Autor Tema: Turbo lag na 1.9Tdi 160pd  (Pročitano 893 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ivanmZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 3
Turbo lag na 1.9Tdi 160pd
« poslato: 31. Jan, 2021. 12:48 »
Pozz drugari. Dok stekam kintu za neku noviju Skodu,  uzeo sam Ibizu Cupru 1.9Tdi 160. jako redak autic i uvek mi bila volja da ga imam....Imam utisak da mi Cupra ne vuce bas kako treba na niskim obrtajima, otprilike kao obican slab Tdi reci ga, i kad dodje do nekih 2300rpm lopata u ledja... Ne dimi, lepo radi, turbina je ili glanc nova ili refabrikovana, izgleda kao da je bas sveze namestena i glanc nova na oko... Sta li tu moze da se desava? Mozda nije lepo podesena? Drugo sto sam primetio je da auto teze upali kad je vruc, znaci verglam ga po par sekundi da upali... Ima li neko ideju predlog sta bi moglo biti? Ovo oko turba bi trebalo da pogleda neki majstor iz nisa sa VW dijagnostikom, neko ko zna da gleda parametre za boost, koji blok u VCSD, sta i koliko... itd... Mozda treba da se podesi turbo, s obzirom da je nov, vel. servis je bivsi vlasnik uradio pre mesec dana, pa mozda i tu treba da se lepo paljenje podesi.... Znate li nekog dobrog majstora u Nisu, koji se razume u TDI i zna da gleda ove vrednosti i sve da nasteluje ljudski.... Hvala :)

• Laurin&Klement
Odg: Turbo lag na 1.9Tdi 160pd
« Odgovor #1 poslato: 14. Feb, 2021. 23:11 »
Resio sam problem, puklo vakum crevo i to ha je zazalo... Sad ide kako treba, samo treba da nastelujem paljenje, verovatno nije uzupceno 100%, tako da mi malo vergla dok ne upali kad je vruc... Jel zna neko nekog dobrog majstora u Nisu, koji ce da zakaci na vcds i da do nasteluje da bude 100%? :) 99.9% majstora samo odrade vel. servis i cao zdravo....

Na mreži Buca Skoda Mladenovac

• Laurin&Klement
  • Ugled: 32
« Odgovor #2 poslato: 14. Feb, 2021. 23:24 »
Moze da bude i onaj hot start problem, nista strasno to nije. Napravi temu ubaci neke slike da vidimo auto  :)
  • Vozi: Octavia vRS mk1

• Laurin&Klement
« Odgovor #3 poslato: 14. Feb, 2021. 23:27 »
Hocu Buco :) Ima li ga negde Mihajlo sa foruma cini mi se... On bi verovatno znao da nasteluje paljenje, ako nije hot start...

Na mreži Buca Skoda Mladenovac

• Laurin&Klement
  • Ugled: 32
« Odgovor #4 poslato: 15. Feb, 2021. 00:31 »
Pusti mi poruku na viber menjao sam telefon da ti posaljem njegov broj
  • Vozi: Octavia vRS mk1