugar, ne kupuje se auto od 150ks za grad, ne znam od koga si to čuo
jedino je za qrčenje, ali ti si vidim porodičan ozbiljan čovek, ne treba ti to
ako već voziš 90% grad za tebe je neki lagani hibrid ili 1.0 do 100ks, vozi i uživaj
  • Vozi: Škoda Kamiq 1.0 81/110 i Hyundai i20 1.25

Van mreže DJM

« Odgovor #193 poslato: 14. Avg, 2023. 13:04 »
@Sasa nis , ako bi bio slobodan da predložim šta je ono što bi tebe spasilo i sačuvalo ti džep i brigu oko kvarova to bi bilo SKODA FABIA 2 KARAVAN ili SKODA ROOMSTER  namjerno podvalčim karavan i roomster zbog veelikog prtljažnog prostora što je must have kad je više djece u pitanju
da obrazložim i zašto , a to je da u ove modele su se ugrađivali atmosferski benziski motori 1,4 , motori koji nemaju direktne brizgaljke nemaju egr ni turbinu " znaš kako je rekao prvi čovjek toyote -ono čega nema nemože se ni pokvariti" tako da ćeš biti što se tiče gradske vožnje ne zadovoljan nego prezadovoljan
ti modeli sa 1,4 MPI motorom su se radili u fabiji do 2014 god a kod roomstera do 2015 god ne biraj srcem biraj razumom za svoj džep i kućni budžet

A ako ti ovi modeli nisu baš po ukusu ili možda mali onda idi na SEAT ALTEA 1,4 ili 1,6 MPI i oni su se radili do neku godinu mislim do 2015 MPI atmosferski benzinci
  • Vozi: OCTAVIA IV 2.0 TDI 85KW

Van mreže fobia24

« Odgovor #194 poslato: 14. Avg, 2023. 13:07 »
Ja koliko sam razumeo da se clan raspituje za nov auto tako da svakako je miran vise godina zbog garancije.