Autor Tema: Kupovina superb-a karavana, molim za savet.  (Pročitano 3665 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Bingodalton

Odg: Kupovina superb-a karavana, molim za savet.
« Odgovor #30 poslato: 16. Jan, 2021. 23:51 »
5Q0 907 643 D
5Q0 907 659 C
Oba pisu na senzoru.

E sad revizija D ili druga bice ok.
Na skoda-parts.com su izlistane revizije A, B, C i D za ovaj 643. Ne znam koja je poslednja, ne idu redom slova, kreteni. Da ne ulazim sad u Etku.

Prva tri broja su mahom oznaka proizvodjaca automobila.
5K0 je za Golf 6 recimo.

Kod kineza koji sam porucio je:
5K0 907 659
56D 907 659

Na skoda-parts ima zamenskih, valjda odgovaraju, posto sam taj kineski uzeo:
7K0 907 643 A
1K0 907 659
4B0 907 659 A
5K0 907 659

Zbunjuju sifre bas.
Videcemo jel ok za par meseci.

Da ne bi rasklapao bespotrebno, ja zavucem ruku gde treba, pa slikam telefonom :)

Ima jedan oglas kod nas za deo pod sifrom 4B0, 1000 din polovan. To je za A6 (C5).
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Van mreže petarstZapočeo temu

« Odgovor #31 poslato: 17. Jan, 2021. 08:05 »
Jasno, hvala na ovim informacijama, bas cu da pogledam kada preuzmem kola.

Van mreže petarstZapočeo temu

« Odgovor #32 poslato: 17. Jan, 2021. 11:32 »
Imam jedno pitanje, procitao sam ovaj post:

Problem kod 99% servisa koji rade taj servis zamene ulja i filtera u automatskim menjačima je to što svi rade na sledeći način:
- Od ukupno 7.2L ulja koliko staje u menjač, prilikom ispuštanja izađe 5.2L a 2L starog ulja ostane u menjaču.
- Nakon ispuštanja 5.2L, menja se filter i sipa se novo ulje.

1L SWAG ulja je oko 1200 dinara, ostali brendovi su nešto skuplji ali ne nešto preterano.

E sad, prava zamena da bi se uradila kako treba (zamena kompletnog ulja) bi morala da sednemo uradi sa mašinama za zamenu ulja. Naravno kada se radi na ovaj način, potroši se 40% više ulja tokom procesa izmene i ispiranja. Zvanični servisi a i velika većina servisera koji rade popravke i održavanje automatskih menjača ne koriste ove mašine iz više razloga.

Serviseri menjača jer im nije isplativo (više im se isplati da naplate ruke za skidanje menjača a i više ide u prilog da staro ulje sa opiljcima ostaje unutra kako bi taj menjač što pre došao na popravku).

Ovlašćeni servisi to ne žele da rade jer će da kažemo svaki menjač da izgura u garantnom roku a ako nakon toga nešto  bude sa menjačem, oni će standardni da ponude novi ili remontovani što naravno niko neće uzeti zbog cene.

Nezavisni serviseri ne žele da koriste mašinu jer kako da objasne nekome da će mu za redovan servis DSG menjača trebati ne 5.2L ulja nego 11-12L. Mušterija će odmah da pomisli kako majstor hoće da ga prevari, neće svako odmah razumeti zašto je jako važno da se uradi kompletna zamena a ne samo parcijalna i onda da ne bi rizikovali, lepo urade klasičnu zamenu i to je to.

To je jedan od razloga zašto DSG menjači imaju probleme i crkavaju, neki na 90.000km,neki na 150.000km, neki preguraju i 250.000km... U svakom slučaju, fabrička preporuka je da se servis radi na 60.000km

Da li neko moze da kaze nesto vise na ovu temu i ako moze neka preporuka gde da se uradi zamena ulja u menjacu, a da to bude uradjeno upravo na ovakav nacin, ne zelim da zalim par litara ulja vise? 
« Poslednja izmena: 17. Jan, 2021. 11:37 petarst »

Van mreže Bingodalton

« Odgovor #33 poslato: 17. Jan, 2021. 13:04 »
Za ovlasceni ne znam, pre nego sto sam kupio auto odrsdjen servis dsg-a.
Oni bi morali po servisnom uputstvu, a to znaci koriscenjr masine za izvlacenje ulja.
Da li rade, to je pitanje, posto nije dozvoljeno prisustvo u servisu.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Na mreži dixon

« Odgovor #34 poslato: 17. Jan, 2021. 13:39 »
По упутству колико ја знам иде она прича да се испусти скроз уље кад је на одређеној температури, па се пребаци кроз све "модове" D/R/N.. и то је то. Знам дс извесна количина остаје у мењачу, али колико сам упућен тако DSG и ради. Код Славка у Јакову (тата-мата за аутоматске мењаче), сервис је око 100е са уљем и рукама, они такође раде замену тог уља које изађе, то колико остаје је ок сасвим, не бих се око тога оптерећивао. Само на 60ккм ради редован сервис и нема зиме

Van mreže Maksimus

« Odgovor #35 poslato: 17. Jan, 2021. 15:53 »
Ozbiljan servis ce naravno uraditi flush sistema.
Da li je to standardna procedura u ovlascenom-iskreno ne znam,ali valjda jeste.
Ja sam u servisu za automatike u Kumodrazu radio flush sistema na drugom autu,cini mi se da je bilo oko 130e.

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #36 poslato: 17. Jan, 2021. 18:33 »
Čestitke, odličan auto, možeš da otvoriš temu tvz. Garažu, i tu povremeno pišeš informacije o kačiš slike Superba.

Imam jedno pitanje, da li se zna koje ulje ide u taj motor a koje u menjac?
Imam jedno pitanje, procitao sam ovaj post:

Za sva nova pitanja (ne vezana za naslov tekuće teme) treba otvoriti novu temu ili pretražiti forum i nastaviti diskusiju u nekoj već sličnoj temi ako/koja postoji.
Tako je forum organizovan, pregledniji, i lakše se pronađe i brže pročita ono što te zanima.
  • Vozi: Yeti