0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Pozdrav svima.Da se uključim u diskusiju i prenesem svoje iskustvo.Nakon kraćeg većanja oko odabira marke i modela automobila, 15. decembra prošle godine u Škodinom salonu u Nišu smo poručili ŠKODA KAMIQ AMBITION 1.0 TSI 110 KS sa šestostepenim menjačem uz Ambition opremu sa par dodataka što se opreme tiče.Prodavac i direktor salona su nam rekli da garantuju ponuđenu cenu iako će se ona verovatno menjati u 2022. godini, ali za nas važi ona koju smo dogovorili. Od nas nisu tražili kaparu jer ako odustamo od kupovine vrlo brzo će prodati poručeni auto. Takođe, ništa potpisali nismo, sem maila sa konkretnom ponudom automobila i cenom za isti i našom potvrdom da ponudu prihvatamo koja je upućena kao odgovor na mail. Rok isporuke je ostavljen na 6 meseci ali su nam rekli da bi on trebao biti kraći, negde oko 4 meseca. Takođe, prodavac nam je rekla da će nas obaveštavati o tome kako napreduje proizvodnja i isporuka poručenog vozila. Naravno, predočila nam je i da nema problema ako i sami budemo zvali i ako se budemo interesovali.To bi bilo to. Sada ostaje da čekamo, i kako vidim da se ne iznenadimo pozivom i obaveštenjem o promeni cene ili prolongiranju vremena isporuke.
Meni jedino nije jasno, a nisam pitao u salonu Škode jer mi zaista nije važno, vezano za instrument tablu. Koliko vidim sada Kamiq dolazi sa kompletno digitalnom instrument tablom, i baš sam zbog toga pitao u salonu da li će poručeni Kamiq imati analognu ili digitalnu tablu i dobio sam odgovor da će biti analogna, tj. sa klasičinim brzinomerom i obrtomerom i ekranom za board računar između njih.
ŠKODA KAMIQ Ambition PLUSSadržaj paketaKA1 – Kamera za pomoć pri parkiranju unazadPHB – CLIMATRONICPKR – Prednji naslon za ruku Jumbo Box + 2 USBs pozadiPLC – Multifunkcionalni kožni upravljač sa komandama za radio i telefonRAF - Radio BoleroRA4 - Smart Link4KF – Sunset4ZP – Hromirani okviri prozora7X1 – Zadnji parking senzori9S0 – Virtuelni kokpitPJK/P06 Al.Felne 16'' Alaris
Što se tiče el. podizača stakala na zadnjim vratima, tu se podaci iz brošura i sajtova dilera Škode ne podudaraju sa stvarnim stanjem. Svuda je pisalo da Ambition oprema donosi el. podizače stakala na svim vratima, međutim u više salona mi je naglašeno da se to ipak odnosi samo na prednja vrata i da je to greška. U ponudi za moje vozilo takođe jasno stoji da će auto posedovati el. podizače samo na vozačevim i suvozačevim vratima.
Mi smo u decembru 2020 naručili skodu kamiq stigao je u maju tako da je i tada bilo čekanja, a bilo je dogoverno na 3 meseca.
Da li je bar bio vredan cekanja?
Postovani clanovi, u AC Intersrem u Novom Sadu sam uplatio kaparu za Skodu Kamiq 1.0 81 kw, jos polovinom septembra 2021. godine. Jos uvek nemaju nikakve informacije. Da li jos neko ovako dugo ceka?
Pozdrav,Pocetak novembra 2021. ovde, ista auto kuca. Apsolutno nikakvih informacija nema za sada. Hteo sam da zovem u toku sledece nedelje bar da nam kazu sta se desava.Vi za sada cekate ~135 dana, mi smo na ~80. Za kada su vama najavili potencijalnu isporuku?