Autor Tema: Voda u kabini oktavija A4  (Pročitano 1371 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Igor1Započeo temu

Voda u kabini oktavija A4
« poslato: 04. Feb, 2021. 18:09 »
Imam problem pojavljuje mi se voda u patosnici kada pada kisa voda curi iznad pedale kvacila.
Proverio sam odvode ispod haube u ćoskovima cisti su ali ipak ulazi u kabinu sa leve strane gde je neka instalacija u blizini rucice za otvaranje haube.
Potrebna mi je pomoc.
Ili ako neko zna kako se skida maska plastika  kod brisača da pogledam sa te strane.
  • Vozi: Skoda oktavija A4

Na mreži petarp031

Odg: Voda u kabini oktavija A4
« Odgovor #1 poslato: 04. Feb, 2021. 19:31 »
Moras da skines plastike ispod brisaca (skidaju se brisaci za taj posao) ili da zavrnes plastike i oslobodis male rupe u coskovima sa leve i desne strane ispred suvozaca i vozaca. Pored toga, valjalo bi skinuti plastiku ispod blatobrana kod tocka, naziv korubu ili cuveniji naziv gaće. Operes sve u cosku kod praga, izvadis lisce, pesak kako bi taj kanal od tunela kod motora brisaca bio prohodan. Svasta se zadrzava, najcesce lisce, voda se nakupi i ulazi najcesce pored sajle od otvaranja haube.
Kod mene praktikujem da ocistim te kanale barem jednom godisnje jer na mk1 octavia nema ko nije imao takvih problema. Leti mozes da izvuces lisce usisivacem, ali zimi je sve mokro pa moraju se zasukati rukavi.
Mislim da ima vise tema sa ovim problemom, pokusaj da potrazis.
Pozdrav

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #2 poslato: 04. Feb, 2021. 20:43 »
Potvrdjujem sve sto je Petar rekao, na svakoj oktaviji a4 sam resio tako problem  bravo2
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže Ličanin

« Odgovor #3 poslato: 30. Jan, 2022. 16:50 »
Pozdrav svima! Da li je resen problem ulaska vode u kabinu oktavije?
Takodje imam isti problem.
Danas sam poskidao brisace i plastike ispod soferke! Imadoh sta da vidim, lisce, grancice,blato...
Povadio sve koliko sam mogao rukama, na kraju uzeo crevo sa vodom i sve isprao! Vidim da je probilo sve to smece dole izmedju krila i vrata i izaslo napolje! Racunam da je taj deo resen. Ali bas me zanima da li ste uspeli da resite problem, tj da voda mozda moze jos od nekud da ulazi, tipa pored kedera vrata i slicno?
  • Vozi: Škoda Oktavia 1.9 tdi 2004.

Van mreže Igor1Započeo temu

« Odgovor #4 poslato: 30. Jan, 2022. 16:58 »
Jeste resen je sve kako je Petar rekao tako je i bilo. bravo2
  • Vozi: Skoda oktavija A4

Van mreže Vladab

« Odgovor #5 poslato: 29. Nov, 2024. 00:12 »
Pozdrav ljudi. Problem koji imam mozda nije isti, ali je verujem najslicniji ovoj temi. U pitanju je oktavija karavan 2002 god. Problem je sledeci, primetio sam sasvim slucajno da mi voda kroz oboja zadnja vrata ulazi pored stakla i dalje dole prolazi pored tapacira i kedera i sliva se sa unutrasnje strane vrata pored praga na etison poda. Utvrdio sam da su problem spoljasnje lajsne na vratima pored stakla prozora i da tuda voda prolazi.(Probao sam tako sto sam direktno vodu sipao preko stakla, pre toga skinuo tapacir vrata da bih sve ispratio.) Prosle nedelje kada je padao onaj mokri sneg dok sam cistio sneg sa auta da krenem kuci s posla, prozor je se na levim vratima sam spustio i nisam mogao da ga ponovo zatvorim.(U pitanju su el. podizaci.) Kod kuce u garazi sam posle video da je se voda preko el. motora slivala i napravila kratak spoj. Za sada sam iz oboja vrata preventivno izvadio podizace da ne napravim jos veci problem zbog el.motora.Probao sam sa drugim polovnim lajsnama, ali je ista situacija kao i sa mojim koje su bile na autu. Izvinite ako sam bio previse opsiran u pokusaju da vam sto bolje opisem moj problem. Ako neko ima neku ideju sta dalje ili je se susretao sa slicnim problemom, pisite. Pozdrav.