Autor Tema: Kupovina superb-a karavana, molim za savet.  (Pročitano 3678 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže dixon

Odg: Kupovina superb-a karavana, molim za savet.
« Odgovor #15 poslato: 15. Jan, 2021. 11:12 »
Спорт мод је посебна прича, извлачи обртаје итд. Битно је да нема трзаја при вожњи у D или у мануелном моду. Трзаји се доста осете, малтене као почетник кад не зна да пусти квачило па се ауто затресе. Тако да уколико је вожња пријатна, не брини. Лош DSG се осети итекако.

То што ти кажеш, зове се kickdown кад мењач врати у мању брзину и повуче, али ти ту ниси осетио пребацивање, већ су те снага и убрзање залепили за седиште. Ако је лоше мењач, при лаганој вожњи и пребацивању између брзина, осетићеш баш непријатно цимање. Такође не сме ништа да лупа при пребацивању између "брзина" P, R, N, D. Али баш не верујем да је на овом ауту лош мењач јер је само 170ккм у питању, а и одржаван у овлашћеном. DSG може да прави проблеме тек на 300+ хиљада км, тад крену опет неки потрошни делови који се замене и гази и даље само тако.

Van mreže fobia24

« Odgovor #16 poslato: 15. Jan, 2021. 12:28 »
Cini mi se da si pomenuo da vozis na pregled u ovlasceni. Videce oni na dijagnostici sve parametre (dpf, dizne). Na tako maloj km se ne ocekuje da nesto od toga ne valja. A za uslove voznje sto kazes ne voziti na relacijama gde se ne moze zagrejati, dobro je da to nije jedini nacin upotrebe. Moj brat npr vozi samo u centru, autoput ne koristi ni kroz grad, ne zna sta je dpf i ako ga ima i za sad nema problema.

Van mreže petarstZapočeo temu

« Odgovor #17 poslato: 15. Jan, 2021. 12:45 »
Tako je, idemo u alpros na kompletan pregled vozila.

Na mreži MAKS

« Odgovor #18 poslato: 15. Jan, 2021. 15:46 »
Da, vreme velikog servisa je na 220.000km, neki kazu da je najbolje na 180.000km, videcu to jos. U voznji sam osetio prebacivanja onda kada sam auto vozio u sport modu ili kako se taj mod vec zove, tada sam pritisnuo papucicu gasa do kraja i auto je smanjio stepen prenosa i poceo da zustro ubrzava.

Tako je. Tako i treba da se ponasa. Ide obavezno u manji stepen pa dalje kako treba. A skoro nisam vozio u sport modu tako da sam zaboravio kako to izgleda. Da prenosi izmedju brzina su duzi koliko se secam.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

« Odgovor #19 poslato: 16. Jan, 2021. 16:18 »
E drugari, evo upravo sam kupio auto. Treba jos malo gimnastike sto se tice ukupne sume, ali suma sumarum bice oko 16k zajedno sa popravkama i prenosom.

Izvestaj  sta treba da se odradi:

1. Redovan servis
2. Zadnji diskovi i plocice
3. Zadnji amortizeri cure
4. Zadnji silen blokovi na prednjim viljuskama
5. Senzor kvaliteta vazduha za koga ne znam sta je, nisam ni pitao jos.

Ono sto me iznenadilo jeste da su redovni servisi radjeni cak i na 10000km ponekada. Menjac menja neosetno i blago, odlicna promena stepena prenosa.

Auto ima neku besnu muziku za koju mi niko nije skrenuo paznju, tako da sam bas bio srecan zbog te opcije.
Zimske gume su ganc nove, letnje nisam dobio :(

Eto, to.bi bilo to za sada, zeleo bih da se zahvalim na komentarima koje su mi pomogle da donesem odluku.

Van mreže petarp031

« Odgovor #20 poslato: 16. Jan, 2021. 16:23 »
Cestitam na kupovini vozila, da Vas lepo posluzi i da budete zadovoljni pa ponovo zanovite vozilom iz iste grupacije.
Sto se tice popravki koje ste napisali. Primetio sam kod drugara u servisu da je imao vec 3 komada superb mk3 sa rasponom km od 85 do 160k km i na svim su bili diskovi dobro potroseni, a na dva vozila su procureli ili oba zadnja amortizera ili samo desni zadnji. Inace, auto je odlican, nemam nekih zamerki.
Sve najbolje, pozdrav.

Van mreže dixon

« Odgovor #21 poslato: 16. Jan, 2021. 17:06 »
Нека је са срећом, много безбрижних километара да згазиш!

Van mreže fobia24

« Odgovor #22 poslato: 16. Jan, 2021. 17:26 »
Cestitke na kupovini! Nadam se da cemo ga videti u superb garazi.

Van mreže milosn8

« Odgovor #23 poslato: 16. Jan, 2021. 17:34 »
I ja se pridruzujem čestitkama, odličan auto si uzeo

Van mreže lonely_wolf

« Odgovor #24 poslato: 16. Jan, 2021. 18:56 »
Neka je sa srećom, puno bezbjednih i ugodnih kilometara da se napravi, i naravno na bolje da se promjeni  :) bravo2

• Vozi: Superb_3 FL Style+ 1.5TSI MT6

Van mreže Bingodalton

« Odgovor #25 poslato: 16. Jan, 2021. 20:11 »
Nek je sa srecom! :)

U oglasu je i pisalo nove zimske gume, ne "i nove zimske gume".

Sto se tice senzora kvaliteta vazduha, i ja imam tu gresku. Original je 10.000 din.
Porucio sam iz Kine za 16 USD ali isporuka u inostranstvo, nema free shipping kod nas da stigne.
Videcu kad mi donesu za 2-3 meseca jel radi taj kineski.
Uglavnom senzor se brine da klima ukljuci recirkulaciju kad detektuje zagadjenost vazduha. Nalazi se ispod desnog brisaca, tj ispod mrezice koja se nalazi pored posude za tecnost za pranje stakla.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

« Odgovor #26 poslato: 16. Jan, 2021. 20:34 »
Hvala svima od srca  bravo2

Predstavicu ga kada ga budem defiinitivno preuzeo. Nisam se dobro izrazio, hteo sam da kazem da me ceka i taj trosak kupovine novih guma. Covek od koga sam kupio auto je za svaku preporuku. Imam jedno pitanje, da li se zna koje ulje ide u taj motor a koje u menjac?
To ne pise u elektronskoj servisnoj knizici a i zaboravio sam da pitam?

« Odgovor #27 poslato: 16. Jan, 2021. 20:36 »
Nek je sa srecom! :)

U oglasu je i pisalo nove zimske gume, ne "i nove zimske gume".

Sto se tice senzora kvaliteta vazduha, i ja imam tu gresku. Original je 10.000 din.
Porucio sam iz Kine za 16 USD ali isporuka u inostranstvo, nema free shipping kod nas da stigne.
Videcu kad mi donesu za 2-3 meseca jel radi taj kineski.
Uglavnom senzor se brine da klima ukljuci recirkulaciju kad detektuje zagadjenost vazduha. Nalazi se ispod desnog brisaca, tj ispod mrezice koja se nalazi pored posude za tecnost za pranje stakla.

Aha, ok pa dobro ako radi porucicemo i to. Da li imas mozda part number ili tako nesto?

Van mreže Maksimus

« Odgovor #28 poslato: 16. Jan, 2021. 22:23 »
Nek je sa srecom  bravo2

Van mreže dixon

« Odgovor #29 poslato: 16. Jan, 2021. 22:49 »
Чини ми се да иде 5W-30 у мотор, нисам скроз сигуран па нек потврди неко од колега са тим мотором у својим возилима. Што се тиче мењача, има оригинал VW уље за DSG и то је најбоља варијанта