Autor Tema: Fabia: Aktiviranje funkcija preko VCDS-a ??  (Pročitano 4168 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24Započeo temu

Fabia: Aktiviranje funkcija preko VCDS-a ??
« poslato: 11. Dec, 2013. 19:31 »
Zna li neko šta se sve od funkcija može uključiti na fabiji 2 Ambiente, 2009. god (PFL)?
« Poslednja izmena: 12. Dec, 2013. 13:48 pedja »

Van mreže Neba

Odg: Fabia: Aktiviranje funkcija preko VCDS-a ??
« Odgovor #1 poslato: 11. Dec, 2013. 23:24 »
Isto pitanje za Fabiju mk1  :)

mislim da moze da se aktivira zakljucavanje vrata kada se predje neka brzina, da li sam u pravu ?
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Na mreži hakkler

« Odgovor #2 poslato: 12. Dec, 2013. 01:19 »
nisam siguran dali ide preko vcds.a

al par mojih kolega ima ovo
http://www.youtube.com/watch?v=rGrnV8VAzkk

za ljeto dušu dalo da se auto malo prozrači  O0

Van mreže Neba

« Odgovor #3 poslato: 29. Jan, 2014. 14:09 »
Evo nekih mojih par piranja za poznavaoce Fabije mkI i VCDS:

Light bulbs*
The warning light  comes on if a light bulb is damaged:
• brakes applied (brake light),
• in lighting (low beam and/or rear light).
A peep sounds as an additional warning signal.
The following text will be displayed in the information display*:
LIGHTS FAILURE
or
BRAKE LIGHTS FAILURE

Open door*

The warning light  comes on, if one or several doors are opened.
The warning light on vehicles fitted with information display comes on when
switching the ignition off. The warning light goes out about 15 seconds after locking
the vehicle.
The warning light on vehicles fitted with information display goes out after
switching the ignition off.

Windshield washer fluid level*
The warning light  comes on when the ignition is switched on if there is insuffi-
cient fluid in the windshield washer system. Top up with liquid ⇒ page 164.
A peep sounds as an additional warning signal.
TOP UP WASH FLUID

Seat belt warning light*

The warning light  comes on for a few seconds after the ignition is switched on as
a reminder to fasten the seat belt.
If you do not fasten the seat belt, a long warning signal sounds for 6 seconds.
FASTEN SEATBELT
For further information on the seat belts ⇒ page 103, “Why seat belts?”.

Opening a single door*

This function allows one to just unlock the driver's door. The other doors remain
locked and are only unlocked when the command is repeated. The single door
opening function can be first activated by recoding the control unit of the central
locking system. This work is undertaken by a Škoda Service Partner can give you
more information.

Automatic locking*
All the doors and the boot lid are locked automatically once the car reaches a speed
of about 15 km/h.
If the ignition key is withdrawn, the car is then automatically unlocked again. In
addition, it is possible for the driver to unlock the car by pressing the central locking
button  or by pulling the door opening lever.
If you wish, your Škoda Service Partner can convert the central locking system of
your car to the automatic locking mode.

Šta od gore navedenog može da se uključi i/ili ispita dal možda slučajno postojih hardware a samo je isključena softwareski ?

Na mreži hakkler

« Odgovor #4 poslato: 29. Jan, 2014. 15:12 »
1. mislim da moraš imat can bus protokol koji na sdi..mislim da nema
2. ovo bi trebao imati..da ti svijetli ako jedna vrata nisu zatvorena +  nakon par 100m mislim da ti se upali i zvučno upozorenje..isto kao ako voziš sa podignutom ručnom
3. za dojavu da ti fali tekučine trebaš imati posudu sa senzorom
4.za pojas (kod mene zazvoni par puta i posle ne zvoni..ako palim auto i nisam zavezan) nepotrebna lampica
5. ovo sa odključavanjem..mislim da se da. (1 klik samo vozačeva vrata 2. klika sve odključano)
6. zaključavanje u vožnji..trebalo bi se moć aktivirat (ja rađe stisnem prekidač ako treba). Po meni nepotrebno..jer npr. ne daj bože zla ..nešto ti se dogodi i treba te izvuč iz auta..a ti zaključan  :o

Van mreže Neba

« Odgovor #5 poslato: 29. Jan, 2014. 15:30 »
2. ovo bi trebao imati..da ti svijetli ako jedna vrata nisu zatvorena +  nakon par 100m mislim da ti se upali i zvučno upozorenje..isto kao ako voziš sa podignutom ručnom
4.za pojas (kod mene zazvoni par puta i posle ne zvoni..ako palim auto i nisam zavezan) nepotrebna lampica
5. ovo sa odključavanjem..mislim da se da. (1 klik samo vozačeva vrata 2. klika sve odključano)
2. to nemam, nit svetli ako su vrata otvorena nit ako krenem s otvorenim vratima. Svetli samo svetlo u kabini :) kao kod Yuga
4. Upali mi se samo lampica na ~3s od davanja kontakta i ugasi. Verujem da ima senzor za utikac pojasa (potreban uslov da bi se airbag aktivirao)
5. isto sam misljenja da je samo software-ska stvar

i ove tri stvari bi uradio...

Van mreže t.salai

« Odgovor #6 poslato: 29. Jan, 2014. 17:00 »
Imam ja omoguceno software-ski automatsko zakljucavanje vrata nakon 15km/h. Potpuno bespotrebno inace, osim sto me "spasio" 2-3 puta od agresivnih cigana koji na semaforu otvore vrata pa te gnjave da im das pola marke  :)
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

Van mreže djordje48

« Odgovor #7 poslato: 29. Jan, 2014. 19:34 »
Autostoper je moj omiljeni film i zato sam odmah aktivirao funkciju da se sva vrata spolja zakljucaju ako je brzina veca od 15kmh. Ono sto znam je da je nisu iste opcije na fabiji classic ambiente i elegance. Npr na fabiji classic je nemoguce aktivirati ovu opciju sa vratima. Na fabiji ambiente imam skakavac kljuc i prozori reaguju na daljinac. Odlicna smekerska opcija. C:-). Pazite sada ovo: ako na fabiji classic zaboravim svetlo u kabini (ostavim upaljeno, pa ono gori i kada zatvorim sva vrata i startujem motor), cim izadjem iz kola i zakljucam auto, svetlo i dalje ostaje da gori tj ne reaguje na centralnu bravu. Na fabiji ambiente se svetlo gasi kada daljincem zakljucam auto bez obzira dal sam ga namerno ostavio. To je bas simply clever O0

Van mreže fobia24Započeo temu

« Odgovor #8 poslato: 29. Jan, 2014. 22:36 »
Moja je ambiente, ali ništa od toga ne funkcioniše, tj bliža je clasicu, tako da verovatno ima veze i godište. :)

Van mreže djordje48

« Odgovor #9 poslato: 30. Jan, 2014. 20:56 »
Can linije cuda cini

Van mreže bokilava

« Odgovor #10 poslato: 31. Jan, 2014. 14:58 »
Ajd ja da pitam za Oktaviju MK1 FL, elegance oprema. Interesuje me da li bi moglo da se napravi to otvaranje prozora na daljinski? Imam opciju da spusti sve prozore kad gurnem kljuc u bravu vozacevih vrata, okrenem i drzim u polozaju otkljucavanja, i obrnuto, da podigne prozore kad zakljucavam. E sad, za slucaj da to moze, da li bi to radilo na daljincu od naknadno ugradjenog alarma preko kojeg ja u stvari i otkljucavam i zakljucavam auto jer onaj fabricki na skakavcu ne radi?

Van mreže bokilava

« Odgovor #11 poslato: 31. Jan, 2014. 15:15 »
Izgleda da je proslo malo vise vremena pa ne mogu da editujem prethodni post. Ovo sam upravo nasao na netu:

[46] - Comfort System
Windows

Found in [Coding - 07] > Long Coding Helper

Windows up via remote Comfort Operation (via Remote Control)

Uncheck the box for "Comfort function power windows/sunroof via remote control inactive"
    Check the box for "Comfort opening power windows via remote control active"
    Check the box for "Comfort closing power windows via remote control active"
    Check the box for "Closing sunroof via remote control active"

Notes:

For some reason, VW does not allow the sunroof to be opened using the remote, only closed, despite the presence of a checkbox indication for that feature.
    When the additional "Comfort Function automatic Closing" bit is enabled in the coding the windows should automatically roll up after briefly holding the lock button on the remote.

Ima i ovo a tice se tog otkljucavanja i zakljucavanja u toku voznje koje je neko gore pomenuo:

Alarm and Locking

Options are primarily found in [Coding - 07] > Long Coding Helper. Additional Adaptation -10 Channels may be available after enabling coding options.

Alarm Confirmation via lights and horn

"Locking Confirmation (Horn) via Remote Control"
    "Locking Confirmation (Blink) via Remote Control"
    "Unlocking Confirmation (Horn) via Remote Control"
    "Unlocking Confirmation (Blink) via Remote Control"

Auto-Lock

"Auto-Lock (automatic locking from 15 km/h)"

Auto-UnLock

"Auto-Unlock (unlocking after removing key from ignition)"

Na mreži hakkler

« Odgovor #12 poslato: 31. Jan, 2014. 16:08 »
Ajd ja da pitam za Oktaviju MK1 FL, elegance oprema. Interesuje me da li bi moglo da se napravi to otvaranje prozora na daljinski? Imam opciju da spusti sve prozore kad gurnem kljuc u bravu vozacevih vrata, okrenem i drzim u polozaju otkljucavanja, i obrnuto, da podigne prozore kad zakljucavam. E sad, za slucaj da to moze, da li bi to radilo na daljincu od naknadno ugradjenog alarma preko kojeg ja u stvari i otkljucavam i zakljucavam auto jer onaj fabricki na skakavcu ne radi?
kako ti ne radi? ili nemaš D.C.Z. preko oem ključa/skakavca?

može se iskodirati..tj. trebalo bi. Postojao je jednostavni programčić za to..al jbg ne mogu ga sad pronać.
Kod mene je napravljeno na stari način..sa učitavanjem kodova...poseban kabel..stari komp..itd.Kolega kompjutoraš je to radio..složio sebi na O1 elegance iz 2001 i na dvije fabije. Kabel poslao drugi kolega iz Splita.
Ugl. ako G4..pa i G3 to ima..može i Škoda  ;D

nemoj se truditi i pitat u ovlaštenom..jer će ti odgovor biti negativan i njima je to SF. Mene su uvjeravali da je to nemoguće i bla,bla...dok im nisam došao sa autom i pokazao da je moguće.
Postoji jedna caka u svemu tome..a to je komfortni modul. Npr. mom ocu na fabiji SDI ..isto godište(2006g) to nismo mogli napravit...dok npr na starijim fabijama je to napravljeno bez problema.On može ko i ti..samo preko vozačeve brave kad gurne ključ.

Na mreži hakkler

« Odgovor #13 poslato: 05. Feb, 2014. 11:23 »
evo linka koga zanima jednostavno složit daljinsko spuštanje/dizanje prozora uz ovog free programa
free softwer!!

stvar funkcionira na kompovima ecua od 2001/5mj do negdje facelift modela 2006

npr. na fabiu sdi od mog oca (2006g) nije išlo  :(
( jer su nakon FL-a drugacije spojeni prekidaci za dizanje spustanje prozora (LIN BUS a ne CAN BUS).
dok na fabiama prije 2006 je išlo bez problema..par mojih kolega ima složeno.

Na O1 ide skoro na svaku...
LINK:
http://www.seatcupra.net/forums/showpost.php?p=3022481&postcount=142

C/P orginalni info topic:
http://www.skodacroatia.com/forum/index.php/topic,10975.0.html

uživajte  ;)

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #14 poslato: 14. Apr, 2014. 20:11 »
nazalost kod mene ne moze i ako je elegans oprema i model za 2006 god...