Autor Tema: ABS problem  (Pročitano 874 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže wiper67Započeo temu

ABS problem
« poslato: 30. Jan, 2021. 17:47 »
Imam škodu feliciju 1.3 GLX karavan benyin/tng 1998 godište. Rešio sam da je sredim. Zamenio sam diskove prednje i pločice. Sve je bilo ok. Onda sam kupio nove zadnje doboše i komplet ležaje. Skinuo sam stare doboše i namestio nove ležaje i doboše. Tada počinje noćna mora. Upalila se signalna lampica za ABS i još jedna crvena sa uzvičnikom. Primetio sam da na novim dobošima iznutra nije nazubljen kod ležaja a stari jeste!! Gde sam pogrešio i šta da uradim.. Hvala na pomoći!!
  • Vozi: Škoda Felicija 1.3 GLX BENZIN/TNG

Van mreže Mile-mile

Odg: ABS problem
« Odgovor #1 poslato: 30. Jan, 2021. 21:37 »
Ja mislim da moraš naci identicne doboše jer pomocu tih zubi senzor registruje okretanje tockova.
  • Vozi: Octavia 2.0 tdi dsg 2013fl eleg

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
« Odgovor #2 poslato: 30. Jan, 2021. 21:49 »
Primetio sam da na novim dobošima iznutra nije nazubljen kod ležaja a stari jeste!! Gde sam pogrešio i šta da uradim.. Hvala na pomoći!!

Pa, ja mislim da ti je ovde resenje...I ja sam letos, menjao lezajeve, paknove i sajlu...I smirglom sam cistio dobose...sublerom malo premeravao...i ne secam se da sam na moijim dobosima primetio bilo kakvo "nazubljenje". A moja Felicija nema ABS iako je 2001 godiste ali je LX verzija. Ja mislim da si kupio pogresne dobose...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže wiper67Započeo temu

« Odgovor #3 poslato: 31. Jan, 2021. 08:57 »
Hvala svima na pomoći, problem je bio na tom "nazubljenju". Ustvari to su prstenasti senzori ABS-a zadnjih tockova. To sam otkrio guglajuci po netu. Jutros sam uspeo da ih skinem sa starih doboša i namestim na nove. Okrenuo sam jedan krug i komp je prihvatio i sada je sve ok!! Inace.mona skoda je uvozna iz švajcarske puna je elektronike, šiber, abs, elektricni retrivizori...itd. Jeste 98 ali je ne bih dao nikada, fantastičan auto. Mnogo toga oko nje radim sam čitajući vaše savete!! Hvala još jednom i svima prijatan dan!! bravo2
  • Vozi: Škoda Felicija 1.3 GLX BENZIN/TNG

Van mreže mar_cog

« Odgovor #4 poslato: 31. Jan, 2021. 09:57 »
Obzirom da felicia sa svom tom opremom nije bas cesta na ovim prostorima bilo bi lepo kad bi je predstavio u garazi, pa da vidimo i kako izgleda  bravo2
  • Vozi: Skoda Fabia Combi 1.9TDI